Krantenkoppen

Noodnummer 1722 geactiveerd voor forse wind: code geel in heel Vlaanderen

Het KMI heeft code geel afgevaardigd voor wind, wegens rukwinden tot 90 kilometer per uur. Ook de komende dagen kan het fel waaien. Om overbelasting bij de hulpdiensten te vermijden, activeert de FOD Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722.

Meer krantenkoppen in België

Antwerps Voka-baas Luc Luwel over stikstof, regeldrift en krimpende industrie: “Het zijn rare tijden, ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten”

Strijdlustig is hij wel, Antwerps Voka-baas Luc Luwel. Maar heel optimistisch klinkt hij niet. “Het zijn rare tijden. Ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten, met de oorlogen, de energiekosten voor de bedrijven die stukken hoger liggen dan in de VS, het onzekere vergunningenbeleid en de hemeltergende kommaneukers van Europa. De Europese administratie doet mij denken aan de Habsburgse

Lees meer »

Chauffeur die wielertoeristen doodreed in Gent had 2,6 promille alcohol in zijn bloed: “‘Ik kruip nooit meer in een auto’, zegt hij, dat had hij beter voordien gedacht”

De 45-jarige man die twee wielertoeristen doodgereden heeft in Gent, had op dat moment 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek aan VRT NWS. Zelf zegt hij dat hij zich niets herinnert van het ongeval, zegt zijn advocaat Marc Schollier. "Hij heeft de slachtoffers wel zien liggen, en was daar verschrikkelijk door aangedaan."

Lees meer »

Beruchte landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocatenmoord

Er is een nieuwe verdachte urenlang verhoord in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Het gaat om de vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN

In woonzorgcentrum BEN aan de Kortrijksestraat blijven ze renoveren. De afdelingen De Parel en De Bolster zijn nu één geheel met een nieuwe moderne zaal voor de bewoners. Met een feestelijke receptie voor de bewoners en de medewerkers werd de nieuwe accommodatie ingehuldigd.
The post Nieuwe start voor De Parel en De Bolster in BEN appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Honderden tractoren in Brussel: boeren doorbreken politieblokkades en gooien met bommetjes en vuurwerk, het regent rook en stro in de hoofdstad

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »

Sven Pichal liet designerdrug 3-MMC leveren op VRT: wat is het en kom je er gemakkelijk aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is het nu eigenlijk?

Lees meer »

“We knuffelen en kussen nog, maar het bed delen we niet meer”: welke koppels uit ‘Hotel Romantiek’ zijn nog samen?

In het recentste seizoen ontstond er geen enkel koppel, maar dat is hoogst uitzonderlijk. In ‘Hotel Romantiek’ spat de liefde doorgaans van het scherm. Maar wat na de opnames? Hoe vergaat het de koppels nu? Na vijf seizoenen contacteerden wij alle paren die de liefde vonden dankzij het programma. Wie is nog samen en wie moet toch alleen verder? “We

Lees meer »

Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu

Er viel zondag verkiezingsnieuws te rapen op de aperitieflezing van Nathalie Muylle, nationaal ondervoorzitter van CD&V. Burgemeester Luc Derudder liet weten dat hij op 13 oktober de lijst zal trekken van Oostrozebeke-nu.
The post Burgemeester Luc Derudder trekt lijst Oostrozebeke-nu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pommelien Thijs haalt met succes eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’: “Dit zou ik volgende keer anders aanpakken”

Jawel, het is Pommelien Thijs (22) gelukt. Na twaalf dagen afzien haalde ze – samen met haar mede-expeditieleden – de eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’. “Hoeveel onderbroeken ik maar gebruikt heb tijdens onze tocht? Daar ga ik geen getal op plakken”, lacht ze. In deze Showbits blikt ze open en eerlijk terug op het grote avontuur: “We hebben met z’n

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roland en Marijke vieren hun gouden huwelijksjubileum

Roland Outtier en Marijke Verschaeve vierden hun gouden huwelijksjubileum. Op 24 januari 1974 stapten ze in het huwelijksbootje in Ieper. Roland was toen al een viertal jaar in dienst bij de NMBS als treincontroleur. Marijke werkte als naaister bij Vlaggen Demeere. Even later werd Marijke huismoeder en in mei 1976 werd hun dochter Katrien geboren.
The post Roland en Marijke

Lees meer »

Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal

Tegelhandel Stone Trend, die een ruime winkel heeft aan de Gistelse Steenweg 546 in Sint-Andries, opende op 21 februari feestelijk de volledig vernieuwde toonzaal. Het bedrijf werd 24 jaar geleden opgericht en in 2022 werd het overgenomen door het echtpaar Céline Gardin en Dries Catteeuw.
The post Tegelhandel Stone Trend pakt uit met vernieuwde toonzaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders zijn vermoord, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »