Krantenkoppen

Sneeuw lokt veel dagjestoeristen naar de Hoge Venen, skipiste Ovifat blijft nog even open

De sneeuw heeft het voorbije weekend heel wat toeristen naar de Hoge Venen gelokt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de lokale besturen. Zaterdag kwamen zeker 15.000 sneeuwliefhebbers genieten van de winterse taferelen, zondag waren dat er opnieuw duizenden.

Meer krantenkoppen in België

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

“De nieuwe staatsbon is ‘much ado about nothing’, want voor kleine spaarder verandert er bitter weinig”

Wie de verdere verdamping van zijn spaargeld wil tegengaan, kan vanaf donderdag intekenen op de nieuwe staatsbon. De eenjarige staatsbon zal een nettorendement van 2,1 procent genereren. Als u Vadertje Staat 10.000 euro leent, krijgt u over een jaar 10.210 euro terug. Wie een staatsbon met een looptijd van drie jaar kiest, krijgt een jaarlijks nettorendement van 1,75 procent. Dan

Lees meer »

Absurde outfit met (bijna) dramatische gevolgen: hoe mankini Australische ruiter ei zo na de Spelen leek te kosten

Je moet het zien om het te geloven. Shane Rose, één van Australiës beste ruiters, dreigde even de Olympische Spelen te missen omdat hij tijdens het bekende evenement ‘Wallaby Hill Extravaganza’ een rit aflegde in een… mankini. Rose komt met de schrik vrij, nadat Equestrian Australia (EA) hem vrijuit laat gaan: “Shane heeft nagedacht over het incident en heeft zijn

Lees meer »

Voedselagentschap krijgt honderden klachten binnen over online verkoop van voeding: “Hobbykok of brasserie? De regels zijn hetzelfde”

Nee, je mag niet zomaar via sociale media je soep, dagschotel of cupcakes verkopen. Het FAVV, het agentschap voor de voedselveiligheid, kreeg de voorbije twee jaar ruim 450 klachten over de online verkoop van levensmiddelen. Wéten hobbykoks wel wat de wettelijke spelregels zijn? “Er komt heel wat meer bij kijken dan enkel hygiëne.” We namen de proef op de som.

Lees meer »

Krijgt YouTube-fenomeen Acid straks in Brugge echt een “zwaardere” straf dan Reuzegommers voor beruchte video?

Straks kent YouTube-fenomeen Nathan Vandergunst, of Acid, zijn straf nadat hij de namen en gezichten van (ex-)Reuzegommers bekendmaakte in een video. Als hij veroordeeld wordt, hangt hem mogelijk een celstraf en een boete boven het hoofd. Vandergunst klaagt aan dat zijn straf mogelijk zwaarder gaat zijn dan die van de Reuzegom-leden. Maar is dat wel zo? En kan je die

Lees meer »

“Twee jaar geleden kwam ik hier toe met een kapotgeschoten auto”: Oekraïense vluchteling Serhii (52) uit Heule krijgt ministerieel bezoek op de werkvloer in Desselgem

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) bezocht samen met Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere en andere notabelen de Desselgemse zwembadbouwer PPC Pools. Het bezoek kaderde in het Matching Talent-project, dat Oekraïense vluchtelingen helpt integreren op de werkvloer. De 52-jarige Serhii Solod gaf er als schoolvoorbeeld uitleg over zijn nieuwe job. “Ik wil hier blijven, mijn thuisstad is volledig verwoest”, vertelt

Lees meer »