Krantenkoppen

LIVE UNION-STVV. Kan Union na gelijkmaker vlak voor rust meteen ook doorduwen?

Union dook als leider en met een reeks van 14 ongeslagen competitiematchen op rij de winterstop in. Gaat de koploper op dat elan door tegen STVV? Volg de wedstrijd in onze liveblog!

Meer krantenkoppen in België

Van alle simplistische oplossingen voor migratie is er geen enkele die werkt

Volgens een opinieonderzoek van De Standaard en VRT – uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen – is migratie “het grootste probleem” voor de Vlaamse kiezers. Vlaanderen is geen uitzondering. In Nederland verzilverde Geert Wilders dat thema met een eclatante verkiezingsoverwinning. Ook in de VS draaien de verkiezingen voor een deel rond migratie. Zowel Donald Trump als Joe Biden trekken daarvoor naar

Lees meer »

Dan toch geen “Beveren Waas”: Zwijndrecht verwerpt naam nieuwe fusiegemeente

Zwijndrecht heeft de nieuwe fusienaam "Beveren Waas" verworpen. De gemeenteraad keurde gisterenavond met een grote meerderheid de naam af. Aangezien de naam unaniem goedgekeurd moest worden door de drie gemeenteraden van Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht, moet de stuurgroep dus opnieuw van nul beginnen. Vorige week nog maar werd "Beveren Waas" voorgesteld tijdens een groot persmoment.

Lees meer »

Moordende boer uit Waardamme kent straf in proces voor partnergeweld

Een 45-jarige man uit Oostkamp is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel voor partnergeweld. Minder dan drie maanden na het partnergeweld bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven. Het openbaar ministerie had een jaar cel met uitstel gevorderd.
The post Moordende boer uit Waardamme kent straf in proces voor partnergeweld appeared first

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nederland trekt 100 miljoen euro extra uit voor granaten Oekraïne – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

“Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan

Het ziekenhuis AZ Delta en de Roeselaarse woonzorgcentra Sint-Henricus en De Hovenier zij er in geslaagd om op één jaar tijd 34.500 kilo voedsel te redden. Dat betekende onmiddellijk een besparing van 70.000 euro.
The post “Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes

In Diksmuide werden de West-Vlaamse rallykampioenen gehuldigd. Op de foto de aanwezige kampioenen geflankeerd door het bestuur van PAK West-Vlaanderen.
The post West-Vlaamse rallykampioenen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heropstanding

Er zijn veel redenen om van de Omloop te houden. De belangrijkste reden is dat hij eerst is, en daarom het vurigste verlangen blust.

Lees meer »