Krantenkoppen

Phebe Blieck tevreden met brons op BK veldrijden

Voor het eerst werden na het Belgisch kampioenschap veldrijden voor meisjes nieuwelingen twee titels uitgereikt. Zita Peeters pakte bij de tweedejaars de driekleur. Bij de eerstejaars ging de trui naar Elise Coussens. Phebe Blieck mocht tijdens de podiumceremonie brons om de hals hangen.

Op de atletiekpiste in Meulebeke kende Phebe Blieck (14) een goeie start. Ze ging als derde, na de tweedejaars Zita Peeters en Melanie Lemmens, richting de eerste brug. Aan het einde van de openingsronde zat ze in zevende positie. Een plaats die de meid uit Veurne voor de rest van het kampioenschap sterk verdedigde en vasthield. Ze finishte zevende en moest vier tweedejaars- en twee eerstejaarsnieuwelingen laten voorgaan. “Eigenlijk was ik gestart met de ambitie bij de eerstejaars de titel te pakken”, gaf ze na de podiumceremonie toe. “Het podium halen bij de meisjes geboren in 2009 moest zeker kunnen. Mijn start was goed. Ik heb me even voorin kunnen ophouden, maar daarna moest ik mijn eigen tempo zoeken en viel ik enkele plaatsen terug. Dat het verschil met kampioene Elise Coussens ongeveer één minuut bedraagt, daar verschiet ik een beetje van. Langs de andere kant ben ik content met de manier waarop dit kampioenschap verliep.”

Phebe Blieck, die natuurwetenschappen studeert, was blij met een aparte trui voor eerstejaarsnieuwelingen. “Zo verloopt een kampioenschap eerlijker, want tegenover de tweedejaars maken wij niet veel kans”, ging ze verder. “Ik veroverde dit seizoen toch al enkele podiumplaatsen. Bijna altijd bolde ik binnen de top vijf over de streep.”

Groeien

De jonge meid uit Veurne werd in de regionale crossen in Maldegem en Arendonk tweede, telkens na tweedejaars Zita Peeters. Eén keer werd ze derde, drie keer eindigde ze als vierde en evenveel keer noteerde Phebe de vijfde plaats. “De komende jaren hoop ik nog wat te kunnen groeien”, blikte ze vooruit. “De cross is mijn hoofdbezigheid, vandaar dat ik al enkele jaren aan de slag ben bij de veldritploeg AA Drink Young Lions.” (HF)

The post Phebe Blieck tevreden met brons op BK veldrijden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kaffieklets brengt 350 euro op voor voedselbedeling

Vrouw & Maatschappij, de vrouwenafdeling van CD&V Langemark-Poelkapelle, organiseerde vanaf 2022 een tiental keer ‘Kaffieklets’ op de woensdagmarkt in Langemark, waarbij een gratis tas koffie of thee aangeboden werd met een cakeje. Er kon vrijblijvend gedoneerd worden voor het goede doel. Zo werd 350 euro ingezameld en die cheque werd nu overhandigd aan voedselbedeling Sint-Vincentius.
The post Kaffieklets brengt 350

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

Rotary RSL organiseert Après Chic tegen kinderarmoede

Op zaterdag 24 februari houdt Rotary RSL Après Chic in Trax Roeselare, waar elegantie, muziek en liefdadigheid samenkomen voor een betere wereld. Maak deel uit van dit grandioze evenement en laat de vonk van vrijgevigheid fel schitteren.
The post Rotary RSL organiseert Après Chic tegen kinderarmoede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ervaar het leven op ‘Mars’: NASA zoekt avonturiers voor uniek verblijf in nagebootste Marsbasis

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekt opnieuw vier vrijwilligers die een jaar lang zullen verblijven in de gesimuleerd Mars-habitat Mars Dune Alpha. Met het project willen ze de risico’s van een Mars-missie in kaart brengen en zo de gezondheid en prestaties van de astronauten optimaliseren. NASA zegt dat de vrijwilligers zullen te maken krijgen met alle uitdagingen van een echte Mars-missie,

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:00 Twee jaar na de Russische invasie in Oekraïne dringt een ongemakkelijke vaststelling zich op: Europa moet zich dringend voorbereiden op een jarenlange oorlog aan zijn grenzen, en een niet-aflatende ho…

Lees meer »

Almaar minder plekken in de buurt waar jongeren zich thuisvoelen

In heel Vlaanderen voelen ouderen en jongeren zich wat ondergeschoffeld. In een maatschappij die zich richt op werkende mensen, is er niet alleen minder plaats voor ouderen, maar ook voor jongeren. Ook heerst het gevoel dat er in de gemeenten steeds minder voor jongeren én voor ouderen te doen is.

Lees meer »

“Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm

Weer en wind houden de Last Post niet tegen. De plechtigheid vond donderdagavond voor het eerst plaats voor de Menenpoort, die uit voorzorg volledig werd afgesloten. “Het werd te gevaarlijk.”
The post “Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Parket verspreidt bewakingsbeelden van twee mannen die in de buurt waren tijdens de moord op Firdaous (11)

Een man met een step zoeft naar een steegje in Merksem. Een tweede man volgt te voet. Even later verschijnt uit het steegje een auto, die rustig wegrijdt… Op zich niets vreemds aan, lijkt het. Behalve dan dat enkele minuten voordien, amper twee straten verderop, de aanslag gepleegd werd waarbij de elfjarige Firdaous om het leven kwam. En dat de

Lees meer »

Snelcursus knelpuntberoep carrosserie

Met 2.000 medewerkers vormen de autobehandelaars in de haven van Zeebrugge een heuse autofabriek. Voor de grote nood aan het knelpuntberoep carrosseriemedewerker organiseert hr-dienstverlener Randstad een vierdaagse spoedcursus. Deze korte opleiding is bovendien betaald en leidt meteen naar een job.
The post Snelcursus knelpuntberoep carrosserie appeared first on KW.be.

Lees meer »