Krantenkoppen

Noodnummer 1722 geactiveerd voor stormachtige wind: code geel in heel Vlaanderen

Het KMI heeft code geel afgevaardigd voor wind, wegens rukwinden tot 90 kilometer per uur. “Op zee verwacht ik 10 beaufort en aan de kust mogelijk rukwinden tot 100 kilometer per uur”, zegt weervrouw Jill Peeters. Verschillende steden en gemeenten nemen maatregelen. In Oostende zijn de strekdammen en het staketsel gesloten en in Brussel is het Zoniënwoud vanavond niet meer toegankelijk. Ook de komende dagen kan het fel waaien. Om overbelasting bij de hulpdiensten te vermijden, activeert de FOD Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722.

Meer krantenkoppen in België

Producer klaagt Sean ‘Diddy’ Combs aan wegens seksueel misbruik: “Hij dwong mij om seks te hebben met prostituees”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) is voor de vijfde keer aangeklaagd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zijn voormalige producer, Rodney Jones jr., sleept hem voor de rechter. Het vermeende slachtoffer beweert dat de Amerikaanse rapper hem een jaar lang tot seksuele handelingen en het werven van prostituees dwong. Hij eist een schadevergoeding van 30 miljoen dollar (27,6 miljoen euro).

Lees meer »

De situatie van KV Oostende door de ogen van topsupporter Kamagurka: “Waar is Paul Conway nu? Iemand hem nog gezien?”

Samen met Herr Seele pakt Kamagurka (67) op 21 maart uit met de kunstexpo ‘Vive La Sociale’ in kader van het James Ensor-jaar. Maar dit is toch ook zowat hét jaar van de waarheid voor de duizenden KVO-fans. Als clubambassadeur – en zelfs ooit bestuurslid – volgt Kama ‘zijn’ Wèreldploegsje nog altijd van dichtbij. “Deze club heeft lokale gezichten nodig.”<br

Lees meer »

Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ krijgt staande ovatie van Katy Perry en Lionel Richie in ‘American Idol’: “Eén van de beste optredens”

“Één van de beste optredens van de dag.” Het zijn de woorden van zanger Luke Bryan (47) vlak na de ‘American Idol’-auditie van Ziggy Krassenberg (22), bekend uit ‘K2 zoekt K3′. De influencer, die zondag zijn opwachting maakte in de talentenjacht, zong het nummer ‘Million Reasons’ van Lady Gaga en wist alle drie de juryleden te overtuigen. “I did it”,

Lees meer »

Vissers vinden mogelijke spionageballon voor kust van Alaska

Vissers hebben voor de kust van Alaska een object gevonden dat volgens Amerikaanse ambtenaren een spionageballon kan zijn. Ze brengen dit nu aan land, hebben drie bronnen die bekend zijn met de zaak verteld tegen CNN. De vissers deelden foto’s van het object met wetshandhavers, aldus de bronnen, die benadrukten dat niet duidelijk is wat het object is.

Lees meer »

Audio-opname onthult uitspraken Dries Van Langenhove tijdens gespreksavond KU Leuven: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven dient een strafklacht in tegen ex-politicus Dries Van Langenhove. Hij wordt beschuldigd van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) in een aula van de universiteit. Onze redactie kreeg van een anonieme bron een audio-opname en selecteerde in de bovenstaande video de meest aanstootgevende uitspraken.

Lees meer »

Na de gelekte rapporten: voetbalbond wil computers en gsm’s van scheidsrechters en personeel laten controleren

Het rommelt nog maar eens bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De nieuwe CEO, Piet Vandendriessche, is op zoek naar de interne mol die het rapport met VAR-beslissingen, fouten per clubs en scheidsrechterrapporten lekte aan kranten van het Mediahuis. Vandendriessche bestelde een externe audit en zou op die manier computers en mobiele telefoons willen controleren.

Lees meer »

LIVE. Onrust in Midden-Oosten blijft aanhouden

De spanningen blijven hoog oplopen in het Midden-Oosten: niet alleen door de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, maar ook in Libanon, Syrië, en Irak, op de Rode Zee, en zelfs tot in het grensgebied tussen Iran en Pakistan staan de zenuwen strak gespannen. Volg alle ontwikkelingen hier live.

Lees meer »