Krantenkoppen

Ron DeSantis stapt uit race voor Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen in VS en steunt Donald Trump

In de Verenigde Staten stapt Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, uit de race voor de nominatie voor de Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft hij aangekondigd in een video op X, het voormalige Twitter. Hij gaat Donald Trump steunen als presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Meer krantenkoppen in België

Dirk (54) is al dagen vermist op de Azoren, politie zet speurhonden en drones in om hem te vinden: “Het ziet er niet goed uit”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Gerechtelijk onderzoek naar waslijst aan mankementen in zwembad en sporthal Diksmuide

Oppositieraadslid Koen Coupillie (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad in Diksmuide om uitleg gevraagd over de aanhoudende technische problemen in zwembad De Pluimen in Diksmuide, dat nu 4,5 jaar in gebruik is. Tot verbazing van velen onthulde schepen van Sport Marc De Keyrel (CD&V) een nog uitgebreidere lijst van gebreken. Bouwheer Farys is intussen een gerechtelijk onderzoek gestart.
The post Gerechtelijk

Lees meer »

Binnenkort ook Ubers in de lucht? Duitse fabrikant Volocopter mag productie van vliegende taxi’s starten

De Duitse fabrikant Volocopter heeft van de luchtvaartautoriteit in Duitsland goedkeuring gekregen om de eerste serie van zijn vliegende taxi’s te produceren. Topman Andreas Fehring spreekt van “een belangrijke mijlpaal”, al mag er vooralsnog niet gevlogen worden met de luchttaxi’s. Zodra die goedkeuring er is, kunnen de vliegtuigen worden geleverd aan klanten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept bondgenoten op militaire hulp “tijdig” te leveren

Het was zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Verschillende regeringsleiders, waaronder onze premier Alexander De Croo, bezochten dan ook de Oekraïense hoofdstad. Tijdens zijn verblijf pleitte De Croo voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch geld. Het gaat om ruim 260 miljard euro, waarvan 95 procent in ons land geparkeerd staat. Dat kan

Lees meer »

West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden”

Menenaar Amar (25) en Portugese vriendin Sara (26) vreesden voor leven bij appartementsbrand in Valencia: “We moesten 2 uur wachten op de brandweer.”
The post West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broer en zus pleiten voor euthanasie bij ernstige dementie: “Onze lieve, fiere, warme mama ziet al 18 jaar af en wou dit niet”

“Onze moeder ligt als een gewond dier te roepen in bed. Met wartaal, met riemen, met onmacht.” Yvette, de moeder van Nicolas en Benedicte Geniets, was 54 toen ze euthanasie aanvroeg – ze leed dan al aan jongdementie. Nu is de vrouw 72 en leidt ze het schrijnende leven dat haar kinderen beschrijven. “Politici lopen al jaren in een boog

Lees meer »

De eenzame schoen

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post De eenzame schoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »