Krantenkoppen

Man in levensgevaar nadat hij gegrepen wordt door vrachtwagen op snelweg in Middelkerke

Op de E40 in Middelkerke gebeurde zondagmiddag een verkeersongeval waarbij een man levensgevaarlijk gewond raakte. De man stond met zijn wagen op de pechstrook toen hij volgens de federale politie werd aangereden door een aankomende vrachtwagen. Waarom de man uitstapte en op de snelweg liep is niet duidelijk.

Het ongeval gebeurde even na 15:00 uur vlak voorbij de oprit van Middelkerke richting Brugge. De bestuurder reed op de E40 en moet zich op een bepaald moment op de pechstrook geparkeerd hebben.

“We kunnen bevestigen dat de man werd aangereden door een aankomende vrachtwagen”, zegt een woordvoerder van de federale politie. Over wat de man op de snelweg deed en waarom hij uitstapte kan de politie zich vooralsnog niet uitspreken.

In levensgevaar

Wel was meteen duidelijk dat de situatie van de man ernstig was. De toegesnelde hulpdiensten dienden ter plaatse de eerste zorgen toe alvorens de man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand was ernstig. Volgens de federale politie verkeert hij in levensgevaar.

“Over de precieze omstandigheden kunnen we momenteel niks meer kwijt”, klinkt het nog. Door het ongeval was er korte tijd file, maar na een uurtje was de rijbaan weer volledig vrij.

The post Man in levensgevaar nadat hij gegrepen wordt door vrachtwagen op snelweg in Middelkerke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

PS wil werkweek van 32 uur zónder loonverlies, Vlaamse partijen kraken voorstel af: “Onbetaalbare waanzin”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

Vier Belgische soldaten opgepakt na een gewelddadig incident in Noorwegen

De Noorse politie heeft zaterdagnacht vier Belgische soldaten gearresteerd na een gewelddadig incident in de stad Åndalsnes. Dat meldt ‘Dagbladet’. Volgens de Noorse krant waren de soldaten in Noorwegen om mee te trainen in winterse omstandigheden. Defensie bevestigt aan VTM NIEUWS de arrestaties, maar wil verder niets zeggen “op uitdrukkelijke vraag van de Noorse politie”.

Lees meer »

Opgepakte Belgische soldaten worden in afzondering gehouden binnen detachement in Noorwegen

De vier leden van het 2de Bataljon Commando die gearresteerd en vervolgens vrijgelaten werden na een vechtpartij in de Noorse stad Åndalsnes, worden tot het einde van de verhoren in afzondering gehouden binnen het Belgische detachement in Noorwegen, zonder enige vorm van communicatie. Dat meldt Defensie. “Op verzoek van de Noorse autoriteiten blijven ze tot nader order daar”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Stafchef Russische strijdkrachten bezoekt troepen in Oekraïne – Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden

Vorige zaterdag had – in intieme kring volgens zijn wens – de uitvaartdienst plaats van Marcel De Coninck. Hij mocht op 13 januari nog zijn 101ste verjaardag vieren in wzc De Pottelberg in Kortrijk waar hij overleden is.
The post 101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Diest: “Dode puppy’s, totaal gebrek aan hygiëne en fraude”

Dierenrechtenorganisatie GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Schaffen, bij Diest. GAIA heeft het over dramatische toestanden in de kennel: bij een inspectie werden puppy’s dood aangetroffen, er is een totaal gebrek aan hygiëne en er zou ook sprake zijn van fraude met de registraties. "De eigenaar moet een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren",

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

DE INSIDER. AI-naaktbeelden, de nieuwe vorm van seksueel geweld: “Het was alsof die man zich haar lichaam had toegeëigend”

Naaktbeelden gemaakt door AI. Het is een nieuwe vorm van seksueel geweld die bij veel jongeren gekend is. Liefst 14 procent heeft al een deepnude ontvangen, en velen weten ook hoe ze het moeten toepassen. Onze insider praatte met een jonge vrouw die zelf slachtoffer werd – en ons de toestemming gaf om de beelden te publiceren. De impact blijkt

Lees meer »