Krantenkoppen

Ron DeSantis trekt zich terug uit Republikeinse voorverkiezing

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida, is niet langer kandidaat voor de Republikeinse nominatie. Hij adviseert zijn fans om op Donald Trump te stemmen.

Meer krantenkoppen in België

Boer die werd ondervraagd over moord op advocate Claudia Van Der Stichelen reageert: “Mijn vriendin betaalde paar duizend euro van de factuur niet”

Werkelijk elk dossier waarin de vermoorde echtscheidinsgadvocate Claudia Van Der Stichelen (58) de voorbije 30 jaar optrad, houden de speurders tegen het licht. Ze hopen zo op een motief én de dader te botsen. Gisteren werd Koen V.H., een landbouwer met een strafblad, ondervraagd. Vandaag konden wij hem spreken: “De politie gaat me weer niet met rust laten.”

Lees meer »

En als we nu eens de auto zouden afnemen en niet enkel het rijbewijs? Politierechter en advocaat over aanpak van hardnekkige verkeersdelinquenten

Hardleerse verkeersdelinquenten kruipen vaak achter het stuur ondanks een rijverbod. Middelvinger inbegrepen. De 45-jarige man die zondag stomdronken twee wielertoeristen de dood injoeg, reed al tien jaar zonder geldig rijbewijs. Kan de politierechter niet beter ook het voertuig in beslag nemen? “Dat doén wij ook”, zegt Siegfried Stallaert, politierechter in Aalst. Hoe vaak wordt dat toegepast? En wanneer kan het?

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, straks te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik heb een herstart nodig als acteur.”

Lees meer »

Bradley Cooper had moeite met prille vaderschap: “Het duurde acht maanden voordat ik van haar begon te houden”

“Ik zou op dit moment alles voor mijn kind doen”, vertelt Bradley Cooper (49), die inmiddels al zes jaar de trotse vader is van zijn geliefde dochtertje, Lea. In een podcast deelt hij openhartig zijn ervaringen met het vaderschap, een taak die hem in eerst instantie toch niet echt lag. “Ik wist niet zeker of ik haar wel graag zag.”

Lees meer »

Afvalophaling in Gent en Destelbergen verstoord door spontane actie: “Dialoog moeilijker door niet verlengen van tijdelijke contracten”

Door een spontane actie bij Ivago in Gent, is de afvalophaling niet kunnen doorgaan zoals gepland. Een aantal afvalophalers hadden met vuilniswagens de uitgang geblokkeerd voor andere voertuigen. Aanleiding van de actie is de weigering van de directie om enkele tijdelijke contracten niet te verlengen. Er is de hele voormiddag overleg geweest, maar voorlopig zonder resultaat.

Lees meer »

Israël niet van plan om “politiek” geladen nummer aan te passen, European Broadcasting Union onderzoekt de zaak

Zal Israël nog deelnemen aan het Eurovisiesongfestival of niet? Dat is dé vraag waar mening muziekliefhebber het antwoord op wil weten. Volgens Israëlische kranten is het lied van Eden Golan politiek geladen. Het is op het Songfestival echter niet toegestaan om een song te brengen met een politieke boodschap. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz praat mond voorbij: “Cadeau voor Russische propaganda”

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz krijgt de wind van voren nadat hij zich eerder deze week liet ontvallen dat Britse en Franse soldaten het Oekraïense leger helpen bij het afvuren van raketten. Volgens een oud-voorzitter van de Britse defensiecommissie gaat het om een “flagrante schending van geheime informatie”, die Britten op het terrein in gevaar brengt en de Russen kan

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad om bloedbad bij hulpkonvooi – Israëlische demonstranten trekken met geweld Gaza even binnen

De VN-Veiligheidsraad is donderdagavond Belgische tijd met spoed samengekomen over de dood van ruim honderd Palestijnen bij de verdeling van noodhulp in Gaza. Het bloedbad heeft de hoop op een spoedig wapenbestand getemperd, zo zegt het Witte Huis. In ons land willen Groen en Vooruit de situatie in Gaza nu dringend opnieuw bespreken in de federale regering. Lees hier de

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt landing Oekraïense special forces te hebben afgeweerd in zuiden Oekraïne

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Bespaart u straks duizenden euro’s op een elektrische wagen? Spectaculaire prijzenoorlog aan de gang

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een relatie met iemand waarmee je eerst lang bevriend was?

Presentator Axel Daeseleire kondigde vandaag zijn relatie aan. Hij is al anderhalf jaar samen met een vriendin die hij eigenlijk al achttien jaar kent. Soms kan vriendschap uitgroeien tot liefde. Ben of ken jij iemand waarbij na een lange vriendschap de vonk toch oversloeg en wil je je verhaal doen? Vul dan hieronder je gegevens in.

Lees meer »