Krantenkoppen

Senaatsvoorzitter D’Hose en partner lopen whiplash op na kop-staartaanrijding op kleine ring rond Gent

Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) en haar partner raakten zondagnamiddag betrokken bij een kop-staartaanrijding op de kleine ring rond Gent. Het koppel houdt een flinke whiplash over aan de botsing.

Meer krantenkoppen in België

Moeder van Sanda Dia schrijft open brief na commotie rond veroordeling Acid: “Sanda’s ziel moet kunnen rusten”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over ‘klassenjustitie’ oplaaien. Maar

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent midden mei: hamburgerrestaurant zoekt 78 medewerkers

McDonald’s-fanaten uit Ingelmunster en omstreken kunnen beginnen aftellen: midden mei opent de gloednieuwe vestiging langs de Ringlaan en Oostrozebekestraat. Het nieuwe filiaal zorgt meteen ook voor extra werkgelegenheid. “We zoeken 78 medewerkers”, stelt franchisenemer Kenny Schelstraete.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent midden mei: hamburgerrestaurant zoekt 78 medewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kritische tussenkomsten in gemeenteraad Wevelgem over De Lijn: “Tussenstop tot 50 minuten”

Yves Goddeeris (Vooruit) en Jelle Stragier (Groen) hebben tijdens de gemeenteraad vragen gesteld bij de nieuwe vervoersregeling van De Lijn. Goddeeris wou weten of er iets wordt gedaan aan de omslachtige verbinding met Roeselare, Stragier vroeg zich af of de gemeente financieel kan tussenkomen voor sommige mensen. Het antwoord van het college, samengevat: De Lijn zal het plan evalueren, en

Lees meer »

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »

Gemeente Pittem plaatst tien laadpalen voor elektrische wagens

Het gemeentebestuur van Pittem rolt de publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit en plaatst dit jaar tien extra publieke laadpalen in de gemeente. Aanleiding is het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat het gemeentebestuur ondertekende. Met dit pact slaan Vlaanderen en de lokale besturen de handen in elkaar om samen de nodige veranderingen in het energie- en klimaatbeleid waar te maken.

Lees meer »

Niet alleen ‘Astrid & Natalia’ werd geschrapt: ook deze bedenkelijke Vlaamse tv-reeksen werden nooit (meer) uitgezonden

Amper op de buis, of het wordt alweer afgevoerd. Na alle commotie rond ‘Astrid & Natalia: back to reality’ besloot VTM de rest van het seizoen niet meer uit te zenden. Een ingrijpende maatregel, al is dit niet de eerste keer dat bepaalde tv-programma’s in een storm van kritiek terechtkomen. Van té vulgaire realityshows tot controversiële fictieseries over waargebeurde misdaden:

Lees meer »

Oekraïense militairen getuigen over chaotische terugtrekking uit Avdiivka: “Mogelijk 1.000 militairen gevangengenomen of vermist”

De val van Avdiivka, in het oosten van Oekraïne, zou wel eens een grotere nederlaag voor Oekraïne kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht. Uit getuigenissen blijkt dat de chaotische terugtrekking van het Oekraïense leger met heel wat doden gepaard ging. Mogelijk zijn ook honderden militairen gevangengenomen of vermist. Een extra opdoffer voor een leger dat al met een groot tekort aan

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »