Krantenkoppen

Theresia Christiaens uit Ieper viert 100e verjaardag

Theresia Christiaens werd honderd jaar geleden geboren, op 20 januari 1924, te Kortrijk. Haar ouders waren Pierre Christiaens en Henriette Cottem. Pierre was Timmerman. In het gezin waren twee kinderen: Theresia en Carlos die inmiddels overleden is. Tot haar vier jaar woonde ze in Kortrijk en verhuisde nadien naar Ieper waar ze school liep in Immaculata en de Heilige Familie.

Ze leerde haar man Paul Provoost kennen in de kerk waar ze elke week naartoe ging want Theresia kreeg een christelijke opvoeding. Ze trouwden op 25 september 1943. Samen maakten ze dus de oorlog mee. Ze kregen twee kinderen: Liliane Provoost, geboren op 16 maart 1945 en Marie-Claire Provoost, geboren op 25 maart 1951.

Theresia is altijd huismoeder geweest. Als heel bezorgde moeder zorgde ze voor haar kinderen en geregeld bakte ze ook voor hen. In het huishouden deed ze alles zelf. Naaien deed ze ook heel veel. Op vakantie gaan deed Theresia niet graag, ze was het liefst thuis. Voor een feestje bij hen thuis maakte ze alles zelf, van soep tot dessert.

Theresia en Paul woonden eerste een tijdje bij haar ouders om te sparen. Daarna kochten ze een huisje in de Meenseweg te Ieper en erna verhuisde ze samen met haar man nog een paar keer. In februari 2017 verhuisde ze naar een serviceflat in het woonzorgcentrum Sint-Jozef te Ieper. Ze mocht er intrekken in het nieuwe gebouw. Spijtig genoeg moest ze in 2019 na een val verhuizen naar een kamer in het rusthuis zelf. Ze maakt ook al 12 jaar deel uit van een viergeslacht en is super fier op al haar kleinkinderen en achterkleinkinderen. Theresia heeft drie kleinkinderen: Nico Rosseeuw, Natacha Leroy en Vincent Leroy, zes achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen.

(EG)

The post Theresia Christiaens uit Ieper viert 100e verjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG OMLOOP. Favoriet De Lie en z’n ploegmaats verkennen het parcours

Nog drie keer slapen en dan is het tijd voor de Omloop, de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet

Lees meer »

Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf

Concertgebouw Brugge ontving dinsdag het label ‘Sportbedrijf’, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Hiermee wordt het Concertgebouw de eerste organisatie binnen de cultuursector in Vlaanderen die deze erkenning mag dragen.
The post Concertgebouw Brugge is nu ook een Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Plots staat onbekende man naast acteur Cillian Murphy op podium van BAFTA’s: “We nemen dit zeer serieus”

Eén persoon hoorde niet thuis op het podium van de BAFTA Awards toen de cast en crew van ‘Oppenheimer’ de prijs voor ‘Beste film’ in ontvangst nam. Een onbekende man vervoegde zich haast onopgemerkt bij het team en hoewel bijna niemand dat toen door leek te hebben, reageert de organisatie nu fel. “We nemen dit zeer serieus.”

Lees meer »

Moeder van Aleksej Navalny spant rechtszaak aan tegen Rusland om lichaam van haar zoon vrij te geven

De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny sleept de Russische autoriteiten voor de rechter om hen te dwingen het lichaam van haar zoon vrij te geven. Dat meldt het Russische staatspersbureau ‘TASS’. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de rechtsgang op korte termijn iets uithaalt: volgens persbureau ‘AP’ staat de hoorzitting gepland op 4 maart.

Lees meer »

DE INSIDER. Na zijn uithaal over de NAVO, waarom doet Trump dat toch? “Het past perfect in zijn kraam, hij wil niet langer politieagent van de wereld zijn”

Donald Trump blijft een ongeleid projectiel met als nieuwste doelwit: de NAVO. Want als het van hem afhangt, mag Poetin NAVO-landen die niet betalen met een gerust hart aanvallen. Maar waarom zegt Trump zulke dingen? En vooral: maakt hij nu nog kans om opnieuw president te worden van de Verenigde Staten?

Lees meer »

Oostendenaar Michael Obasuyi verbreekt Belgisch record op de 60 meter horden: “Mik op de finale op het WK”

Michael Obasuyi verbeterde zondag tijdens het BK indooratletiek in Louvain-la-Neuve het Belgisch record op de 60 meter horden tot 7.54. Hij ging daarmee onder het 26 jaar oude record van Jonathan N’Senga. “Op het WK mik ik op de finale”, zei Obasuyi na afloop.
The post Oostendenaar Michael Obasuyi verbreekt Belgisch record op de 60 meter horden: “Mik op de

Lees meer »

Raam van overvolle bus in Roeselare springt kapot: “Jongen krijgt glas op zich, maar chauffeur rijdt gewoon door”

In Roeselare is op een overvolle bus het glas van de achterste deur kapot gesprongen. De chauffeur is gewoon doorgereden tot aan het station van Roeselare. Seppe Hamerlinck en zijn vriend uit Moorslede stonden vlak bij de deur. "De bus zat zo vol, dat de deur niet goed openging, daardoor is het venster kapot gesprongen. Mijn vriend kreeg glasscherven op

Lees meer »