Krantenkoppen

Probus Waregem huldigt Albert Amez en Willy De Bouvrie: “Diep gevoel van voldoening”

In een warme sfeer van erkenning en waardering vond onlangs de huldiging plaats van twee van de meest toegewijde leden van Probus

Waregem, Albert Amez (79) en Willy De Bouvrie (82). Het hoogtepunt van de ceremonie was de overhandiging van het prestigieuze George Dick-ereteken, een symbolische bekroning voor hun jarenlange toewijding en inzet voor de vereniging.

Probus Waregem, afgeleid van ‘Association of retired professional and businessmen,’ is een vereniging die haar oorsprong vindt in het bruisende Engeland van 1965, een tijd waarin mannenclubs hun hoogtepunt beleefden. De naam evolueerde later naar ‘Association of retired professional and business people,’ in lijn met de vooruitgang van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Een initiatief van Rotary. Probus staat bekend om zijn motto ‘Amicitia et tolerantia vriendschap en tolerantie en onderscheidt zich niet als een serviceclub.

Het hart van deze bijzondere dag was de uitreiking van het George Dick-ereteken aan Albert Amez en Willy De Bouvrie. Dit ereteken, genoemd naar de oprichter van Probus in België George Dick, wordt uitzonderlijk toegekend aan leden die opmerkelijke bijdragen hebben geleverd aan de vereniging.

Passie en toewijding

Albert Amez, de gewaardeerde protocolmeester, en Willy De Bouvrie, de toegewijde secretaris, waren beiden vanaf het begin, in 2004, betrokken als medeoprichters van Probus in Waregem. Hun indrukwekkende staat van dienst strekt zich uit over maar liefst 20 jaar, waarin ze met passie en toewijding hun verantwoordelijkheden vervulden.

De huldiging vond plaats in het sfeervolle ’t Landhuys, de vertrouwde ontmoetingsplek van de club. Onder de wakende ogen van regiocoördinator Annie Goddaer ontvingen Albert Amez en Willy De Bouvrie het George Dick-ereteken als erkenning voor hun onvermoeibare inzet. Hun bijdrage aan Probus Waregem is niet alleen een persoonlijke triomf maar ook een viering van de waarden van vriendschap, tolerantie en toewijding, die Probus hoog in het vaandel draagt.

In een emotionele reactie liet Willy De Bouvrie weten: “Deze erkenning is niet alleen een eerbetoon aan mijn dienst aan Probus Waregem, maar ook aan de warme banden van vriendschap die we hier hebben opgebouwd. Ik ben buitengewoon trots op deze onderscheiding en beschouw ze als een van de hoogtepunten in mijn leven. Samen met Albert ben ik dankbaar voor de vele mooie jaren die we hebben mogen delen en voor de waardevolle momenten binnen deze prachtige vereniging.”

Mijlpaal

Albert Amez voegde eraan toe: “Ik denk dat ik voor beiden mag spreken, als dit ons vervult met een diep gevoel van voldoening. Het is een bevestiging van de waarde van onze bijdragen aan Probus Waregem. Samen hebben Willy en ik getracht een positieve impact te hebben op onze vereniging, en deze hulde versterkt onze toewijding voor de toekomst. Het is een eer om deel uit te maken van een gemeenschap die vriendschap en tolerantie hoog in het vaandel draagt.”

“De huldiging markeert niet alleen een mijlpaal voor Albert Amez en Willy De Bouvrie, maar ook voor Probus Waregem als geheel. Het is een herinnering aan de kracht van gemeenschap, de waarde van langdurige toewijding en het belang van het eren van degenen die het fundament van een vereniging versterken”, besluit voorzitter Freddy Decaigny.

