Krantenkoppen

Omstreden ontwerp Boerentoren ligt in de vuilnisbak: “Er zal zeker wel íets bijgebouwd moeten worden om de mensen veilig boven te krijgen”

Antwerpen en half Vlaanderen schreeuwden moord en brand, zo’n anderhalf jaar geleden, toen Katoen Natie-baas Fernand Huts zijn nieuwe Boerentoren in Antwerpen voorstelde. Het ontwerp van de wereldwijd gerenommeerde architect Libeskind werd een ‘verkrachting’ van Antwerps erfgoed genoemd. Huts reageert nu zelf ook. Volgens hem ligt het ontwerp van Libeskind al lang in de vuilnisbak. “Maar voor de brandveiligheid zal er wel íets bijgebouwd moeten worden om de bezoekers tot op het panoramaplatform te krijgen.”

Meer krantenkoppen in België

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering bekendgemaakt. "Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt", zo werd de minister van Financiën en Prijzen, Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

Waarom de batterij voor elektrische auto’s plots zoveel goedkoper wordt. En dat niet noodzakelijk goed nieuws is

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Privéverzameling van meer dan 250 (!) paar schoenen naar Izegems museum Eperon d’Or

Nadat kostuumontwerpster Frieda Dauphin-Verhees en haar neef en Antwerpse ereschepen van Cultuur Philip Heylen in 2023 een bezoek brachten aan Eperon d’Or werd tijdens een tegenbezoek in Antwerpen de privéverzameling van de kostuumontwerpster overhandigd aan het Izegemse museum.
The post Privéverzameling van meer dan 250 (!) paar schoenen naar Izegems museum Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect te gaan”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zaterdag zijn derde ritzege geboekt in de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een rittenkoers voor de WorldTour. Hij was in Abu Dhabi aan het einde van de zesde en voorlaatste etappe met ruime voorsprong de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect

Lees meer »

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen”

Met de psychologische thriller ‘De waarheid is een leugen’, uit bij Van Driel Publishing, debuteert de Brugse Lisa Van Coillie. “Wat voor de ene de waarheid is, is voor de andere een leugen. Met die gedachte speel ik in mijn boek.”
The post Brugse Lisa Van Coillie schrijft een psychologische thriller: “De waarheid is een leugen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »