Krantenkoppen

Sloop “Bananenbrug” in Wijnegem gaat trager dan voorzien: schepen liggen zeker tot vanavond stil

De afbraak van de zogenoemde Bananenbrug over het Albertkanaal in Wijnegem verloopt sinds zondagochtend trager dan voorzien. Door een stabiliteitsprobleem gebeuren de werken voorzichtiger. Het was de bedoeling dat schepen op het Albertkanaal zondagmiddag weer zouden kunnen doorvaren, maar ze liggen nog zeker tot zondagavond stil.

Meer krantenkoppen in België

Na deal met Nederlandse tv-zender: gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

“Toen wist ik welk verhaal ze wilden brengen. Dat van ‘Jan, het vermoeiende ventje’”: drie afvallers van ‘Kamp Waes’ blikken terug

De bikkelharde uitdagingen in ‘Kamp Waes’ kunnen een mens breken. Fysiek en mentaal. Afvallers Youssef (29), Emma (27) en Jan (52) blikken elk anders terug op hun deelname aan ‘Kamp Waes’. De ene al wat positiever dan de andere, zo vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. “Ik schaamde me, maar de kijkers en Fly hebben me er niet op afgerekend.”

Lees meer »

Zeldzame obus uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Zillebeke: “Te gevaarlijk om te vervoeren”

In Zillebeke heeft ontmijningsdienst DOVO een obus tot ontploffing moeten brengen. Met voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog gebeurt dat vaker in de Westhoek, maar deze keer bleek het projectiel toch gevaarlijker. Het ging om een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog waarvan de ontsteker in slechte staat was. "Het was zelfs te gevaarlijk om te vervoeren."

Lees meer »

Fikse werkstraf voor eigenaar Stafford die na aanval hond ook baasje klappen geeft

Een 37-jarige Diksmuideling moet een fikse werkstraf van 150 uren vervullen en 800 euro boete betalen na een geval van zinloos geweld. Nadat de Stafford van J.B. eerst een andere hond aanviel, mengde J.B. zich en gaf daarna vuistslagen aan het weerloze slachtoffer, het baasje van de andere hond. Het is intussen al de elfde veroordeling van J.B.
The post

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Russisch oliebedrijf Yukos moet oud-aandeelhouders 50 miljard dollar betalen

Het Amsterdamse gerechtshof heeft de laatste Russische bezwaren verworpen in de zich al jaren voortslepende rechtszaak rond het Russische oliebedrijf Yukos. Rusland moet de voormalige aandeelhouders van het concern een schadevergoeding van ruim 50 miljard dollar betalen, zoals in 2014 tijdens een arbitragezaak in Den Haag was besloten.

Lees meer »

Gemeente en vrijwilligers ijveren voor terugkeer bushalte bij Fedasil: “Halte werd zeer intens gebruikt”

Het schrappen van de bushalte aan het opvangcentrum van Fedasil in Poelkapelle in de nieuwe dienstregeling van De Lijn kan op weinig begrip rekenen. De bewoners, die volledig aangewezen zijn op het openbaar vervoer, moeten nu 700 meter stappen naar de dichtstbijzijnde halte aan het schooltje van Vijfwegen, waar buurtbewoners klagen over overlast.
The post Gemeente en vrijwilligers ijveren voor

Lees meer »

Tuinhier Heule brengt hulde aan winnaars van ‘Vergroen en Bebloem’

Op de jaarlijkse bijeenkomst van Tuinhier Heule werden de laureaten van de ‘Vergroen en Bebloem’-wedstrijd 2024 gehuldigd door voorzitter Daniël Hostens, secretaris Danny Maes en vertegenwoordiger van de stad Kortrijk Stephanie Demeyer.
The post Tuinhier Heule brengt hulde aan winnaars van ‘Vergroen en Bebloem’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis

Een interventieploeg van Mira merkte op zaterdag 10 februari een verdacht voertuig op in Zwevegem. Toen ze de bestuurder van de auto wilden controleren, probeerde de man te vluchten. Na een korte achtervolging kon de auto alsnog worden onderschept.
The post Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis appeared first

Lees meer »

Pairi Daiza moet afscheid nemen van z’n drie jongste panda’s: “Of er tranen gaan vloeien? Tuurlijk, ik heb ze mee opgevoed”

Treurig nieuws uit Pairi Daiza, want daar moeten ze afscheid nemen van drie van de vijf reuzenpanda’s. De meest pluizige tweeling van ons land en hun grote broer zijn in het park geboren, maar verhuizen tegen de herfst naar China. En dat is even slikken voor vaste verzorger Robin (30), die zich ontpopte tot tweede papa. Wij gingen kijken hoe

Lees meer »

Jan Van den Bosch speelt al 10 jaar Zjef in ‘Familie’: “Ik besef dat kijkers zich soms ergeren aan zijn kinderachtigheid”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »