Krantenkoppen

Meer dan 1,4 miljoen Duitsers betogen tegen extreemrechts: “Onze menselijkheid en grondwet beschermen tegen de vijand”

Meer dan 1,4 miljoen mensen hebben sinds vrijdag in tientallen steden in heel Duitsland betoogd tegen extreemrechts. Dat melden twee van de organisaties die tot de betogingen opgeroepen hadden.

Meer krantenkoppen in België

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “De vriendinnen bewezen vooral hoe wereldvreemd ze zijn”

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

“Poetin doet er alles aan om ons op de proef te stellen”: Duitse minister van Defensie noemt dood van Navalny “duidelijke provocatie”

“Vladimir Poetin heeft gisteren nog maar eens duidelijk gemaakt dat hij ons kan provoceren. Hij doet er alles aan om ons op de proef te stellen. We hebben geen andere keuze dan die uitdaging aan te gaan.” Zo reageert de Duitse minister van Defensie op de plotse dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

Lees meer »

België bouwt nucleaire smeltoven om meer metaal uit kernreactoren te recycleren

Belgische onderzoeksteams willen tegen 2026 een nucleaire smeItoven bouwen. Zo’n oven moet toelaten om méér metaal te recycleren uit kernreactoren die ontmanteld worden. Het gaat om een project dat is opgezet door het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN uit Mol en de Luikse onderzoeksinstelling Centre de Recherches Métallurgiques (CRM). "Waar de bestaande smeltovens stoppen, daar begint ons werk", zeggen de initiatiefnemers.

Lees meer »

CD&V Heuvelland steunt vzw Boven De Wolken

CD&V Heuvelland schenkt een cheque van 150 euro aan vzw Boven De Wolken. Boven De Wolken steunt ouders die een baby verliezen en biedt gratis fotosessies aan voor sterrenouders bij het verlies van hun baby.
The post CD&V Heuvelland steunt vzw Boven De Wolken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij lag aan het infuus”: Tiger Woods blijft op de sukkel en geeft op eigen toernooi op met uitdrogingsverschijnselen

Tiger Woods (48) heeft zich door ziekte teruggetrokken uit de Genesis Invitational in Los Angeles, een toernooi dat hij zelf organiseert. Het was zijn eerste PGA-toernooi sinds april, maar op de tweede dag werd de golflegende aan het infuus gelegd met uitdrogingsverschijnselen. En zo blijft Woods na zijn zwaar auto-ongeval in 2021 op de sukkel.

Lees meer »

Russische oppositieleider Aleksej Navalny (47) overleden volgens gevangeniswezen

Aleksej Navalny (47), de Russische oppositieleider en een uitgesproken tegenstander van president Vladimir Poetin, zou overleden zijn in zijn cel. Dat melden de gevangenisautoriteiten van het autonome district Jamalië. Het team van de Kremlincriticus heeft nog geen bevestiging van zijn dood gekregen, laat Navalny’s woordvoerster Kira Jarmysj weten op X. “Aleksejs advocaat vliegt nu naar Charp. Zodra we meer informatie

Lees meer »

Enveloppen met verdacht poeder aangetroffen in kantoren Staatsveiligheid en Brussels justitiepaleis

In een kantoorgebouw op de Brusselse Albert II-laan, waar verschillende overheidsadministraties huizen, is donderdagvoormiddag een envelop met verdacht poeder aangetroffen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was de envelop aangekomen bij de Staatsveiligheid. Ook in het Brusselse justitiepaleis, aan het Poelaertplein, is een dergelijke verdachte envelop gevonden.

Lees meer »