Krantenkoppen

Sneeuw lokt veel dagjestoeristen naar de Hoge Venen, skipiste Ovifat blijft nog even open

De sneeuw heeft het voorbije weekend heel wat toeristen naar de Hoge Venen gelokt. Dat blijkt uit een rondvraag bij de lokale besturen. Zaterdag kwamen zeker 15.000 sneeuwliefhebbers genieten van de winterse taferelen, zondag waren dat er opnieuw duizenden.

Meer krantenkoppen in België

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »

Oostenrijkse moeder (33) die zoon uithongerde, in hondenkennel stak en martelde, krijgt 20 jaar cel: “Paar uur later en hij was dood geweest”

Een Oostenrijks hof van assisen heeft een moeder die haar zoon martelde, uithongerde en urenlang in een hondenkooi opsloot, donderdagavond veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar. De 33-jarige vrouw is schuldig bevonden aan poging tot doodslag, marteling van een minderjarige en opsluiting. De feiten zijn verschrikkelijk.

Lees meer »

Bezorgdheid over nieuw vervoersplan van De Lijn

Op de jongste gemeenteraad sprak Sofie Sanders (CD&V+) de bezorgdheid van de Oudenburgenaren, vooral deze van de inwoners van Ettelgem, uit omtrent het nieuwe vervoersplan van De Lijn. Sinds 6 januari rijdt de bus 22 niet meer en voelen de bewoners zich in de steek gelaten qua openbaar vervoer. Ook loopt het reserveren van de Flexbus niet zoals het zou

Lees meer »

Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje”

Het kamertje stond toch leeg, dus besloot Lindsy Wyseur (25) er een schoonheidsinstituut in te richten. Opmerkelijk, want dat kamertje bevindt zich in het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem. Haar klanten zijn de bewoners én die worden er gratis verwend. “Dankbaarheid schept veel voldoening.”
The post Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »

Union-verdediger Christian Burgess jent de fans van Club Brugge met foto van betogende boeren op sociale media

Christian Burgess, de Engelse verdediger van Union, provoceert de supporters van Club Brugge, in de aanloop van het bekertreffen woensdagavond: op de sociale media post hij een foto van landbouwtractoren in Brussel, met de smalende woorden: “Brugge-fans arrived early in Brussels…”
The post Union-verdediger Christian Burgess jent de fans van Club Brugge met foto van betogende boeren op sociale media

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Annie M.G. Schmidt hield eigen abortus 30 jaar geheim en kende de vader niet: “Ik weet alleen dat hij blauwe pet op had”

Ze is de bezielster van de meest succesvolle kinderboeken in de Lage Landen – denk maar aan ‘Jip en Janneke’ en ‘Pluk van de Petteflet’ – maar Annie M.G. Schmidt kende ook heel wat tegenslag in haar 84 jaar durende leven. ‘Story NL’ schetst hoe het leven van de Nederlandse schrijfster écht was en hoe zij drie decennia lang een

Lees meer »

“De komende weken moeten we punten pakken”: degradatiegevaar of de eindronde, alles kan nog voor KSK Vlamertinge

Na de 1-3-thuisnederlaag tegen KSK Beveren-Leie moet KSK Vlamertinge toch achterom blijven kijken in het klassement in tweede provinciale B. Zaterdagavond hopen de troepen van Xavier Deleu aan het langste eind te trekken tegen staartploeg SV Ingelmunster. Geen sinecure, want de voorlaatste in de stand pakte de voorbije weken verrassend zeven op negen. “Het wordt een cruciale partij”, beseft de

Lees meer »