Krantenkoppen

Na forse kritiek wordt ontwerp Boerentoren van tafel geveegd: nieuw panoramaplatform komt er zeker

Het oorspronkelijke ontwerp voor de Boerentoren van de Amerikaanse architect Daniel Libeskind is van tafel. De architect gaat opnieuw aan de slag met nieuwe instructies en in samenspraak met de stad Antwerpen, Vlaanderen en de diensten voor Erfgoed zal hij tot een nieuw ontwerp moeten komen dat algemeen gedragen wordt. Dat zei eigenaar van de Boerentoren Fernand Huts zondagmiddag op een druk bijgewoonde persconferentie in Zürich, waar hij maandag zijn T-Rex zal tonen in een lokaal museum.

Meer krantenkoppen in België

Acht nieuwe medewerkers openen samen met Dieter Coppens ‘Restaurant misverstand’ aan zee

Op donderdag 14 maart start het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’. Dieter Coppens (46) neemt opnieuw acht mensen met jongdementie onder de arm voor een onvergetelijke ervaring: Geert, Lieve, Annick, Fons, Els, Anne, Gie en Jan. Ze zullen deze keer niet alleen samenwerken in een restaurant in Oostende, ze gaan tijdens hun werkweek ook echt samenleven.

Lees meer »

IN KAART. Aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen daalt: “Wie durft nog te investeren als je geen perspectief hebt?”

MaaBehalve een kleine stijging in 2018 gaat het aantal landbouwbedrijven er elk jaar op achteruit. Op twintig jaar tijd zijn er in Vlaanderen 41% minder bedrijven actief. “Modernisering en schaalvergroting zijn hier de sleutelwoorden”, zegt professor landbouw- en milieu-economie Liesbet Vranken (KU Leuven). Ontdek hier hoeveel landbouwbedrijven er in jouw gemeente zijn verdwenen.

Lees meer »

LIVE. Onrust in Midden-Oosten blijft aanhouden

De spanningen blijven hoog oplopen in het Midden-Oosten: niet alleen door de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, maar ook in Libanon, Syrië, en Irak, op de Rode Zee, en zelfs tot in het grensgebied tussen Iran en Pakistan staan de zenuwen strak gespannen. Volg alle ontwikkelingen hier live.

Lees meer »

OpenAI beschuldigt The New York Times van “hacken” ChatGPT

OpenAI beschuldigt The New York Times van het “hacken” van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen.

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt met 3,3 procent

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen.

Lees meer »

Alligator jaagt golfers stuipen op het lijf wanneer hij uithaalt naar buggy

Een alligator heeft enkele golfers bijna ten val gebracht nadat hij hen liet schrikken op het golfterrein. Het dier kwam van achter beplanting gewandeld toen hij plots uithaalde naar de buggy die passeerde. “Golfen in Florida is toch altijd net dat tikkeltje avontuurlijker”, schreef de maker van het filmpje op sociale media. Alligators op een golfterrein zijn ginder geen uitzondering,

Lees meer »

KIJK. DJ Khaled eist dat hij gedragen wordt door bodyguards om zijn schoenen niet vuil te maken

DJ Khaled (48) heeft op Instagram een video gedeeld waarin twee bodyguards hem moeten dragen van zijn auto naar het podium. De DJ moest optreden in Miami Beach en wou duidelijk niet dat er zand in zijn schoenen kwam. “Ik wil mijn Jordans niet vuilmaken, kan iemand me komen helpen?”, roept hij vooraleer de twee bodyguards komen toegesneld. Ondertussen maakt

Lees meer »

Karen Damen presenteert trouw van haar ex Regi en deze BV’s staan op gastenlijst: dit weten we over showbizzhuwelijk van het jaar

Dinsdag is het zover: dan stappen Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35) in het huwelijksbootje in Zuid-Afrika. Iedereen mag getuige zijn van hét sprookjeshuwelijk van het jaar. De grote dag van de twee tortelduifjes is vanaf 15.00 uur volledig live te volgen bij VTM 2. Wie gaat presenteren? Wie komt er? En wat mogen we verwachten? Wij zetten alles

Lees meer »

Annie M.G. Schmidt hield eigen abortus 30 jaar geheim en kende de vader niet: “Ik weet alleen dat hij blauwe pet op had”

Ze is de bezielster van de meest succesvolle kinderboeken in de Lage Landen – denk maar aan ‘Jip en Janneke’ en ‘Pluk van de Petteflet’ – maar Annie M.G. Schmidt kende ook heel wat tegenslag in haar 84 jaar durende leven. ‘Story NL’ schetst hoe het leven van de Nederlandse schrijfster écht was en hoe zij drie decennia lang een

Lees meer »