Krantenkoppen

Oostende neemt voorzorgsmaatregelen voor krachtige windstoten: strekdammen en staketsel afgesloten

Oostende sluit de komende dagen de Oostelijke en Westelijke strekdam door de voorspelde rukwinden. Ook het staketsel zal afgesloten zijn. Het zou aan zee harder kunnen waaien dan 90 km/uur en dus neemt Oostende maatregelen. "Vermijd onnodige verplaatsingen en blijf zoveel mogelijk binnen", klinkt het bij het stadsbestuur.

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

Lees meer »

Storm met windsnelheden tot 140 km/u op komst en dat zullen we voelen, zegt David Dehenauw: “Ik raad u aan de berichtgeving goed op te volgen”

Zet u schrap, want het zal stormen vandaag. Volgens de weermodellen zijn windstoten van 120 tot wel 140 kilometer per uur mogelijk aan de Duitse kust, maar ook bij ons kan storm Louis vandaag voor problemen zorgen, waarschuwt weerman David Dehenauw. Wat mogen we juist verwachten? En wanneer zou de storm gaan liggen? “Niet alleen de kust neemt maar beter

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Tienduizenden betogers tegen extreemrechts in Hamburg

Tienduizenden mensen hebben zondag in Hamburg deelgenomen aan een mars door de binnenstad tegen extreemrechts in Duitsland. Volgens de organisatoren trokken meer dan 50.000 actievoerders door de straten, de politie komt pas later met een officiële telling.

Lees meer »

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lefevere nuanceert scherpe uitspraken die clan-Alaphilippe tegen de borst stootten: “Klinkt zonder context zwaarder dan uitgesproken”

Het zit er bovenarms op tussen Patrick Lefevere (69) en de clan-Julian Alaphilippe. Na enkele scherpe uitspraken van de CEO van Soudal Quick-Step over de mindere jaren van zijn Franse poulain in HUMO, heeft nu Marion Rousse, de 32-jarige partner van Alaphilippe (31), Lefevere van antwoord gediend. “Stop met lukraak te praten en toon meer respect en klasse.” Lefevere zelf

Lees meer »

Na uithaal naar “Poetins vrienden”: von der Leyen weigert samen te werken met mensen die niet pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (65) heeft voor haar tweede mandaat geen steun van “Poetins vrienden in het Europees Parlement” nodig. Dat heeft ze vandaag gezegd op een persconferentie. “Ik werk alleen samen met mensen die pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn”, benadrukte von der Leyen.

Lees meer »