The post Probus Waregem huldigt Albert Amez en Willy De Bouvrie: “Diep gevoel van voldoening” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Emma Casteleyn (21) is tweede opvolger voor N-VA West-Vlaanderen: “Sander Loones is mijn grote politieke voorbeeld”

Emma Casteleyn is tweede opvolger op de lijst van N-VA West-Vlaanderen. “Ik ben heel blij dat ik als jonge twintiger deze unieke kans krijg”, aldus de 21-jarige Veldegemse, die ook lokaal zal opkomen in oktober. “We houden met N-VA de vinger aan de pols. Mensen willen meer burgerinspraak in Zedelgem. De burgers voelen zich niet gehoord door het huidige beleid.”<br

Lees meer »

Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf

Concertgebouw Brugge ontving dinsdag het label ‘Sportbedrijf’, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Hiermee wordt het Concertgebouw de eerste organisatie binnen de cultuursector in Vlaanderen die deze erkenning mag dragen.
The post Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al bijna 100.000 euro opgehaald: crowdfunding van Acid om schadevergoeding te betalen is enorm succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

“Mijn wieg stond gewoon in de brandweerkazerne”: bij de familie Vanhee uit Middelkerke draait alles om vonken en vuur

De Vanheetjes ademen brandweer. ‘Pompier’ zijn is een echte familieaangelegenheid. Zowel vader Mario Vanhee (55) als zijn zonen Warre (18) en Seppe (22) zijn brandweermannen bij het vrijwillige brandweerkorps van Middelkerke. “Telkens Seppe op reis is, mist hij een grote brand”, lacht Mario. “En Warre is nog aan het wachten op zijn eerste grote interventie.”
The post “Mijn wieg stond

Lees meer »

Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog

Op de Burg in Brugge vond zaterdagnamiddag een manifestatie plaats om de trieste tweede verjaardag van de oorlog in Oekraïne te herdenken. Met muziek en gedichten werden de slachtoffers herdacht en er werd geld ingezameld om over te maken aan de noodlijdende Oekraïense bevolking.
The post Oekraïners in Brugge gedenken twee jaar oorlog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaarlijks renoveren 4 op de 10 Belgen hun huis, maar dat doen ze niet meer omwille van het comfort

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

COLUMN. Marnix Peeters: “Ik vond het al raar dat de krant twee dagen na het ongeval beschreef hoe de dappere chef-aanrijder alweer achter zijn fornuis stond”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt haarscherp naar de dingen als columnist. Deze week: het ongeval aan The Jane. “We zouden zo’n mensen toch eens moeten kunnen opensnijden om te zien of ze wel vet en aders en knoken bevatten, dan wel door een of andere professor Frankenstein zijn bijeengenaaid met de resten van dode kampbewakers.

Lees meer »

Koksijde reageert met verbazing over actie tegen uitbreiding Golf Ter Hille: “Geen bedreiging voor landbouwsector en milieu”

De verbazing van de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche en Jan Deramoudt, directeur van Golf Ter Hille, was groot toen het hen ter ore kwam dat de provinciefractie en Groen West-Vlaanderen vandaag (vrijdagnamiddag) een actie zouden plannen om hun ongenoegen te demonstreren over de geplande uitbreiding van het golfterrein. Koksijde reageert en benadrukt dat de uitbreiding helemaal geen bedreiging vormt

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël gaat aantal Palestijnen in al-Aqsamoskee tijdens ramadan beperken – Noorwegen gaat Palestijnen helpen met overdracht bevroren fondsen

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt straf “belachelijk” – Acid reageert: “Ik zal dit voor de rest van m’n leven moeten meedragen”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

Voormalig administratief centrum in Hasselt wordt kunstenhuis met theaterzaal, 2 bioscoopzalen, repetitieruimtes en “rooftop bar”

In het voormalig administratief centrum van de stad Hasselt op het Groenplein zijn de plannen voor een nieuwe grote kunstenwerkplaats voorgesteld. Het gebouw wordt helemaal gerenoveerd en aangepast. 4 cultuurorganisaties zullen er onderdak krijgen. Er komt een stadscinema, een theaterzaal, repetitieruimtes voor muzikanten en een "rooftop bar". De buitenkant blijft er hetzelfde uitzien.

Lees meer »