Krantenkoppen

Poëzieweek met docufilm en poëtische fietstocht in Wevelgem

Op Gedichtendag, donderdag 25 januari, toont de bib een fijne docufilm. Over De Muren Heen toont een beklijvend ontmoeten tussen gedetineerden en burgers, die samen poetryslam (poëzieslag) maken in de gevangenis. Dat is een moderne vorm van voordracht van poëzie.

Ook op zondag 28 januari kun je poëzie op een leuke manier beleven, samen met anderen. Schrijf je in voor de poëtische fietstocht! We fietsen door Wevelgem en stoppen onderweg aan enkele raamgedichten, waar het gedicht wordt voorgedragen. Onze fietstocht eindigt aan Bib in het Park voor een laatste gedicht en een afsluitend drankje. Beide activiteiten zijn gratis, inschrijven is wel nodig.

(red)

Op 25 januari om 19.30 uur en op 28 januari om 10.15 uur.

The post Poëzieweek met docufilm en poëtische fietstocht in Wevelgem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Onaanvaardbaar om ons privéleven zo aan te vallen”: Marion Rousse slaat terug naar Lefevere na scherpe uitspraken over Alaphilippe

Het zit er bovenarms op tussen Patrick Lefevere en de clan-Julian Alaphilippe. Na enkele scherpe uitspraken van de CEO van Soudal Quick-Step over de mindere jaren van zijn Franse poulain in HUMO, heeft nu Marion Rousse, partner van Alaphilippe, Lefevere van antwoord gediend. “Stop met lukraak te praten en toon meer respect en klasse.”

Lees meer »

“Ze woonde alleen en kreeg niet veel bezoek, maar kwaad opzet?”: buren blijven achter met vele vragen nadat bewoonster (38) oude molen dood aangetroffen wordt

“Al wat we weten, is dat dit ongelooflijk triest is.” De buren van de opvallende molenaarswoning in Veltem-Beisem, waar vrijdag het levenloze lichaam van de 38-jarige bewoonster aangetroffen werd, blijven met vele vragen achter. Ook het gerecht heeft de antwoorden nog niet, een autopsie moet meer duidelijkheid brengen. Maar kwaad opzet kan niemand in de buurt zich voorstellen, al houdt

Lees meer »

ASSISEN. De moord op Jill Himpe: “Toen ze me de pincode van haar gsm niet gaf, heb ik het scalpel genomen”

In Brugge begint morgenochtend het assisenproces over de moord op Jill Himpe. Die 36-jarige vrouw uit Wevelgem werd begin november 2019 de keel overgesneden door haar stalkende ex, Ridoan Oudaha. Nadat hij haar nagenoeg onthoofde met een scalpel, dumpte hij haar lichaam in het huis van zijn schoonmoeder. “Zodat de katten afscheid zouden kunnen nemen van Jill.”

Lees meer »

“Hopelijk maken we het nooit meer mee”: Brasserie de Smouthoek opent opnieuw de deuren na wateroverlast

In de zomer van 2022 opende brasserie de Smouthoek de deuren in het hartje van Watou, langs de Moenaardestraat 1. Na een succesvol jaar kregen zaakvoerder Christiaan Parrein en Manuela Bril in november 2023 af te rekenen met heel wat wateroverlast waardoor ze gedwongen de deuren moeten sluiten. Het koppel moest wachten op hun nieuwe tegels om de brasserie te

Lees meer »

BK judo is succesverhaal voor Sam Braet en Juna Lootens

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap judo voor de jeugd plaats in Herstal, en daar blikken twee Wingense judoka’s met heel veel trots op terug. Sam Braet (13) en Juna Lootens (13) van judoclub Kodokan konden er immers binnen de U15 respectievelijk een bronzen en zilveren medaille bemachtigen.
The post BK judo is succesverhaal voor Sam Braet en Juna Lootens

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

“Horen, zien en spreken”: campagne van Vlaamse overheid tegen familiaal geweld voorgesteld in Lanaken

Met de nieuwe campagne "Horen, zien en spreken" roept de Vlaamse overheid slachtoffers en getuigen van familiaal geweld op om grensoverschrijdend gedrag niet zomaar te laten passeren. "Spreek het slachtoffer aan en zoek hulp als je zelf slachtoffer bent", luidt de boodschap. De nieuwe campagne is voorgesteld op de stelplaats van De Lijn in Lanaken, want de komende maand zal

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. “Het voorstel van Magnette is nog zo gek niet. Het opent een interessant debat”

“Krankzinnig! Onbetaalbaar! Dit stort het land in de afgrond!” Het voorstel van Paul Magnette (PS) om naar een werkweek van 32 uur te evolueren, deed zowat alle Vlaamse partijen steigeren. Is dat terecht? “Magnette doet een donkerrood voorstel”, klinkt het in onze podcast Het Punt van Van Impe. “Maar als je de kleine lettertjes leest, opent dit een debat dat

Lees meer »

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Ik wil me niet meer blauw betalen aan verwarming”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Als de camera’s niet draaien: wat zegt De Croo dan over de oorlog in Oekraïne? “Er is maar één manier om met de Russen om te gaan”

Exact twee jaar na het begin van de oorlog brengen premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag een bezoek aan Oekraïne. Onze reporter reist met het gezelschap mee en gunt ons een blik achter de schermen: hoe denken ze écht over de oorlog en president Zelensky, weg van alle tv-camera’s en formele speeches? “Je ziet

Lees meer »

Hallucinante crash in sporthal met zes gin-tonics in de kraag, maar profvoetballer Sofian Kiyine (26) hoopt op straf met uitstel

Profvoetballer Sofian Kiyine riskeert vier maanden rijverbod en een geldboete van 2.400 euro voor zijn horrorcarsh in maart vorig jaar. Met een snelheid van 138 kilometer per uur en 1,72 promille alcohol in het bloed werd hij over een rotonde gekatapulteerd recht in de sporthal van Flémalle waar een fractie eerder nog kinderen aan het sporten waren. De verdediging van

Lees meer »