Krantenkoppen

Sneeuw lokt veel dagjestoeristen naar de Hoge Venen, skipiste Ovifat blijft nog even open

De sneeuw heeft het voorbije weekend heel wat toeristen naar de Hoge Venen gelokt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de lokale besturen. Zaterdag kwamen zeker 15.000 sneeuwliefhebbers genieten van de winterse taferelen, zondag waren dat er opnieuw duizenden.

Meer krantenkoppen in België

Andre Lewyllie, vader van oud-burgemeester van Heuvelland, overleden op bijna 102-jarige leeftijd

Op 27 februari zou Andre Lewyllie 102 jaar worden. Deze verjaardag heeft hij jammer genoeg niet meer kunnen vieren. “Papa stierf in zijn vroege slaap op zaterdag 17 februari”, zegt zijn zoon en voormalig burgemeester van Heuvelland Marc Lewyllie.
The post Andre Lewyllie, vader van oud-burgemeester van Heuvelland, overleden op bijna 102-jarige leeftijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Starbucks lanceert nieuwe koffie: varkensvleeslatte

Na de koffie met olijfolie pakt de Amerikaanse koffieketen Starbucks alweer uit met een nieuwe opvallende koffiesmaak: varkensvlees. In de Chinese filialen van de keten kan je sinds kort een hartige latte bestellen, speciaal uitgebracht om het Chinees nieuwjaar te vieren.

Lees meer »

KIJK. Madonna valt vol op haar rug na mislukte stunt met achtergronddanser

The show must go on. Dat bewees Madonna (65) het afgelopen weekend als geen ander tijdens haar Celebration Tour in Seattle. De zangeres kwam vol op haar rug terecht toen een danser haar stoel achter zich aantrok en daarbij struikelde. Madonna stond gelukkig al snel weer recht en zette haar concert gewoon verder alsof er niets gebeurd was.

Lees meer »

Politiezone Minos waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting: “Valse koerier komt waardevolle spullen ophalen”

Bij politiezone Minos zijn de afgelopen twee maanden een twintigtal meldingen binnen gekomen van een nieuwe manier van oplichting. Criminelen bellen slachtoffers dat er bij hen thuis ingebroken zal worden of dat er frauduleuze geldafhalingen gebeuren met hun bankkaart. Ze sturen dan een koerier langs om waardevolle spullen op te halen om ze zogezegd veilig te stellen. De meldingen kwamen

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

‘Opvoedgoeroe’ Ruby Franke veroordeeld tot minstens 4 jaar cel voor mishandeling van haar kinderen

Een rechter in Utah heeft dinsdag een gevangenisstraf van 4 tot 60 jaar opgelegd aan Ruby Franke (42), een YouTube-ster die haar miljoenen volgers opvoedingstips gaf maar achter de schermen haar kinderen mishandelde. Haar zakenpartner Jodi Hildebrandt (54), die betrokken was bij de mishandeling van Ruby’s twee jongste kinderen, kreeg dezelfde veroordeling.

Lees meer »

“Zicht op park zijn we voorgoed kwijt”: gebouw van Fiberklaar komt dan toch pal voor huis van Kristof (33), ondanks beroep

Kristof Clauw (33) uit Oostende is boos. Ruim vier jaar geleden kocht hij een huis in de Stanleylaan, niet wetende dat Fiberklaar er vier jaar later plannen zou hebben om er een gebouw met aansluitingen voor zijn deur te plaatsen. Kristof ging in beroep, maar dat werd nu verworpen door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
The post “Zicht op park zijn

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »

INTERVIEW. Prof over de ‘echte’ kost van ons eten: “Voeding duur? We hebben nog nooit zo weinig betaald als vandaag”

Wat we vandaag betalen in de supermarkt is maar een fractie van de echte kost van onze voeding, zegt professor Pierre-Alexandre Billiet (42). In zijn nieuwe boek — een aanklacht tegen overconsumptie — telt hij ook de kosten voor het klimaat en de gezondheidszorg mee van ongezonde en niet-duurzaam geproduceerde voeding in onze winkels. En van dat prijskaartje zouden veel

Lees meer »