Krantenkoppen

Na dagenlange zoektocht: droevig nieuws voor baasje van Twix, nadat Russische conducteur kat uit trein gooide

De Russische staatsspoorwegmaatschappij heeft haar excuses aangeboden nadat een conducteur een kat uit een passagierstrein gegooid had. Het voorval zorgde voor veel ophef in Rusland. Na een lange zoektocht door honderden vrijwilligers is de kat, Twix genaamd, dood teruggevonden. Dat melden Russische staatsmedia zondag.

Meer krantenkoppen in België

KIJK LIVE. Strafschoppen in Sociedad-Mallorca, wie plaatst zich als eerste voor finale Copa del Rey?

Verlengingen bij Real Sociedad-Mallorca, de terugmatch die moet beslissen over een finaleplek in de Copa del Rey. Giovanni González zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong, maar Mikel Oyarzabal deed de 40.000 enthousiaste Basken opveren met de gelijkmaker. Een slotoffensief van Sociedad leverde niets op. 1-1 na de reguliere speeltijd nadat de heenmatch op een scoreloze draw was geëindigd.

Lees meer »

Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke

De vernieuwde feestcommissie van Steenkerke stelde op de nieuwjaarsreceptie haar eerste affiche voor aan de talrijk opgekomen inwoners van Steenkerke en meteen werd ook de verkoop gestart van de tickets voor het optreden van Augustijn Vermandere op zondagmiddag 17 maart.
The post Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk

Op woensdag 28 februari opent in Ring Kortrijk een nieuwe maaltijdwinkel van Bon’Ap, nummer 45 al in Vlaanderen. Het is de eerste winkel van Bon’Ap in een shoppingcenter. De focus zal voornamelijk op verse lunchgerechten liggen, al kunnen klanten er terecht voor het volledige assortiment.
The post Bon’Ap-maaltijdwinkel opent in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare

Op het kruispunt van de Rijksweg met de Oekensestraat in Roeselare gebeurde er maandag omstreeks 17 uur een ongeval waarbij twee wagens en een bus van de Lijn betrokken waren. Een iemand geraakte bij het ongeval lichtgewond.
The post Ongeval met twee wagens en lijnbus zorgt voor hinder in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbie Williams verdient meer dan 25.000 euro per dag

22.000 pond ofwel 25.747 euro per dag. Robbie Williams (50) heeft op financieel vlak niet te klagen. Al is de Britse zanger volgens zijn echtgenote Ayda Field soms nogal een gierigaard. “Als ik even niet in de kamer ben, blaast hij alle kaarsen uit. Je bent geld aan het verbranden, zegt hij dan.”

Lees meer »

Vol-au-vent smullen ten voordele van ’t Piegoetje

Meisjeschiro ‘t Piegoetje organiseert op zondag 3 maart een eetfestijn ten voordele van de jeugdbeweging. De Chiromeisjes serveren vol-au-vent met frietjes op hun eetfestijn. Er is ook een vegetarisch alternatief voorzien. Kaarten voor het smulfestijn kosten 16 euro en zijn enkel in voorverkoop te verkrijgen. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen 12 euro neer te
The post Vol-au-vent smullen ten

Lees meer »

“Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank De Dierenfamilie in Wielsbeke zet zich in voor huisdieren van kansarme mensen

In de Rijksweg in Wielsbeke is dierenvoedselbank vzw De Dierenfamilie van start gegaan. “We zetten ons in voor de huisdieren van kansarme mensen. Via inzamelpunten zamelen we dierenvoeding in dat we om de twee maanden uitreiken aan mensen die het nodig hebben”, zeggen Claudia Bamps en Dagmar Delbaere.
The post “Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank

Lees meer »

Ultieme aanval op Europese natuurherstelwet ingezet

Het Europees Parlement houdt vandaag in Straatsburg zijn finale stemming over de compromistekst over de natuurherstelwet. Onder druk van de boerenprotesten is een meerderheid van de EVP van plan tegen te stemmen, waardoor het opnieuw nipt kan worden.

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Etienne en Josephine

Op 15 februari 1974 huwden Etienne Vankeirsbilck (76) en Josephine Bekaert (74) in Langemark. Nu werd hun gouden jubileum gevierd. Etienne werd geboren in Markegem en groeide op in Lichtervelde. Na zijn studies nam hij deel aan een toelatingsexamen bij de dienst Financiën en begon zijn beroepsloopbaan bij de BTW-dienst in Torhout. Na een bevordering
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

Als de camera’s niet draaien: wat zegt De Croo dan over de oorlog in Oekraïne? “Zelensky weet heel goed wie hij moet spreken om vooruitgang te boeken”

Exact twee jaar na het begin van de oorlog brengen premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag een bezoek aan Oekraïne. Onze reporter reist met het gezelschap mee en gunt ons een blik achter de schermen: hoe denken ze écht over de oorlog en president Zelensky, weg van alle tv-camera’s en formele speeches? “Je ziet

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »