Krantenkoppen

Robert Menasse schrijft spannende romans… over de EU: ‘De EU is een systeem dat helemaal verkeerd is ingericht’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Betonmixer knalt tegen bestelwagen in Ieper

Een zware klap tussen een betonmixer en bestelwagen leidde donderdag vooral tot stoffelijke schade op de Ieperse Noorderring.
The post Betonmixer knalt tegen bestelwagen in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”,

Lees meer »

Merveille Goblet biedt stevig weerwerk tussen Knokse palen: “Dringend een reeks neerzetten”

Op bezoek bij Olympic Charleroi verloor eerstenationaler Royal Knokke FC met het kleinste verschil en zakt terug naar positie negen. Doelman Merveille Goblet keepte eens te meer subliem en toont zich al de hele competitie een meer dan waardige vervanger voor Sven Dhoest.
The post Merveille Goblet biedt stevig weerwerk tussen Knokse palen: “Dringend een reeks neerzetten” appeared first on

Lees meer »

Ladies Night in ‘t Kruispunt: “Ook heren zijn welkom!”

Op zaterdag 6 april organiseren vrouwelijke ondernemers een Ladies Night in zaal ‘t Kruispunt in Eernegem. De bedoeling is de naambekendheid van hun producten te vergroten.
The post Ladies Night in ‘t Kruispunt: “Ook heren zijn welkom!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG BOURNEMOUTH-CITY (18u30). Geen De Bruyne en Doku in de basis voor City

Staat Kevin De Bruyne vanavond aan de aftrap tegen Bournemouth? Afgelopen week bleef hij alvast op de bank. “Stramheid en spierstijfheid in de zone rond de hamstring”, duidt Pep Guardiola. “Hij is niet geblesseerd, maar ik weet nog niet of hij 100% is.” De staff volgt de situatie verder op, De Bruyne zal wel mee afreizen naar Bournemouth. Volg de

Lees meer »

“Gemiddelde welzijn van Belgen bijna op laagste peil sinds 2005″

Het gemiddelde welzijn van de Belgische bevolking is in 2022 net niet gezakt tot het laagste peil sinds 2005. Dat blijkt uit de evaluatie die het Planbureau jaarlijks opmaakt van de indicatoren van de duurzame ontwikkeling. België zal tegen 2030 minder dan een derde van de doelstellingen (16 van de 51) halen, leert het rapport nog.

Lees meer »

Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis

Lionel Watteyne (75) en Alice Dewulf (72) uit de Leopoldlaan hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Lionel en Alice baatten tijdens hun actieve beroepsloopbaan een melkveebedrijf uit in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef De Geite. Ze wonen sinds 2008 in Staden.
The post Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na uithaal naar “Poetins vrienden”: von der Leyen weigert samen te werken met mensen die niet pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (65) heeft voor haar tweede mandaat geen steun van “Poetins vrienden in het Europees Parlement” nodig. Dat heeft ze vandaag gezegd op een persconferentie. “Ik werk alleen samen met mensen die pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn”, benadrukte von der Leyen.

Lees meer »