Krantenkoppen

Red Lions zien olympisch ticket als symbolische Tourritwinst naar Parijs 2024: welke cols volgen nog? “Willen in gele trui eindigen”

De Red Lions houden van beeldspraak: zoals ze het olympisch goud in Tokio zagen als een steile Himalayaklim is de olympisch kwalificatiewinst in Spanje deze week een eerste mooie (tijd)ritzege in een lange Tour de France: maar wélke zware bergcols staan richting Parijs 2024 te wachten?

Meer krantenkoppen in België

Fruitboer uit Leuven veroordeeld tot  jaar cel voor mensenhandel

De correctionele rechtbank van Leuven heeft drie mensen schuldig bevonden aan mensenhandel. Twee van hen hadden een uitzendbureau opgezet voor Roemenen die in België kwamen werken, onder meer op de velden van een Leuvense fruitboer. In realiteit leefden de slachtoffers in erbarmelijke omstandigheden en werden ze slecht of niet betaald.

Lees meer »

Genkse winkeluitbater vindt zilveren ring bij broccoli

Een Genkse winkeluitbaatster heeft vorige week een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. "Ze had eerst niet door dat ze hem kwijt was", vertelt winkeleigenares Ann Vandenwyngaert.

Lees meer »

45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist na ravage

Een 32-jarige Hongaarse automobilist liep voor de Kortrijkse politierechtbank een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen op. Langs de Larstraat in Lauwe (Menen) richtte hij met zijn Range Rover en met 2,32 promille alcohol in het bloed een ravage aan. Aan een alcoholslot ontsnapte de man.
The post 45 dagen rijverbod en boete voor beschonken automobilist

Lees meer »

Kan Oekraïne Rusland nog stoppen? Acht vragen aan Roger Housen: “Slechts kwestie van tijd voor er nog een stad in Russische handen valt”

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »

Crowdfunding Acid haalt in enkele uren ruim 51.000 euro op

Youtuber Nathan Vandergunst, ook bekend als Acid, heeft na zijn veroordeling voor de Brugse rechtbank een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Hun restaurant werd bestookt met negatieve recensies na een video van Acid. De schadevergoeding is voorlopig vastgelegd op 20.000 euro, al zal een bedrijfsrevisor de precieze

Lees meer »

Opnieuw ontsnapt er een giftige slang in Nederland: “Het gif tast de zenuwen aan, dat kan gevaarlijk zijn”

Er is opnieuw een giftige slang op de dool in Nederland. Vorig jaar nog ontsnapte er eind november in Tilburg vlakbij de Belgische grens een groene mamba. Nu gaat het om een schildneuscobra (Aspidelaps scutatus). De halve meter lange slang verdween deze week uit zijn terrarium in Lelystad. De gemeente Lelystad vraagt inwoners ramen en deuren gesloten te houden, afstand

Lees meer »

Winkeldief valt neer tussen de rekken, maar komt later terug om Spar-uitbater te bestelen: “Ik geloofde mijn eigen ogen niet”

Het was een bewogen maandagochtend in de Spar van Runkst toen een klant in het midden van de rekken plots een epileptische aanval kreeg. De medewerkers van de supermarkt deden er alles aan om de man te helpen en waren dan ook opgelucht toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen om hem de nodige zorgen te bieden. Amper enkele uren later

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “amper tot geen” extra asielzoekers opvangen

Oppositiepartij N-VA wil dat België de komende jaren zo weinig mogelijk of zelfs zo goed als geen bijkomende asielzoekers gaat opvangen. Dat schrijft De Standaard. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. "Dit is de mensen blaasjes wijsmaken", reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »