Krantenkoppen

Mooie steun voor El Camino Bekegem

El Camino Bekegem is een ontmoetingsplek voor mensen met psychosegevoeligheid, hun naasten en hulpverleners. Ze houden maandelijks bijeenkomsten in een open kring in Bekegem.

Alan Veys: “Op deze ontmoetingsavonden brengen we mensen bijeen om hun ervaringen te delen.” Het initiatief kende inmiddels ook in andere regio’s navolging. De organisatie ontving een cheque van 950 euro van Omag Citymagazine. “We steunen elk jaar een drietal organisaties met een gift”, zo duidde uitgever Geert De Lombaerde. De vzw streeft ook naar de oprichting van een Soteriahuis in België.

“Een Soteriahuis vormt een aanvulling op het huidig zorglandschap en biedt voor iemand die door een psychotische crisis gaat gepaste en gespecialiseerde zorg in een huiselijke setting. Op de foto: Dirk Snauwaert, Alan Veys, Dag Van Wetter, Rika Rotsaert, Jan Goderis, Eva De Coster (allen van El Camino Bekegem) en Geert De Lombaerde.

(efo/foto efo)

The post Mooie steun voor El Camino Bekegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Aantal werkstraffen blijft hoog in Vlaanderen

De justitiehuizen in Vlaanderen hebben vorig jaar 5.436 nieuwe dossiers voor werkstraffen ontvangen. Daarmee blijven de werkstraffen op hetzelfde hoge niveau als in 2022. Meer dan de helft werd uitgesproken voor verkeersovertredingen. Dat meldt Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V), die daarover cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA).

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf vrouwen in één dag gedood in Wenen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vijf vrouwen in één dag om het leven gebracht. Drie van hen zijn doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad zijn een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee zaken waar geen verband tussen bestaat.

Lees meer »

Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

PORTRET. De eerste keizer van de xtc was Vlaamse huisarts, die er schatrijk mee werd: het veel te korte en nu ook verfilmde leven van Danny Leclère (34)

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen paus ontmoeten: “1 seconde voor elk gekend slachtoffer in België”

De slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen de paus ontmoeten. Samen stelden ze een brief op met een aantal eisen voor wanneer de paus naar ons land komt. "We vragen 1 seconde aan gesprekstijd voor elk slachtoffer dat in België gekend is. Dat komt neer op 34 minuten en 31 seconden", maakt slachtoffer Marc De Bosscher het concreet.

Lees meer »

Onderging ze een esthetische ingreep? Is ze aan het afkicken van een alcoholverslaving? Lange afwezigheid prinses Kate is voer voor complotdenkers

De Britse prinses Kate werd midden januari geopereerd aan haar buik en is volgens het paleis nog volop aan het herstellen, maar het gebrek aan info baart heel wat royaltyfans zorgen. Is er iets fout gelopen tijdens de operatie? Onderging ze plastische chirurgie? Zit William er voor iets tussen? De complottheorieën swingen de pan uit.

Lees meer »

“Het is niet dat ze hier met granaten gooien. Nóg niet.” Op pad in Turnhout, waar 1 op de 4 zich onveilig voelt

Deze week kwam Turnhout in het nieuws als de Vlaamse gemeente waar het onveiligheidsgevoel het grootst is. Opvallend voor zo’n kleine, gemoedelijke centrumstad in het Kempense groen. Dus stuurden we onze reporter die bij de Turnhoutsebaan in Borgerhout woont én aan moederskant Turnhoutse roots heeft, naar het andere eind van de N12. Daar ging hij op pad met schepen van

Lees meer »

Meense band H3KTOR lanceert eerste single van nieuw mini-album: “Van luchtigheid naar duisternis”

De band H3KTOR, met drie Meense leden, dropt op 1 maart de single ‘Dogs’ van het nieuwe mini-album ‘SQUARES’, dat op 29 maart in de ether vliegt. Op 25 mei stelt de band die EP voor met een show in boEgie woEgie.
The post Meense band H3KTOR lanceert eerste single van nieuw mini-album: “Van luchtigheid naar duisternis” appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG STVV-WESTERLO. Het vuur brandt op Stayen: Ito zorgt voor 1-0-voorsprong bij de rust

Twee ploegen die graag voetballen: het ideale recept voor een mooie wedstrijd. STVV viert vandaag bovendien zijn honderdjarig bestaan, dus het is feest in en rond Stayen. De Kanaries kunnen vrijuit voetballen en dromen stiekem nog van de top zes. Westerlo zou een driepunter best nog wel kunnen gebruiken om de play-downs definitief te vermijden. Volg het op de voet

Lees meer »