Krantenkoppen

Russische communisten herdenken dood van Lenin 100 jaar geleden

Russische communisten hebben in Moskou en op andere plaatsen in Rusland de dood herdacht van voormalig leider Lenin, die honderd jaar geleden overleed.

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste renners: neem nu ook deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euro dankzij HLN

Zaterdag en zondag staan met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste twee voorjaarsklassiekers op het programma. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. Aarzel dus niet en stel snel een ploegje samen. Zaterdagochtend om 11:15 verstrijkt de deadline. Ter inspiratie overlopen we alvast de populairste renners in de ruim 4.500

Lees meer »

Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in”

De winterse vertelwandeling SnapCat, die mensen moest warm maken voor de Kattenstoet, overtrof de verwachtingen in Ieper. “De ticketverkoop voor de tribunes schiet de lucht in”, aldus het stadsbestuur, dat een vervolg op het afgelopen eerste ‘lichtfestival’ niet uitsluit.
The post Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d’Arc in groots musicalspektakel, met ook inbreng van Floris Devooght uit Hulste

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na

Lees meer »

Van een gênante val tot een beha op het podium: dit zijn de grootste flaters in de geschiedenis van Miss België

Zaterdag weten we wie Emilie Vansteenkiste (22) mag opvolgen als mooiste meisje van het land. Hopelijk zet de nieuwe Miss België haar jaar in zonder flaters, want live afgaan op televisie wil natuurlijk niemand. Vroeger liep het vooral in de beruchte vragenronde al eens mis. “De hoofdstad van Vlaanderen? Paul Magnette?” Van een achtergebleven bh op podium tot het lachend

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

Infoavond over fietsleasing en panelgesprek bij Raida in Aartrijke

Op maandag 18 maart organiseert Raida een infosessie over fietsleasing en een panelgesprek met wielrenners Stijn Devolder, Nico Mattan en Gianni Marchand. Voormalig wielrenster en journaliste Ine Beyen modereert het gesprek. “Fietsleasing biedt enkel voordelen”, aldus directeur Nico Baertsoen.
The post Infoavond over fietsleasing en panelgesprek bij Raida in Aartrijke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bobi, “de oudste hond aller tijden”, is zijn titel kwijt

Bobi, die officieel de oudste hond aller tijden was, is die titel kwijt. Toen de hond eind oktober vorig jaar overleed, was hij 31 jaar en 165 dagen oud. Guinness World Records, dat wereldrecords registreert, heeft na een onderzoek nu de titel afgenomen. Na Bobi’s dood waren veel vragen gerezen over zijn leeftijd. "Er is geen sluitend bewijs gevonden dat

Lees meer »