Krantenkoppen

Oorlog in Oekraïne lijkt steeds meer op WO I: ratten en muizen verspreiden ziektes en beschadigen materiaal

De oorlog in Oekraïne heeft voor de soldaten steeds meer weg van de Eerste Wereldoorlog. Ratten en muizen verspreiden er allerlei ziektes, zo blijkt uit een analyse van CNN.

Meer krantenkoppen in België

“Veel van mijn geld heb ik opgemaakt aan vrouwen”: ex-topvoetballer Royston Drenthe openhartig bij Goedele Liekens

In 2007 maakte hij voor 15 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real Madrid en verdiende hij er 1,6 miljoen euro, maar nu moet hij “hard werken voor zijn geld in de zorgsector”. In het PowNed-programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’, recent uitgezonden op BNNVARA, vertelt het gewezen Nederlandse supertalent Royston Drenthe (38) openhartig over zijn carrière en

Lees meer »

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »

Deze Vlamingen verjaren op 29 februari: “Ik blijf 24 uur wakker om àlles uit mijn schrikkeldag te halen!”

Voor 7.220 landgenoten, van wie 4.114 Vlamingen, is het morgen een speciale dag. Ze verjaren! En dat is in hun geval alweer vier jaar geleden. Wij kloppen aan bij drie schrikkelkinderen – onder wie een gepensioneerde die eindelijk meerderjarig wordt – en polsen naar hun feestplannen. “Niemand vergeet ooit mijn verjaardag. Dat is toch ideaal?”

Lees meer »

Toestand Vlaamse fietspaden gaat er gezapig op vooruit

De fietspaden naast de Vlaamse gewestwegen gaan er langzamerhand op vooruit. Dat blijkt uit het nieuwe fietspadenrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer. Voor het eerst schetst dat een volledig beeld van de ruim 7.700 km aan fietspaden naast gewestwegen.

Lees meer »

Nederlandse Spoorwegen lijden verlies en overwegen treinkaartjes flink duurder te maken

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben vorig jaar opnieuw verlies geleden. Het onderliggende operationele resultaat kwam uit op 191 miljoen euro, wat wel minder was dan de 421 miljoen euro aan verlies in 2022. Desondanks is dat resultaat “nog steeds fors onvoldoende om van een financieel gezonde bedrijfsvoering te kunnen spreken”, meldt het spoorbedrijf dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Lees meer »

KAART. Elke dag worden nog tien voetbalvelden grond verhard, met Antwerpen als slechte leerling: hoe zit het in jouw gemeente?

Elke dag wordt nog 5 hectare grond verhard, ofwel tien voetbalvelden. Daarmee halen we de doelstellingen van de betonstop bij lange niet, hoewel de snelheid dat er verhard wordt stagneert. De provincie Antwerpen is verhoudingsgewijs het meest verhard van alle Vlaamse provincies en na Limburg gaat het in Antwerpen ook het snelst de verkeerde richting uit. Bekijk hoe het in

Lees meer »

Nooit eerder vertoonde beelden in ‘Ik vraag het aan’: zo klonk de 12-jarige Maksim Stojanac

In het VRT-programma ‘Ik vraag het aan’ blikt Maksim Stojanac (26) terug op het prille begin van zijn carrière. Het nummer ‘Hallelujah’ brengt hem terug naar het moment waarop de wereld voor het eerst zijn zangtalent hoorde. In de aflevering zingt niet Maksim het nummer, maar wel Portland-zanger Jente Pironet (32). Een grote verrassing, want Jente onderbrak zijn carrière enkele

Lees meer »

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts grijpt leiding in vijfkamp en begint om 14u20 aan het kogelstoten, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Natuurfotograaf uit Lille gaat viraal met video over ijsvogelromantiek: “In mijn stoutste dromen niet verwacht”

Natuurfotograaf Wim Bosch uit Lille gaat viraal op Instagram met een video van een grappige scène tussen twee ijsvogels in Lille. Daarin probeert het mannetje het vrouwtje het hof te maken door een visje aan te bieden, maar het vrouwtje weigert hem zelfs nog maar een blik te gunnen. Wim haalde ondertussen maar liefst 8,7 miljoen views, 384.000 likes en

Lees meer »

Vijf vrouwen in één dag gedood in Wenen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vijf vrouwen in één dag om het leven gebracht. Drie van hen zijn doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad zijn een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee zaken waar geen verband tussen bestaat.

Lees meer »