Krantenkoppen

Moet Union opnieuw een sterkhouder voor langere tijd missen? Puertas verlaat veld met enkelblessure

Union won dan wel de wedstrijd in blessuretijd, het verloor daarin misschien ook een sterkhouder. Cameron Puertas greep na een duel aan de zijlijn naar zijn linkerenkel. De Zwitser kon niet verder en moest mankend naar de kant.

Meer krantenkoppen in België

Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen?

Langemark-Poelkapelle is straks mogelijk niet meer de langste gemeentenaam van Vlaanderen. Nu deelt het die titel nog met Scherpenheuvel-Zichem, maar een nieuwe fusiegemeente in Oost-Vlaanderen krijgt wellicht een nog langere naam.
The post Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 2 minuten en 17 keer draaien: bestuurder heeft alle moeite van de wereld om uit piepkleine parkeerplaats te raken

Stadsbewoners weten dat parkeren in het centrum van een grote stad geen sinecure is. Als je al een plekje vindt, moet je er eerst nog in kunnen parkeren én er nadien nog weer uit geraken ook. Dat laatste ondervond een bestuurder in New York. Het kostte de automobilist alle moeite van de wereld om uit een piepklein plekje te manoeuvreren.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia breekt voor het eerst de stilte: “Stop met zijn dood te recupereren, zijn ziel moet kunnen rusten”

De moeder van Sanda Dia heeft via haar advocaat een open brief verspreid. Dat de discussie rond klassenjustitie nu weer helemaal oplaait na de veroordeling van Acid zit haar niet lekker. “Sanda’s ziel moet kunnen rusten. Ik hoop dat de recuperatie van dit verschrikkelijke gebeuren mag stoppen”, stelt Annemie De Vel. Hieronder vindt u de integrale inhoud van de brief.

Lees meer »

“Een goeie sommelier moet vooral nederig zijn”: Michelin verkiest Mathieu Vanneste van Boury tot beste van het land

Het Roeselaarse restaurant Boury mag al drie jaar met evenveel Michelinsterren aan de gevel pronken, nu heeft het volgens de culinaire bijbel ook de beste sommelier van het land in de rangen. Mathieu Vanneste (39) waakt er al sinds 2022 als een goeie huisvader over zo goed als alle dranken die er geserveerd worden. “Deze titel is een bekroning voor

Lees meer »

Is het tijd voor een ‘verkeersgevangenis’? “Sommige bestuurders móét je uit de maatschappij halen”

De 45-jarige Gentenaar die zondag twee wielertoeristen doodreed, had 3 promille in het bloed en al tien jaar geen geldig rijbewijs. Al tweemaal was hij veroordeeld voor rijden onder invloed. Hoe houd je zulke hardleerse overtreders van de weg? “Het kan toch niet dat iemand die al 150 keer veroordeeld is voor een verkeersovertreding, pas de 151ste keer naar de

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man reisde samen met wereldleiders naar Kiev: “Aan de Russen was gevraagd die trein met rust te laten”

Het was geen alledaagse trip voor onze chef politiek Hannes Heynderickx: op en af naar Kiev, met de nachttrein. Samen met Alexander De Croo, Ursula von der Leyen, Giorgia Meloni en Justin Trudeau. Samen met Volodimir Zelenski stonden ze stil bij twee jaar oorlog, op de kapotgeschoten luchthaven van Kiev. “Alle fotografen waren ons aan het wegjagen. Bleek dat ik

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept bondgenoten op militaire hulp “tijdig” te leveren

Het was zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Verschillende regeringsleiders, waaronder onze premier Alexander De Croo, bezochten dan ook de Oekraïense hoofdstad. Tijdens zijn verblijf pleitte De Croo voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch geld. Het gaat om ruim 260 miljard euro, waarvan 95 procent in ons land geparkeerd staat. Dat kan

Lees meer »