Krantenkoppen

TERUGLEZEN ISRAËL. Oorlog in Gazastrook kostte al aan meer dan 25.000 Palestijnen het leven

VN-topman Antonio Guterres heeft opnieuw opgeroepen tot een tweestatenoplossing voor het conflict tussen Israël en Palestina. Maar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu blijft zich verzetten tegen de vorming van een soevereine Palestijnse staat. Intussen is de kaap van 25.000 doden in Gaza gerond, meldt het door Hamas bestuurde ministerie van Gezondheid. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig”

Het sociaal project De Gezellige Tallore bezorgt twee keer per maand senioren uit de gemeente een fijne namiddag. Het project wordt ondersteund door het Sociaal Huis Koekelare, terwijl de activiteiten volledig worden gedragen door vrijwilligers, zoals Willy (87) en Rosa (79).
The post De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minder aanslagen maar meer onderling drugsgeweld in Antwerpen het voorbije jaar

Er was vorig jaar minder drugsgeweld in Antwerpen dan in 2022, maar er waren wel vaker gijzelingen en martelingen in het drugsmilieu. Dat staat in het jaarverslag van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen (FGP). Ook cybercriminaliteit blijft in opmars. De Antwerpse speurders merkten vorig jaar een grote toename van oplichtingszaken bij beleggers in cryptomunten.

Lees meer »

Natalia op de vingers getikt door VTM voor “harde woorden” op set van “Astrid en Natalia: back to reality”

Zangeres en VTM-gezicht Natalia Druyts is door VTM op het matje geroepen voor enkele harde woorden die gevallen zijn tussen haar en de productieploeg van het programma "Astrid en Nathalia: back to reality". Ondertussen werd in een gesprek alles uitgeklaard. "Er is wel eens geroepen, maar Natalia wil alleen maar het beste voor het programma én voor haar kinderen die

Lees meer »

Celstraf met uitstel, boete van 800 euro en schadevergoeding van 20.000 euro: influencer Acid kent straf voor omstreden Reuzegomvideo

Influencer Acid, Nathan Vandergunst, krijgt een gevangenisstraf van 3 maanden met een uitstel van 3 jaar, omdat hij de namen heeft genoemd van (ex-)Reuzegommers in een YouTube-video. Hij moet dus niet naar de gevangenis, maar moet wel een geldboete van 800 euro betalen én een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro aan de ouders van de Reuzegommer die hem rechtstreeks dagvaardde,

Lees meer »

Sterk deelnemersveld dient zich aan voor 75ste Gent-Staden!

Op zondag 25 februari opent Gent-Staden opnieuw het wielerseizoen bij de beloften en elites zonder contract. De wedstrijd wordt voor de 75ste keer georganiseerd en groeide doorheen de jaren uit tot een echte klassieker. Gent-Staden is trouwens ook weer de openingsmanche voor de Beker van België. In aanloop ervan is er op zaterdag al een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores.<br

Lees meer »

Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge

Vrijdag even na de middag merkten passanten witte rook op ter hoogte van de tunnel aan de New Yorklaan in Zeebrugge. De toegesnelde brandweer kon de oorzaak lokaliseren in de nissen van de tunnel.
The post Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht

Lees meer »