Krantenkoppen

Overleden inwoner Gistel schenkt twee huizen aan het OCMW

Een overleden inwoner heeft twee eigendommen geschonken aan het OCMW. Het stadsbestuur zal nu onderzoeken wat er met de panden kan gebeuren. Alle opties liggen open, zo geeft schepen Vincke mee.

In de zomer van 2021 schonk wijlen Marie-Hélène Defever 500.000 euro aan het stadsbestuur voor de inrichting van villadomein Sophoras tot een park. Vorig jaar volgde een nieuwe schenking, die nu werd aanvaard door de gemeenteraad.

Inwoner Edmond Cornelis overleed in februari vorig jaar op 90-jarige leeftijd. Hij voorzag in zijn authentiek testament een legaat om onroerende goederen af te leveren aan het OCMW. Concreet gaat het om twee woningen: Hoogwegel 12 en Hoogwegel 14, allebei op een boogscheut van het stadscentrum. Beide huizen dateren uit het eerste kwart van de jaren 1900.

Grondig onderzoeken

“De man had een hart voor sociale doelen”, weet bevoegd schepen Michel Vincke (Vooruit). “Zo komt ook Kom Op Tegen Kanker in zijn erfenis voor. Het is wel uitzonderlijk dat we vrij kort na het gebaar van mevrouw Defever opniéuw een schenking ontvangen. Alvorens we beslissen wat er met de twee panden dient te gebeuren, zullen we eerst alles grondig onderzoeken. In welke staat verkeren de woningen? Kunnen we hier eventueel een sociale kruidenier vestigen? Of biedt het plaats aan een nieuwe kinderopvang? Is er een optie om de panden in te richten als doorgangswoningen? Daar hebben we er in Gistel al zeven van – drie in de Sint-Jans-Gasthuisstraat en twee in zowel de Bruidstraat als Kasteelstraat. Nog een mogelijkheid: de panden verkopen en de opbrengst gebruiken voor onze sociale beleidsvoering?”

“In de volgende legislatuur plannen we de renovatie van de assistentiewoningen en het lokaal dienstencentrum in de Bruidstraat. Misschien kunnen de woningen ook hierin een rol vervullen. Hoe dan ook: we zullen met het schepencollege alle opties onderzoeken en bekijken wat mogelijk is.”

(TVA)

The post Overleden inwoner Gistel schenkt twee huizen aan het OCMW is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Speciaal jaar voor opa en kleindochter: “We vieren allebei voor 19de keer onze verjaardag”

Daniël Depoortere is een schrikkelkind. Volgende donderdag 29 februari mag hij pas voor de 19de keer ‘officieel’ zijn verjaardag vieren. Het toeval wil dat zijn jongste kleinkind Britt dit jaar ook 19 wordt en dat wilde ze niet zomaar laten passeren. “Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dezelfde leeftijd hebben als hun grootvader”, lacht Britt.
The post Speciaal jaar

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz praat mond voorbij: “Cadeau voor Russische propaganda”

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz krijgt de wind van voren nadat hij zich eerder deze week liet ontvallen dat Britse en Franse soldaten het Oekraïense leger helpen bij het afvuren van raketten. Volgens een oud-voorzitter van de Britse defensiecommissie gaat het om een “flagrante schending van geheime informatie”, die Britten op het terrein in gevaar brengt en de Russen kan

Lees meer »

“Sinds ik geen maag meer heb, heb ik ook geen eetlust meer”: Inge (51) liet haar maag verwijderen nadat ze kankergen ontdekte

“Je gaat wel nadenken natuurlijk. Is er nog wel een leven zonder maag?” Inge (51) ontdekte op haar 48ste dat ze het gevaarlijke maagkankergen CDH1 had geërfd. Ze besloot haar maag te laten verwijderen vóór ze kanker ontwikkelt. Dat is het advies dat ook Belgen met de genmutatie krijgen. De ingreep veranderde Inges leven voorgoed. “Als ik nu moet reizen,

Lees meer »

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.
The post Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

In bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort loopt momenteel de tijdelijke tentoonstelling ‘Remain/Remember’. Negen kunstenaars etaleren er hun werk rond het algemene thema van herinnering: Sammy Baloji, Maurice Carlier, Ismaël Joffroy Chandoutis, David Claerbout, Penelope Deltour, Anno Dijkstra, Griet Dobbels, Martine Laquiere en Meggy Rustamova.
The post De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

Trotse Kim Kardashian deelt beelden van zoon Saint aan de hand van Lionel Messi, maar daar komt meteen storm van kritiek op

Kim Kardashian heeft op haar socials een video gedeeld waarin zoon Saint (8) te zien is aan de zijde van voetballer Lionel Messi. Tijdens de wedstrijd tussen Inter Miami en L.A. Galaxy mocht Saint mee het veld op met de kapitein. Al komen daar ook meteen verschillende haatreacties op. Van “hopelijk kan hij voetballen” tot “over privileges gesproken” en “met

Lees meer »

WEERBERICHT. Zon verstopt zich op zwaarbewolkte namiddag

Het is zondag eerst wisselend tot zwaarbewolkt met hier en daar nog een bui, vooral in het noorden en het oosten van ons land. In de namiddag wordt het echter overal zwaarbewolkt. De maxima schommelen van 5 graden in de Hoge Ardennen tot 9 graden in Laag-België. Dat meldt het KMI.

Lees meer »