Krantenkoppen

Ronde Tafel Maldegem schenkt 25.000 euro aan goede doelen

In 2023 zette serviceclub Ronde Tafel zich meer dan ooit in voor het goede doel.

“Alles bij elkaar overhandigden we vorig jaar 25.000 euro aan verschillende sociale projecten”, vertelt Mathias Willems van Ronde Tafel Maldegem. “Het geld, dat we inzamelden met onze evenementen ‘Glitterbox’ en ‘Classic Car Rally Route 87’, ging naar Brood(doos)nodig, Haarvertrouwen, AanZet, sponsoring voor een kinderboekje over jongdementie en de strijd tegen baarmoederhalskanker”, klinkt het bij de Maldegemse serviceclub.

(MIWI/foto MIWI)

The post Ronde Tafel Maldegem schenkt 25.000 euro aan goede doelen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hof van beroep buigt zich over zaak van juwelier uit Oostakker die overvaller doodschoot: handelde hij uit vrije wil? 

In de zaak rond de juwelier uit Oostakker bij Gent die vijf jaar geleden een overvaller doodschoot, zullen twee psychiaters moeten oordelen of de juwelier uit vrije wil heeft geschoten. De advocaat van de juwelier had dat gevraagd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de juwelier tot een celstraf van tien maanden met uitstel, voor uitgelokte doodslag. Maar daar ging de

Lees meer »

Wagen boort zich in raam van Delhaize

? Een bestuurder is maandagnamiddag met de schrik vrijgekomen bij een spectaculair ongeval op de parking van het Delhaize-filiaal in Ternat. De Mercedes boorde zich in het raam en bleef vervaarlijk hangen boven een lagergelegen gang.

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

Voortaan ook vrouwen en ongehuwden welkom bij Aanborgers: “Er was een duidelijk signaal”

De vijf hoofdmannen die de Gemene- en Loweiden – erfelijk overgedragen gronden in Assebroek en Oedelem – besturen, namen een ingrijpende beslissing. Na de intrede van twee vernieuwingsgezinde hoofdmannen vorig jaar én een ruime bevraging kunnen voortaan ook vrouwen en ongehuwden aanborger worden. “Het is tijd om mee te gaan met de hedendaagse maatschappij”, zegt hoofdman-principaal Marc Vandepitte.
The post

Lees meer »

33 jaar na moord blijven ouders van gruwelijk vermoorde Ingrid (26) hopen op doorbraak

“Het is onze laatste hoop.” Bijna 33 jaar na de gruwelijke moord op hun dochter blijven de ouders van Ingrid Caeckaert bidden voor een doorbraak. De 26-jarige vrouw werd in maart 1991 met 62 messteken om het leven gebracht in Knokke-Heist. Maar wie de dader is, blijft een raadsel. De DNA-techniek van biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout zorgt mogelijk voor een

Lees meer »

Vader van Sanda Dia en Acid hebben vandaag voor het eerst contact: “Zeer dankbaar voor het genomen initiatief”

“We zijn Acid zeer dankbaar”, dat zegt Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia en oprichter van de Sanda Dia Foundation. Vandaag krijgt youtuber Nathan – Acid – Vandergunst (24) de kans om voor het eerst met Ousmane Dia te spreken, nadat Acid veroordeeld werd en de belofte maakte om een deel van zijn crowdfunding te schenken aan de vzw.

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man reisde samen met wereldleiders naar Kiev: “Aan de Russen was gevraagd die trein met rust te laten”

Het was geen alledaagse trip voor onze chef politiek Hannes Heynderickx: op en af naar Kiev, met de nachttrein. Samen met Alexander De Croo, Ursula von der Leyen, Giorgia Meloni en Justin Trudeau. Samen met Volodimir Zelenski stonden ze stil bij twee jaar oorlog, op de kapotgeschoten luchthaven van Kiev. “Alle fotografen waren ons aan het wegjagen. Bleek dat ik

Lees meer »

Drinkfonteintjes in binnenstad zijn schot in de roos

De drinkwaterfonteintjes in de Brugse binnenstad blijken bijzonder populair. In 2022 werd liefst 133 kubieke liter ruw omgerekend zo’n half miljoen waterflesjes van 25 cl uit de 15 fonteintjes afgenomen. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Pol Van Den Driessche (N-VA). “Het stemt me ook heel gelukkig dat ik verneem dat er
The post Drinkfonteintjes in binnenstad

Lees meer »