Krantenkoppen

Michael Vanthourenhout tevreden met tweede plaats op wereldbeker veldrijden in Benidorm: “Mooi weekend achter de rug”

In Wetteren liep zondagochtend de wekker ten huize Vanthourenhout af om 4 uur. De Europese kampioen moest immers nog een vlucht halen naar Spanje. Die zou hem toelaten om ‘s namiddags deel te nemen aan de wereldbekercross in Benidorm. Michael Vanthourenhout pakte daarin een schitterende tweede plaats en mocht zelfs even, na een val van leider Wout van Aert, dromen van de zege. Zaterdag won hij al de Kasteelcross in Zonnebeke.

“Ik had zaterdag ook al een goede dag met mijn winst in Zonnebeke. Vandaag liep het ook wel goed. Ik heb er dus een mooi weekend opzitten met een zege en een tweede plaats. Ik had het niet gedacht na die zware wedstrijd in Zonnebeke. Daarbovenop kwam nog een vermoeiende reis naar Spanje”, legde Vanthourenhout uit.

Meer zat er niet in

“Ik neem vooral mee dat de conditie in stijgende lijn is”, onderstreepte de Europese kampioen. “Of ik er ooit aan dacht dat ik kon winnen? In de voorlaatste ronde kon ik goed mee met Wout. Ik dokterde daarop een plan uit om hem onder druk te zetten aan de balken. Zover kwam het niet want hij was daarvoor al gaan aanvallen. Ineens zag ik hem staan na zijn foutje, maar meer dan een tweede plaats zat er echt niet in.”

The post Michael Vanthourenhout tevreden met tweede plaats op wereldbeker veldrijden in Benidorm: “Mooi weekend achter de rug” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. STVV op weg naar jubileumzege, of perst onmondig Westerlo er nog een slotoffensief uit?

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »

Mario Stroeykens over zijn atypische weg richting profvoetbal: “Bij elke test was het ‘onvoldoende’. Jarenlang”

“Ik was koppig en vastberaden.” Elke afwijzing wakkerde het vuur in de ziel van Mario Stroeykens (19) nog meer aan. Ga mee op excursie langs de atypische weg richting profvoetbal van ‘Super Mario’. Met Relegem als het begin en Breda als de plaats waar alles veranderde. En met Anderlecht als (voorlopig) eindstation? “De Premier League of de Champions League is

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Oproep | Heeft 29 februari voor u een speciale betekenis?

We krijgen er donderdag opnieuw een extra dag bij dit jaar. Voor velen is zo’n schrikkeldag niets bijzonders, voor sommigen onder ons dan weer net wel. Heeft u op 29 februari iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwdag of een ander jubileum, en wilt u dat met ons delen?

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

Plafond op socialemediauitgaven van politieke partijen lijkt haalbaar

De meerderheidspartijen lijken het er min of meer over eens dat er een jaarlijks plafond moet komen op de uitgaven van partijen op sociale media. Dat blijkt uit een tabel met de reacties van de fracties op de 34 voorstellen van het burgerpanel ‘We need to talk’, die Belga kon inkijken. Een algemene verlaging van de partijdotaties stuit op verzet

Lees meer »

Ex-journaalanker Siel Van der Donckt krijgt elektroden ingeplant om symptomen parkinson te verlichten: “Pandemie van de toekomst”

Siel Van der Donckt, voormalig VRT-journalist, herstelt van een ingrijpende operatie waarbij elektroden zijn ingeplant in de hersenen. Het is een mogelijk redmiddel om haar steeds erger wordende symptomen van de ziekte van Parkinson te verlichten. Van der Donckt kreeg die diagnose kort voor haar pensioen. "Steeds meer mensen zullen parkinson krijgen", vreest ze. "Niet enkel door genetische aanleg, maar

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na zedenschennis: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »