Krantenkoppen

Storm Isha brengt regen en vooral harde wind

Vanaf 23 uur vanavond tot 13 uur morgenmiddag is code geel voor rukwinden van kracht. Het KMI waarschuwt dat de wind vanavond sterk toeneemt: tot krachtig in het binnenland en tot zeer krachtig aan zee met rukwinden tussen 80 en 90 km/u. Die zijn het gevolg van storm Isha, die naar het noorden trekt.

Meer krantenkoppen in België

“Samenwerken in plaats van naar elkaar te wijzen”: zo wil minister Verlinden drugsgeweld in Brussel aanpakken

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) erkent dat het niet eenvoudig wordt om de drugscriminaliteit in Brussel aan te pakken. “In een land dat zo complex is als het onze, met bevoegdheden die verdeeld zijn, moeten heel veel partners zich inzetten.” Ook de problematiek zelf is maatschappelijk gecompliceerd. Toch is het volgens haar niet te laat. “We móeten dit

Lees meer »

“Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in Ieperse uitgaansbuurt

Twee stukgeslagen tanden en zeven hechtingen op het hoofd. Dat houdt een Ieperling over aan een vechtpartij in de Ieperse uitgaansbuurt. Twee broers gingen hem te lijf met glazen en flessen. “Dit kon erger afgelopen zijn”, waarschuwt de procureur die een celstraf vordert.
The post “Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in

Lees meer »

Ex-rechter, advocaat en rechtsfilosoof over vonnis van Acid: “Rechters moeten onafhankelijk zijn en mogen zich niet laten beïnvloeden door de massa”

YouTuber Acid riskeert een zwaardere straf dan Reuzegommers. Zij hebben een dode op hun geweten, hij heeft hun identiteit onthuld. En Acid kan zelfs zwaarder gestraft worden dan Nicolas Caeyers, die drie minderjarige jongens heeft misbruikt. Acid schreeuwt dat het een schande is, en dat vinden velen. Hoe rechtvaardig zijn onze rechters? Is iedereen wel gelijk voor de wet? We

Lees meer »

Na exclusieve deal met Nederlandse tv-zender, gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

Sven Nys op netwerkavond voor lokale ondernemers in Oudenburg

In Oudenburg organiseert de dienst Economie op donderdag 7 maart om 19.30 uur een netwerkmoment “Niemand minder dan Sven Nys geeft die avond een lezing over zijn kennis en ervaring”, zegt schepen van Lokale Economie Stijn Jonckheere.
The post Sven Nys op netwerkavond voor lokale ondernemers in Oudenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaanderen krijgt er dit jaar vijf nieuwe OverKop-huizen bij: “Hier leer ik mezelf beter kennen”

West-Vlaanderen krijgt vijf nieuwe OverKop-huizen: in Waregem, Brugge, Torhout, Diksmuide en Veurne. Jongeren kunnen er spontaan binnenlopen om deel te nemen aan activiteiten, maar vinden er ook een luisterend oor of gepaste hulp als ze zich minder goed in hun vel voelen. Ook Carina Lupas (15) leerde er anderen én zichzelf beter kennen.
The post West-Vlaanderen krijgt er dit jaar

Lees meer »

Werkstraf voor gehaaste student op fiets die dodelijk ongeval met zeventiger veroorzaakt: “Hij had snelheid moeten aanpassen”

Student J.V. is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor een dodelijk ongeval in Heverlee. Het 71-jarige slachtoffer wandelde die dag rond de universiteitscampus in Heverlee toen V. kwam aanrijden op een damesfiets. De student kon niet meer uitwijken en knalde tegen de man, waardoor hij hard op zijn achterhoofd terechtkwam. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Lees meer »

Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu

Het werd donderdag een hoogdag voor de koppeltjes van het woonzorgcentrum Polderparel in Westkapelle. Chef Ignace De Savoye van het gelijknamige restaurant in de Dumortierlaan in Knokke serveerde er op Valentijnsdag een heerlijk menu.
The post Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik blijf nog liever alleen dan elke week een andere man in huis te halen”: Arletta zoekt in ‘Hotel Romantiek’ naar nieuw lief

Ze werkte jarenlang in een krantenwinkel, maar tegenwoordig is de Antwerpse Arletta (65) vooral ‘Bonni’ voor haar kleinkinderen. In ‘Hotel Romantiek’ zoekt ze naar een nieuwe partner, na twee eerdere liefdesbreuken. In Primo vertelt ze wat voor iemand ze zoekt, waar die angst voor water vandaan komt en wat ze vindt van de deelname van Jacky Lafon.

Lees meer »