Krantenkoppen

Na forse kritiek wordt ontwerp Boerentoren van tafel geveegd: geen kubus, wel panoramaplatform

Het oorspronkelijke ontwerp voor de Boerentoren van de Amerikaanse architect Daniel Libeskind is van tafel. De architect gaat opnieuw aan de slag met nieuwe instructies en in samenspraak met de stad Antwerpen, Vlaanderen en de diensten voor Erfgoed zal hij tot een nieuw ontwerp moeten komen dat algemeen gedragen wordt. Dat zei eigenaar van de Boerentoren Fernand Huts zondagmiddag op een druk bijgewoonde persconferentie in Zürich, waar hij maandag zijn T-Rex zal tonen in een lokaal museum.

Meer krantenkoppen in België

Twee verdachten in onderzoek doodgeschoten Firdaous (11) in Merksem aangehouden, moeder schrijft open brief: “Sprankeltje hoop in diep verdriet”

De 53-jarige vrouw en 21-jarige man die dinsdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Firdaous, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Van de vrouw werd DNA gevonden op één van de kogelhulzen. Firdaous stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. Haar moeder reageert vandaag in een open brief: "Dit nieuws

Lees meer »

Expert legt uit waarom Israël nog 20 dagen geeft aan Hamas: “Ze weten dat offensief op Rafah tot menselijke catastrofe zal leiden”

De Israëlische regering heeft Hamas voor een ultimatum gesteld: voor 10 maart – de start van de ramadan – moet Hamas alle 130 Israëlische gijzelaars vrijlaten of het grondoffensief op de zuidelijke stad Rafah wordt ingezet. Daar verblijven anderhalf miljoen Palestijnse vluchtelingen. Zal Hamas op dat voorstel ingaan? Expert Midden-Oosten Koert Debeuf wikt en weegt: “Wellicht heeft de afkeuring van

Lees meer »

Bert Verhaeghe hoopt nog steeds op promotie met Basket Poperinge

Tegen ACJ Basket Brugge R won Basket Poperinge met vlotte 25-84-cijfers. Zondag komt Zedelgem Two op bezoek in de Hoppestad. “Ik was er niet bij in Brugge”, vertelt Bert Verhaeghe.
The post Bert Verhaeghe hoopt nog steeds op promotie met Basket Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gebaseerd op waargebeurde feiten”: Kathelijn giet verhaal van twee leraars die in het verzet gingen in nieuwe theaterwandeling

Kathelijn Vervarcke pakt tijdens het verlengde hemelvaartweekend uit met een nieuwe theaterwandeling ‘Sporen van Spiro’. Dit keer staat het verhaal van twee leraars die in het verzet gingen centraal. Op verschillende locaties in de historische atheneumschool krijg je telkens een tafereel van het leven onder de Duitse bezetting. Auteur en leerkracht Kathelijn Vervarcke kon een topcast, met onder meer oud-leerling

Lees meer »

De Veurn’ Ambachtse lanceert Wipers Times Paté

De Veurn’Ambachtse uit Alveringem, dat enkele maanden geleden Charcuterie Depuydt overnam op de Neermarkt in Ieper, sloeg de handen in elkaar met Brouwerij Kazematten. Ze lanceren nu de Wipers Times Paté.
The post De Veurn’ Ambachtse lanceert Wipers Times Paté appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Maxim De Cuyper, op zijn zeventiende klaar met voetballen, nu sterkhouder bij Club: “Pita, frieten, pizza… Ik at waar ik zin in had”

Het scheelde niets of Maxim De Cuyper (23), Club Brugge-fan sinds kindsaf, zat zondag met een sjaal om de nek in de tribunes van Jan Breydel. Zover is het niet gekomen. Een babbel met de rechtsback van Club over zijn blauw-zwart hart, de strijd met de eeuwige rivaal, La Liga en zijn metamorfose. “Als ik wist dat hij er niet

Lees meer »

Waze veroorzaakt verkeerschaos door bestuurders langs weggehaalde brug te sturen in Kruibeke: “Grotendeels vrijwilligers brengen alles in kaart”

Voor wie onlangs de afrit Kruibeke/Beveren vanop de E17 nam en daarvoor op de navigatie-app Waze vertrouwde, heeft mogelijk gevloekt achter het stuur. Waze stuurt de gebruikers op dat punt namelijk nog langs de keerbrug, die tijdelijk werd geïnstalleerd als omleiding voor de Oosterweel-werken, maar nu al sinds december is weggehaald. Hoe komt het dat Waze niet altijd up-to-date is?

Lees meer »