Krantenkoppen

“Loopgravenratten” verspreiden ziektes bij soldaten in Oekraïne: “Als je geluk hebt, kan je twee tot drie uur slapen”

De oorlog in Oekraïne heeft voor de soldaten steeds meer weg van de Eerste Wereldoorlog. Ratten en muizen verspreiden er allerlei ziektes, zo blijkt uit een analyse van CNN.

Meer krantenkoppen in België

“De Vlaming heeft lange tenen gekregen”: Chris Van den Durpel kruipt opnieuw in de huid van Kamiel Spiessens

Chris Van den Durpel (63) denkt nog lang niet aan stoppen. Ook in 2024 trekt hij met z’n populaire typetje Kamiel Spiessens naar de Vlaamse theaterzalen. Al zal de keuterboer, die begint te sukkelen met z’n gezondheid, beter op z’n woorden letten dan pakweg 10 jaar geleden. “Het gros van mijn tv-sketches kan je vandaag niet meer uitzenden.”

Lees meer »

Bijna 18 ton afval opgehaald na carnaval in Heist en toch is dat een ‘succes’: confettiverbod werpt vruchten af

Na vier dolle carnavaldagen in Heist haalden de bevoegde stadsdiensten alles samen 17.850 kilogram afval op. Bijna 18 ton dus, maar in vergelijking met pakweg 2021 is dat meer dan een halvering. Toen werd er nog 41 ton afval opgehaald.
The post Bijna 18 ton afval opgehaald na carnaval in Heist en toch is dat een ‘succes’: confettiverbod werpt vruchten

Lees meer »

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Keti’s Chiro Trezebees verkopen ‘duivelse’ badges

Samen plezier maken en toffe activiteiten beleven, dat is het succes van Chiro Trezebees. Maar koken en leuke dingen doen, kost meestal geld en daarom bedacht de Keti-bende een idee om extra geld in het laatje te brengen. Dat schijnt intussen al aardig te lukken met de verkoop van hun nieuwe, ‘duivelse’ badges.
The post Keti’s Chiro Trezebees verkopen ‘duivelse’

Lees meer »

Duizenden fans van Taylor Swift worden geëvacueerd na blikseminslag rond stadion waar concert zou doorgaan

Duizenden Australische fans van Taylor Swift gingen donderdagavond teleurgesteld naar huis. Omwille van de zware storm in Sydney, waar de Amerikaanse zangeres normaal gezien zou optreden, moest het stadion volledig ontruimd worden. Als gevolg werden alle aanwezige concertgangers, vermoedelijk ging het om zo’n 300.000 fans, weer huiswaarts gestuurd.

Lees meer »