Krantenkoppen

Na dagenlange zoektocht: droevig nieuws voor baasje van Twix, nadat Russische conducteur kat uit trein gooide

De Russische staatsspoorwegmaatschappij heeft haar excuses aangeboden nadat een conducteur een kat uit een passagierstrein gegooid had. Het voorval zorgde voor veel ophef in Rusland. Na een lange zoektocht door honderden vrijwilligers is de kat, Twix genaamd, dood teruggevonden. Dat melden Russische staatsmedia zondag.

Meer krantenkoppen in België

“Het landbouwakkoord is een doorzichtige poging om de angel uit het boerenprotest te halen”

Operatie ‘Sus de Boeren’ heeft een mager akkoord gebaard. Hoe kon het ook anders. Na drie weken van tractorblokkades beloofde de Vlaamse regering de boeren tegemoet te komen, maar die belofte kon enkel op een ontgoocheling uitdraaien. De Vlaamse regering zit niet alleen met handen en voeten gebonden aan Europese regels, na jaren van conflictmodel was het een utopie om

Lees meer »

De Seizoenen organiseert sfeervol benefietconcert voor woonproject Tulparosa in Lo-Reninge

De Seizoenen, een locatie voor dagondersteuning van De Lovie vzw in de Weststraat in Lo, organiseert op zaterdag 2 maart samen met enkele ouders het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in zaal Concorde in Pollinkhove ten voordele van het project Tulparosa. In dit unieke woonproject krijgen mensen met een beperking de kans om even te proeven van wonen in een leefgroep.<br

Lees meer »

Groen Wevelgem dankt de reizigers van het openbaar vervoer met Valentrein

Naar jaarlijkse gewoonte tovert Groen Wevelgem Valentijn om tot Valentrein en bedankt ze die dag de reizigers van het openbaar vervoer. “Het is niet elke dag een pretje om het openbaar vervoer te nemen, maar reizigers stoten maar liefst zeven keer minder CO2 uit dan wie in de auto de files trotseert”, zegt fractieleider Carlo De Winter. “Wie kiest voor

Lees meer »

“Ik had nog niets voor valentijn, maar dit is een prachtig cadeau”: Gerben Thijssen draagt ritwinst op aan Shari Bossuyt

“Het is echt fantastisch.” Meteen Belgische ritwinst én de bijhorende leiderstrui in de Ronde van de Algarve voor een glunderende Gerben Thijssen. In een massasprint was er geen houden aan de sprintbom. De zege draagt hij op aan zijn vriendin Shari Bossuyt. “Ik had nog niet echt een cadeau, maar ik heb wel al bloemen opgestuurd.”

Lees meer »

“Dat zij dat heeft kunnen klaarspelen, ongelooflijk”: Kathleen Aerts geeft eerlijke mening over Regi’s verloofde Kristel

“Ik kan er nog altijd niet van over dat Kristel dat heeft klaargespeeld.” Kathleen Aerts (45) is sterk onder de indruk van de verloofde van Regi Penxten (47). Zelf zal ze er uiteraard bij zijn op het huwelijk van haar goede vriend in Zuid-Afrika: “Zijn vakantieverblijf is niet ver van ons guesthouse ‘Droom’, dus hij komt regelmatig over de vloer.”

Lees meer »

“Ik moet zeggen dat ik het gerecht goed liggen had”: hoe neef van koning Albert de Italiaanse monarchie ten val bracht

Met het overlijden van Vittorio Emanuele di Savoia (86) valt voorgoed het doek over een stuk Italiaanse geschiedenis – met een Belgisch tintje. De laatste kroonprins van Italië, neef van Boudewijn en Albert II, was een kleurrijk figuur: hij ontsnapte aan een veroordeling voor doodslag en vloog op zijn oude dag alsnog achter de tralies. Zijn leven had volgens ‘Story’

Lees meer »

Twee jaar na ‘Andermans Zaken’ doet zetelbedrijf het prima: Atelier Depoorter blijft op de rails

In het kader van het VRT-televisieprogramma ‘Andermans Zaken’ kwam Kamal Kharmach twee jaar geleden over de vloer in Atelier Depoorter. Vader Jean-Pierre en zoon Samy maken al sinds 1978 zetels op maat in ‘t Lindeke. “Maar tot voor het programma wisten weinig mensen wat we precies deden. Dankzij Kamal voelen we twee jaar later nog steeds de positieve invloed van

Lees meer »