Krantenkoppen

Nieuwjaarsbijeenkomst van de Okra-contactpersonen in Deerlijk

Het is een traditie dat de contactpersonen en bestuursleden van Okra het nieuwe jaar inzetten met een receptie.

Voorzitter Lieve Rogé verwelkomde een dankte iedereen voor zijn of haar inzet en medewerking. De grote groep heeft naast de gewone werking een kaartersclub, dansteam, groep kubbspelers en fietsclub onder zijn hoede. Op maandag 19 februari is er een speciale koffietafel voor de 80-plussers. De fietsclub start op donderdag 14 maart. Op 13 juni is er een avondfietstocht en op 12 september een dagfietstocht gepland.

(MVD/foto MVD)

The post Nieuwjaarsbijeenkomst van de Okra-contactpersonen in Deerlijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ben je ‘schrikkeljarig’ op 29 februari? Dan krijg je een gratis eclair bij bakker Wouter (41) in Heule!

In het populaire tv-programma De Droomfabriek kwam een oproep: er werd gezocht naar initiatieven om mensen te verrassen die ‘schrikkeljarig’ zijn en maar één keer om de vier jaar verjaren. Op het eind van de uitzending werden enkele binnengelopen ideeën vernoemd… met als eerste dat van bakkerij Soete uit Heule, bij wie de schrikkeljarigen een eclair mogen komen halen.
The

Lees meer »

Niemand die weet hoeveel zonevreemde woningen Vlaanderen telt

Zonevreemde woningen staan in zones waar wonen in principe niet is toegelaten. Meestal gaat het dan om landbouwgrond, bossen, parken of natuurgebied. Navraag bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid leert dat men zelfs daar niet weet om hoeveel huizen het gaat, ­omdat het er zoveel zijn. De schattingen lopen erg uiteen, van 150.000 tot wel 800.000 woningen. In

Lees meer »

Moeder Navalny haalt slag thuis en dwingt publieke begrafenis af voor zoon, maar niet duidelijk hoe die er precies gaat uitzien

De Russische Poetin-criticus Aleksej Navalny (47) wordt vandaag begraven in Moskou. Ondanks zware druk van de Russische autoriteiten slaagde zijn moeder Ljoedmila Navalnaja (69) erin om een publieke dienst af te dwingen. Vraag is wel hoe die er precies zal uitzien. Het team van de oppositieleider zegt dat het actief is tegengewerkt bij de organisatie en het is onduidelijk of

Lees meer »

Gelekte documenten tonen hoe Russische autoriteiten er meer dan 500 miljoen euro doordraaien om Poetin zeker herverkozen te krijgen

Meer dan 500 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Russische autoriteiten aan het spenderen zijn om president Vladimir Poetin volgende maand zeker herverkozen te krijgen. Gelekte documenten uit het Kremlin tonen dat het geld gaat naar propaganda en een informatieoorlog. “Manipulatie vooraf om manipulatie op verkiezingsdag tot een minimum te beperken”, noemt historicus en Rusland-expert Mark Galeotti het.

Lees meer »

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »

“Afscheid in mineur door een gecompliceerde voetbreuk”: Foto Masselis verdwijnt na meer dan 40 jaar uit Klerken

Al jaren is Foto Masselis een bekende zaak in Klerken bij Houthulst, maar ook ver daarbuiten. Sinds kort zijn Frank (62) en Nadine (60) Masselis-Bentein verhuisd naar Diksmuide. Hun huis in de Smissestraat is verkocht aan de basisschool. Er was een groots, ludiek afscheid gepland maar helaas, Frank heeft een gecompliceerde voetbreuk opgelopen tijdens het sporten en is voor het

Lees meer »

Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem is overleden

In het woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem is Cécile Vercambre (85) overleden. Ze was net geen halve eeuw zaakvoerster van Huis Cécile in de Priester Coulonstraat in Rekkem. De vrouwen konden er zorgvuldig een keuze maken uit een breed gamma aan beha’s, en vroeger van korsetten. Cécile maakte ze ooit nog zelf.
The post Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem

Lees meer »

Pokémon viert verjaardag met mobiel kaartspel, wachten op de Nintendo Switch 2, en Lady Gaga in “Fortnite”

Ter ere van Pokémon Day heeft het bedrijf achter de populaire franchise twee nieuwe games aangekondigd: een mobiele versie van het traditionele kaartspel én een videogame voor de Nintendo Switch. Of misschien voor de Switch 2, maar wanneer die nieuwe console op de markt komt, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. Ondertussen weten we wel welke exclusieve games Xbox zal

Lees meer »