Krantenkoppen

Protesten in heel Frankrijk tegen strenge immigratiewet

18:08 150.000 mensen hebben in meer dan 150 Franse steden geprotesteerd tegen de nieuwe immigratiewet.

Meer krantenkoppen in België

‘Cuichine’ ziet opnieuw tafel voor 8 leeg blijven: “Een viergangenmenu besteld en dan niet komen… Wat een voedsel- én geldverspilling”

De aandacht die het Antwerpse restaurant ‘Cuichine’ anderhalf jaar geleden vroeg rond zogenoemde ‘no shows’ heeft duidelijk weinig uitgehaald. Het restaurant in de wijk Zurenborg trekt opnieuw aan de alarmbel nadat een tafel van acht gasten niet kwam opdagen. “Ze hadden allemaal een viergangenmenu besteld.”

Lees meer »

Vader van Sanda Dia en Acid hebben vandaag voor het eerst contact: “Zeer dankbaar voor het genomen initiatief”

“We zijn Acid zeer dankbaar”, dat zegt Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia en oprichter van de Sanda Dia Foundation. Vandaag krijgt youtuber Nathan – Acid – Vandergunst (24) de kans om voor het eerst met Ousmane Dia te spreken, nadat Acid veroordeeld werd en de belofte maakte om een deel van zijn crowdfunding te schenken aan de vzw.

Lees meer »

Gender reveal kent hilarisch einde wanneer mama helemaal onder kleurstof zit

De West-Vlaamse Eva en Davy uit Houthulst hebben zich tijdens hun gender reveal een deuk gelachen. Het koppel moest een voetbal kapot trappen om het geslacht van hun toekomstige baby te weten te komen, maar dat liep hilarisch mis. Eva kwam helemaal onder de kleurstof te zitten. Maar zo wisten ze dus wel heel duidelijk dat hun kindje een jongetje

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Opvang voor Oekraïners verloopt stroef in VK en Ierland

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Omloop Het Nieuwsblad – Jan Tratnik klopt Nils Politt in sprint om de zege

Jan Tratnik heeft zaterdagnamiddag de 79e editie van de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. In een sprint om de zege haalde de 34-jarige Sloveen van Team Visma – Lease a Bike het van de Duitser Nils Politt. Wout van Aert was enkele tellen later de snelste van een achtervolgend peloton en mocht zo als derde mee het podium

Lees meer »

Trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden “na aanval op Palestijnen die aan het wachten waren op voedselhulp”

Israëlische troepen zouden meer dan 70 mensen gedood hebben bij een aanval op een groep Palestijnen die op humanitaire hulp aan het wachten waren. Dat beweert het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale ziekenhuismedewerkers, maar Israël heeft "geen weet" van zo’n aanval. Door het aanhoudende geweld zou de trieste kaap van 30.000 doden in Gaza overschreden zijn.

Lees meer »

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pokémon viert verjaardag met mobiel kaartspel, wachten op de Nintendo Switch 2, en Lady Gaga in “Fortnite”

Ter ere van Pokémon Day heeft het bedrijf achter de populaire franchise twee nieuwe games aangekondigd: een mobiele versie van het traditionele kaartspel én een videogame voor de Nintendo Switch. Of misschien voor de Switch 2, maar wanneer die nieuwe console op de markt komt, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. Ondertussen weten we wel welke exclusieve games Xbox zal

Lees meer »

Oproep | Heeft 29 februari voor u een speciale betekenis?

We krijgen er donderdag opnieuw een extra dag bij dit jaar. Voor velen is zo’n schrikkeldag niets bijzonders, voor sommigen onder ons dan weer net wel. Heeft u op 29 februari iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwdag of een ander jubileum, en wilt u dat met ons delen?

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »

Twee op de drie Syriëstrijders op vrije voeten

Van de teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zijn er momenteel twee op de drie op vrije voeten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van cijfers die minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft vrijgegeven na een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

Lees meer »

Jan is de populairste coach in ‘The Voice van Vlaanderen’ en Natalia brengt ode aan Tina Turner

Hoewel hij een trage start maakte, is Jan Paternoster (34) de populairste coach van ‘The Voice van Vlaanderen’ van dit seizoen. Met zestien kandidaten in zijn team verslaat hij zelfs Mathieu Terryn, die er maar dertien wist binnen te halen. “Ik ga nog een mooie opdracht moeten verzinnen om tot twaalf kandidaten voor de battles te komen”, reageerde een trotse

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Dominee Panda

06:00 In november nemen we afscheid van Tian Bao, Bao Di, en Bao Mei. Zij keren gedwongen terug naar het land van hun ouders, een eerste succes voor het nieuwe uitwijzingsbeleid van Nicole de Moor. Van wie …

Lees meer »