Krantenkoppen

Ron DeSantis stapt uit de race om het Witte Huis en steunt Donald Trump

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, stapt uit de race om het Witte Huis. Hij beëindigt zijn campagne als kandidaat voor de Republikeinse nominatie en adviseert zijn fans om op Donald Trump te stemmen.

Meer krantenkoppen in België

“We laten ons niet intimideren”: burgemeester verbolgen na aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk

Dinsdagmorgen rond 8.30 uur is het politiecommissariaat van de politiezone Vlas in de Minister De Taeyelaan bestookt met een molotovcocktail. De schade aan de inkom is aanzienlijk, het personeel dat de onthaalbalie bemande is in shock. Burgemeester Vincent Van Quickenborne is ook geschokt. “De stad en politie laten zich niet intimideren door dit soort verwerpelijk gedrag.”

Lees meer »

Club Brugge verliest op eigen veld van Anderlecht

Anderlecht heeft zondag op het veld van Club Brugge de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 na een laat doelpunt van invaller Nilson Angulo (90.+1). Het is voor Anderlecht de eerste zege in Brugge sinds mei 2018. De Brusselaars lopen als tweede twaalf punten uit op nummer drie Club Brugge.<br

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine derde in Rally van Haspengouw

Reningenaar Kris D’alleine is samen met Oost-Vlaming Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) als derde geëindigd in de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het BK rally in Sint-Truiden.
The post Niels Reynvoet en Kris D’alleine derde in Rally van Haspengouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sint-Pietersstraatje noem ik soms ’t Schepperskwartier…”: Yves geeft horecazaken een herkenbaar smoel

De bestelwagens van Yves Deschepper (40) stonden de jongste weken voor café l’Abattoir waar naarstig gewerkt werd. Met zijn Group Dylectro heeft hij in de regio al tal van horecaprojecten mogen realiseren. “En daarbij krijg ik van de opdrachtgever telkens de nodige vrijheid.” Onder meer in de Sint-Pietersstraat, de uitgaansbuurt in Izegem tegenwoordig, zette hij al vier panden naar zijn

Lees meer »

“Cocaïnege­bruik prins Harry in memoires was een truc om boeken te verkopen”

De bekentenissen van prins Harry (39) over zijn druggebruik in zijn memoires ‘Reserve’, kunnen hem nu wel eens zuur opbreken. Een conservatieve denktank wil weten of de hertog van Sussex daar ook eerlijk over is geweest in zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten. Al lijkt het erop dat de Amerikaanse overheid de prins beschermt. “Er is geen bewijs dat hij

Lees meer »

Gruwelijke moord in Ukkel: agenten botsen nietsvermoedend op in stukken gehakt lichaam van Jean (67)

Ukkel is opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. Agenten die opgeroepen waren voor een andere zaak deden uiteindelijk de lugubere ontdekking. De verdenking rust momenteel op een vrouw waar de zestiger zorg voor droeg. Allicht leefde zij enkele maanden naast

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

Nieuwe lokalen voor rijschool

De Rijschool VTI Ieper neemt vanaf vrijdag 23 februari nieuwe lokalen in gebruik om zo hun groeiende werking optimaal te kunnen verzekeren. De secundaire school op dezelfde site heeft hiervoor ruimte afgestaan waardoor ze nu over extra kantoor-, eet- en opbergruimte beschikken.
The post Nieuwe lokalen voor rijschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shirley (48) maakt zich op voor Tielts carnaval: “Een moment om eens écht los te gaan”

Komend weekend viert het carnaval weer hoogtij in Tielt. Eén van de drijvende krachten achter organisator De Orde van de 3 Sleutels is carnavaliste Shirley Nagel. Ze komt uit een echte carnavalsfamilie en mag dit jaar het jubileum van de vereniging vieren. “Ooit is die zelfs opgericht door mijn eigen grootvader.”
The post Shirley (48) maakt zich op voor Tielts

Lees meer »

Barry Callebaut wil een derde van de jobs in België schrappen. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladeproducent ter wereld?

Het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut wil wereldwijd 2.500 banen schrappen, waarvan 500 in ons land. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladefabrikant ter wereld? In welke vestigingen verdwijnen er jobs? En waarom wil men — ondanks een gestegen omzet en winst — herstructureren? “Een bedrijf moet investeren, maar niet op de kap van z’n werknemers.”

Lees meer »

“Vrouwen zijn heel grote oorzaak geweest”: ex-topvoetballer Royston Drenthe vertelt aan Goedele Liekens dat zijn fortuin op is

In 2007 maakte hij voor 15 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real Madrid en verdiende hij er 1,6 miljoen euro, maar nu moet hij “hard werken voor zijn geld in de zorgsector”. In het PowNed-programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’, recent uitgezonden op BNNVARA, vertelt het gewezen Nederlandse supertalent Royston Drenthe (38) openhartig over zijn carrière en

Lees meer »

“Net nu Deila meer dan ooit een klankbord nodig heeft, is het bureau van Mannaert al leeggehaald”

De crisis bij Club Brugge is compleet na de bekeruitschakeling tegen Union. Ronny Deila ligt steeds meer onder vuur, maar, zo stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier: “De schuld alleen in de schoenen van Deila schuiven, zou té gratuit zijn. Club wíst dat Deila in de eerste plaats een gevoelsmens en peoplemanager is. En net nú ontbreekt het hem aan

Lees meer »

Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar appeared first on

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »