Krantenkoppen

PSV dan toch niet onfeilbaar in Eredivisie: doelpunt Bakayoko volstaat niet voor 18de (record)zege op rij

PSV is in eigen land dan toch niet ongenaakbaar. De Eindhovenaren lieten vanmiddag pas hun eerste punten van het seizoen liggen. Ondanks een doelpunt van Bakayoko bleef het 1-1 in Utrecht. Extra zuur: PSV laat door het puntenverlies na om een 18de recordzege op rij te boeken.

Meer krantenkoppen in België

Wat is nieuw tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2024? “Fietsers krijgen gratis portie bitterballen”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, start zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt. De gewijzigde locatie van het startpodium is niet de enige nieuwigheid. Voor het eerst wordt de JOWAN Kluisbergpremie uitgereikt, Hugo Derycke (57) verkent het parcours al lopend, er is een grotere beleving voor de supporter en een fietsparking op het Schouwburgplein mét

Lees meer »

Tom Meeuws spreekt van karaktermoord: “Het pijnlijkste is dat dit nu door mijn eigen club wordt gedaan”

“Ik ben misschien wat scherp of schertsend geweest in mijn bewoording, maar ik kan met een gerust hart zeggen: niemand ziet de stad en al haar inwoners liever dan ik.” Uittredend schepen Tom Meeuws (Vooruit) verdedigt zich tegen de beschuldigingen wegens racistische uitspraken door schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Hij is scherp voor zijn partijleiding.

Lees meer »

ANALYSE. Welke partij zal de olifant in de kamer onder ogen zien?

“Het debat rond de eenjarige staatsbon verzinkt in het niets in het licht van wat de volgende regering te wachten staat. De hele campagne zal overschaduwd worden door een groter probleem”, schrijft politicoloog Carl Devos. “De politici willen het vervelend onderwerp vermijden, veel media vinden het te saai, ingewikkeld of deprimerend. Maar welke partij zal de olifant in de kamer

Lees meer »

Nieuwe directeur De Graankorrel komt een schooljaar later toch: “Vereist diploma nu wel in orde”

Met een jaar vertraging wordt Lies Vercruysse uit Dadizele de nieuwe directeur van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik. Lies Vercruysse studeerde aan de UGent Master Pedagogische Wetenschappen. De nieuwe directeur komt een schooljaar later want ze zou vanaf augustus vorig jaar Luc Beyens opvolgen. Hij is met pensioen.
The post Nieuwe directeur De Graankorrel komt een schooljaar later toch:

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken helderste object ooit in universum: “Dit hongerige zwarte gat verorbert elke dag een zon”

Astronomen hebben met behulp van de Very Large Telescope een quasar ontdekt die alle records lijkt te breken. Quasars zijn de heldere kernen van verre sterrenstelsels. Volgens de wetenschappers van de Australian National University gaat het hier om het helderste object ooit waargenomen in ons universum. “Hij straalt maar liefst 500 biljoen keer feller dan onze zon”, vertelt HLN-wetenschapsexpert Martijn

Lees meer »