Krantenkoppen

Meer dan 1,4 miljoen Duitsers betogen tegen extreemrechts: “Onze menselijkheid en grondwet beschermen tegen de vijand”

Meer dan 1,4 miljoen mensen hebben sinds vrijdag in tientallen steden in heel Duitsland betoogd tegen extreemrechts. Dat melden twee van de organisaties die tot de betogingen opgeroepen hadden.

Meer krantenkoppen in België

Stad helpt alle Oostendenaars met hulpvragen hun rechten optimaal te benutten

Oostendenaars die in financiële moeilijkheden zitten, worden beter begeleid. “We gaan met hen na waarop ze recht hebben. Die rechtenverkenning maakt het verschil en betekent dat met één aanspreekpunt meerdere problemen opgelost kunnen worden”, luidt het.
The post Stad helpt alle Oostendenaars met hulpvragen hun rechten optimaal te benutten appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE Crisis Midden-Oosten. Israël: “Enabel-gebouw in Gaza was geen direct doelwit” – 4 burgerdoden bij Israëlische aanval op Libanon

Het kantoor van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza werd niet bewust vernietigd door Israël. Dat laten Israëlische autoriteiten vandaag aan ons land weten. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) neemt akte van de uitleg, maar zegt dat deze moeilijk te verifiëren is. Ondertussen zijn familieleden van Israëlische gijzelaars naar het Internationaal Strafhof in Den Haag getrokken om een aanklacht

Lees meer »

Misbruik noemde hij “kietelbeurten”: Oostendenaar verkracht stiefdochtertje jarenlang, maar schuift schuld in haar schoenen

Een 41-jarige Oostendenaar heeft van de rechter acht jaar effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Het meisje was bij aanvang amper elf jaar oud. P.A. filmde de verkrachtingen, die hij verbloemend “kietelbeurten” noemde. Shockerend genoeg legde hij de schuld bij zijn jonge slachtoffer. “Ze vroeg er zelf om”, klonk het.
The post Misbruik noemde hij “kietelbeurten”:

Lees meer »

Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne

Als afsluiter van de krokusvakantie nodigde het lokaal bestuur de carnavalsverenigingen uit in het gemeentehuis voor de officiële ontvangst en huldiging van de kersverse carnavalsprinsen en prinsessen. Burgemeester Bram Degrieck feliciteerde zowel de piepjonge jeugdprinsen en -prinsessen als de senioren.
The post Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Zwijggeldzaak’ tegen Trump start 25 maart: oud-president zou fraude hebben gepleegd om betaling aan pornoster te verhullen

Oud-president Donald Trump zal zich vanaf 25 maart moeten verantwoorden voor de rechter in New York vanwege vermeende fraude met campagnegelden. Dat meldt de ‘BBC’. Rechter Juan Merchan wees het verzoek van Trump om de zaak te seponeren af. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een strafrechtelijke zaak tegen een voormalige president begint.

Lees meer »

“Russen willen met een atoombom naar de ruimte”: kan dat en hoe gevaarlijk zou het zijn?

Rusland wil de ruimte in met een atoombom. Niet om die van daaruit op de Aarde te droppen, maar om satellieten aan te vallen. Dat zouden de Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben ontdekt. Hoe waarschijnlijk is dat scenario? Heeft het te maken met de geheime militaire missie die de Russen vorige week uitvoerden met een Sojoez-raket? Wat zouden de gevolgen zijn? En

Lees meer »

Europarlementariërs in open brief aan Verlinden en Vervoort over toenemend geweld in Brussel: “Groeiend gevoel van onveiligheid in hoofdstad van de EU”

Een aantal Europarlementariërs richten zich in een open brief tot minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en de Brusselse minister-president Rudy Vervoort (PS). Ze vragen een strenge aanpak van het drugsgeweld en “doortastende maatregelen” om de veiligheid in de Europese hoofdstad te waarborgen.

Lees meer »

Tientallen Frankfurt-supporters opgepakt in Dilbeek voor risicomatch tegen Union

Aan het zwembad van Dilbeek heeft de politie ongeveer 80 supporters van voetbalclub Eintracht Frankfurt opgepakt. De supporters hadden daar hun wagens geparkeerd omdat het niet ver wandelen is naar het stadion Lotto Park in Anderlecht. Frankfurt speelt daar vanavond tegen Union in de Conference league. Het gaat om de harde kern van supporters die al op de radar van

Lees meer »

Naomie doopt Bistro Carnac om tot Pierrot: “Knipoog naar mijn ouders”

Naomie van Son (31) nam onlangs de fakkel over van haar ouders en doopte Bistro Carnac om tot ‘Pierrot’. De nieuwe naam staat al meteen stevig op de kaart in hartje De Haan. “We blijven een familiezaak”, klinkt het.
The post Naomie doopt Bistro Carnac om tot Pierrot: “Knipoog naar mijn ouders” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen in Jemen

Amerikaanse troepen hebben zaterdag “vijf succesvolle aanvallen” uitgevoerd op “drie mobiele antischeepsraketten, een onbemand onderwatervaartuig (UUV) en een onbemand oppervlaktevaartuig (USV)” in de door de Houthi-rebellen gecontroleerde gebieden van Jemen. Dat meldt het Amerikaanse Central Military Command (Centcom) zondag.

Lees meer »