Krantenkoppen

Ron DeSantis stapt uit de race om het Witte Huis en steunt Trump: “Geen duidelijk pad naar overwinning”

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, stapt uit de race om het Witte Huis. Dat meldt hij in een video op X. Hij beëindigt zijn campagne omdat hij naar eigen zeggen geen enkele kans meer maakt op de nominatie als presidentskandidaat van de Republikeinen. “Het is duidelijk dat een meerderheid van de Republikeinse kiezers Donald Trump nog een kans wil geven.”

Meer krantenkoppen in België

Met “Heilige Sophie” gaat de MR de Europese strijd aan

Een verkiezingstrijd vol spanning aan Franstalige zijde, met de machtsstrijd tussen Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez bij de MR, en tussen de huidige voorzitter en zijn voorganger bij de kleine partij Défi. En Vooruit en Vlaams Belang die elkaar "beste vijanden" lijken te worden.

Lees meer »

Ex-finaliste Miss België werd weggestemd door uiterlijk in ‘Het onbekende’: “Mensen denken dat ik dom ben”

“Ik wil tonen dat ik méér ben dan een poppemieke.” Maar daar kreeg Silvana Spyros (27) bijna de kans niet toe in ‘Het onbekende’. Ze werd weggestemd, maar mocht als plottwist het andere team vervoegen. Dat ze werd afgerekend op haar uiterlijk, hakt er stevig in, vertelt ze in ‘TV Familie’. Een vooroordeel waar ze als voormalige eredame van Miss

Lees meer »

“EP Hotels moet hotelhouder en klanten dichter bij elkaar brengen”: Unizo-Starter van het Jaar wil virtuele hotelketen uitbouwen

De West-Vlaamse Starter van het Jaar 2023 is in Brugge te vinden. Epartnergroup, het geesteskind van vader en zoon Dirk (65) en Simon Van Holsbeke (33), sleepte de Unizo-erkenning in de wacht en wil uitgroeien tot dé online zoekengine en virtuele hotelketen waar toeristen rechtstreeks bij hoteliers kunnen boeken. “We willen een keurmerk worden”, klinkt het.
The post “EP Hotels

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos fileert de strategie van Bart De Wever: “Als Vlaams Belang mee bestuurt in Vlaanderen, kan hij de andere partijen de schuld geven”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

“Slechte rolverdelingen, gemiste observaties en mensen die in slaap vielen”: deelnemers ‘Kamp Waes’ gaan grandioos de mist in

“Schandalig.” Meer dan één woord had drilinstructeur Fly niet over voor de manier waarop de rekruten in ‘Kamp Waes’ hun ultieme missie aanpakten. Eén superkandidaat stak er bovenuit, maar voor de rest was iedereen “grandioos gebuisd.” De opeenstapeling van foute beslissingen en misverstanden zorgde voor frictie bij de kandidaten. “Kleine tip, Jolan. Als je niet wil slapen, ga dan niet

Lees meer »

Na Gents wielerdrama: hoe hou je bestuurders met rijverbod effectief van de baan? Twee politierechters geven hun ongezouten mening

De autobestuurder die zondagochtend onder invloed in Gent twee dodelijke verkeersslachtoffers maakte, werd al tweemaal veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was ingetrokken. Maar dat heeft niet mogen baten. Het eeuwige probleem: hoe kunnen we zo’n recidivisten met rijverbod effectief van de baan houden? We vroegen het Peter D’Hondt en rechter op rust Peter Vandamme – de twee bekendste

Lees meer »

Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten

In de Breestraat in Wielsbeke werd het gloednieuwe hoofdkantoor van Unilin Panels officieel geopend. Het uitgangspunt was de wisselwerking tussen het personeel en meteen werd ook een ode gebracht aan de producten van de wereldspeler die Unilin is.
The post Gloednieuw kantoorgebouw focust op personeel en producten appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept bondgenoten op militaire hulp “tijdig” te leveren

Het was zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Verschillende regeringsleiders, waaronder onze premier Alexander De Croo, bezochten dan ook de Oekraïense hoofdstad. Tijdens zijn verblijf pleitte De Croo voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch geld. Het gaat om ruim 260 miljard euro, waarvan 95 procent in ons land geparkeerd staat. Dat kan

Lees meer »

Rijbewijs met punten, verkeersgevangenissen of rijbewijsslot: hoe halen (én houden) we hardleerse bestuurders uit het verkeer?

Hoe halen we mensen die herhaaldelijk in de fout gaan en mensen met een rijverbod uit het verkeer? Die vraag blijft hangen na het dodelijke verkeersongeval in Gent waarbij een man die al meermaals was betrapt op dronken rijden zonder geldig rijbewijs inreed op een groep fietsers. VRT NWS vroeg aan verschillende verkeersexperts welke maatregelen zulke drama’s kunnen helpen voorkomen.

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

Videoplatform ‘zoomt’ op de beurs

17:38 Het Amerikaanse Zoom Video, alom bekend sinds de covidpandemie, is dinsdag een van de opvallende winnaars op Wall Street. In het vierde kwartaal bleek het bedrijf veerkrachtiger dan gedacht.

Lees meer »