Krantenkoppen

Oekraïne exporteert oorlog steeds meer naar Rusland

Kiev maakt er geen geheim meer van dat het aanvallen uitvoert op de defensie en energie-infrastructuur diep in Rusland. De strategie heeft een dubbel doel: onrust stoken bij de Russen én de eigen bevolking een hart onder de riem steken.

Meer krantenkoppen in België

Glasvezeluitrol Proximus loopt wat vertraging op

De uitrol van glasvezel bij Proximus heeft vorig jaar wat vertraging opgelopen. Het bedrijf mikte op een dekkingsgraad van ruim 31 procent eind 2023 voor het nieuwe netwerk, maar strandde op “bijna 30 procent”. In het persbericht over de jaarresultaten schuift het bedrijf plots een andere indicator naar voren: “fiber in de straat”.

Lees meer »

Lichamen van broer (10) en zus (9) na jarenlange verdwijning in VS aangetroffen in beton en kofferbak

De politie van de stad Pueblo in de Amerikaanse staat Colorado heeft na zes jaar nu ook het levenloze lichaam van Jesus Dominguez (10 jaar) gevonden in een kofferbak bij een schroothoop. Eerder dit jaar werd het stoffelijke overschot van zijn zus Yesenia (9 jaar) aangetroffen. De vermoedelijke ouders van de jongen en het meisje worden beschuldigd van moord.

Lees meer »

Verrassende coachwissel bij Basket Sijsele One: “Ik was overtuigd dat ik verder kon werken”

Als een donderslag bij heldere hemel, zo kwam het nieuws binnen. Eerst dat coach Gunther De Pauw na amper één jaar alweer vertrok bij Basket Sijsele, daarna dat Gerrit Major, nu nog oefenmeester bij leider KBBC Oostkamp, hem zou opvolgen.
The post Verrassende coachwissel bij Basket Sijsele One: “Ik was overtuigd dat ik verder kon werken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestjaar van start voor 50e verjaardag van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo: “Op 50 jaar grootste van het land geworden”

In het woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo zijn de festiviteiten begonnen voor de 50ste verjaardag van het centrum. Damiaan biedt plaats aan 485 bewoners en is daarmee het grootste woonzorgcentrum van het land. De 50ste verjaardag wordt doorheen het jaar gevierd met onder andere een tentoonstelling, een kermis en een optreden van Gunther Neefs.

Lees meer »

IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

De mediaanprijs voor een huis in West-Vlaanderen is het afgelopen jaar met 3,5 procent gestegen. Dat leren we uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be. Natuurlijk is die stijging in elke regio even groot, bekijk de huidige situatie van jouw eigen gemeente op de kaart onderaan dit artikel.
The post IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning

Lees meer »

Expert legt uit waarom Israël nog 20 dagen geeft aan Hamas: “Ze weten dat offensief op Rafah tot menselijke catastrofe zal leiden”

De Israëlische regering heeft Hamas voor een ultimatum gesteld: voor 10 maart – de start van de ramadan – moet Hamas alle 130 Israëlische gijzelaars vrijlaten of het grondoffensief op de zuidelijke stad Rafah wordt ingezet. Daar verblijven anderhalf miljoen Palestijnse vluchtelingen. Zal Hamas op dat voorstel ingaan? Expert Midden-Oosten Koert Debeuf wikt en weegt: “Wellicht heeft de afkeuring van

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

Laura (30) leeft heel graag, maar is uitbehandeld: “Jonge dertigers kopen een huis, trouwen en krijgen kindjes. Dat zit er voor mij niet meer in”

Als jonge twintiger bereidde Laura Nys (30) zich voor op een zelfstandig leven, maar toen begon haar lichaam dienst te weigeren. De diagnoses stapelden zich op, ziekenhuizen werden platgelopen, vrienden verdwenen. “Instagram is voor mij een sociale noodzaak, zonder zou ik bijna geen sociale contacten meer hebben.”

Lees meer »

“Ik wou af van het etiket ‘klein blondje in de wielerwereld’”: wie is Marion Rousse, die Patrick Lefevere scherp van repliek diende?

Marion Rousse laat niet met zich sollen na de denigrerende uitspraken van Patrick Lefevere. Portret van de partner van Julian Alaphilippe, die nog in België naar school gegaan is en zich als ex-renster, tv-consultant en directrice van de Tour des Femmes thuisvoelt in de wielerwereld. “Praten over koers is het liefste wat ik doe.”

Lees meer »