Krantenkoppen

Opvallende verschijning in reisgezelschap Fernand Huts: Bart De Pauw maakt film over ondernemer

Een opvallende verschijning in het reisgezelschap van Fernand Huts is voormalige tv-maker Bart De Pauw. Hij maakt volgens Huts “een film voor intern gebruik” over de ondernemer en zijn bedrijf. Dat lijkt dan een soort van docusoap te worden over de handel en wandel van de zakenman.

Meer krantenkoppen in België

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.
The post Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Militaire blogger die Russische verliezen tijdens strijd om Avdiivka onthulde, zou zelfmoord hebben gepleegd

De prominente pro-Russische militaire blogger Andrej Morozov (44), die enkele dagen geleden nog berichtte over de grote militaire verliezen aan Russische zijde bij de verovering van de Oost-Oekraïense stad Avdiivka, zou zelfmoord hebben gepleegd. In een afscheidsbrief op de berichtendienst Telegraf wijt Morozov zijn dood aan “pesterijen”.

Lees meer »

Jacques en Gerda vieren briljanten huwelijksverjaardag

Jacques Raes (86) en Gerda Vermeulen (85) leerden elkaar in de jaren 50 kennen. Niet veel later – op 7 februari 1959 – gaven ze elkaar het jawoord. De liefde tussen het koppel was groot en die liefde werd bezegeld met twee kinderen. Uiteindelijk volgde er nog een kleinkind. Onlangs werden ze door burgemeester Bart
The post Jacques en Gerda

Lees meer »

VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers”

Op zondag 25 februari organiseert de Vrije Atletiekclub Beveren-Leie (VACBL) zijn traditionele veldloop, tevens de tweede manche in het negendelige Vayamundo-veldloopcriterium voor vrije sporters en niet-aangeslotenen. “We hebben enkele nieuwigheden voorzien”, aldus voorzitter Sammy Declerck.
The post VACBL-veldloop vindt voor vijftigste keer plaats: “We hopen op 450 lopers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thuisverpleegkundigen meten bloeddruk en hartslag voortaan via gezichtsscan: “Zo komen we op korte tijd veel te weten”

ItelliProve, een fabrikant van medische technologie, en het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen testen een toestel om gezondheidsparameters zoals hartslag en bloeddruk te meten via een gezichtsscan. “Op deze manier komen we op korte tijd veel te weten en kunnen onze medewerkers zich focussen op andere zaken bij de patiënt”, zegt Els Compagnie van het Wit-Gele Kruis Roeselare.

Lees meer »

Code oranje en 1722 geactiveerd voor storm Louis: “Rukwinden tot 110 km/u of lokaal zelfs meer zijn mogelijk”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel.

Lees meer »