Krantenkoppen

Tim (30) getuigt over gebruik van de zombiedrug flakka: “Je gaat eraan kapot, mijn vrienden zijn dakloos, mijn vrouw opgenomen”

“Je bent geen mens meer. Je wordt paranoïde en leeft van dosis tot dosis.” Als Tim* spreekt over zijn verslaving, worden zijn ogen glazig en beeft zijn stem. Voor het eerst doorbreekt de Oost-Vlaamse jongeman de stilte over flakka, de designer drug die de alarmbellen laat afgaan bij het parket. Wat volgt is een eerlijk en rauw gesprek over de ‘highs & lows’ van de zogenaamde zombiedrug: van de eerste naïeve nieuwsgierigheid tot het lijdzaam toekijken hoe hij, zijn vrienden en zijn partner wegkwijnden.

Meer krantenkoppen in België

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

“Al die pop-up dj’s, ze doen afbreuk aan onze sector”: Nico Morano voert pleidooi voor pure elektronische muziek

In de jaren ‘90 was hij als dj Nico resident in de ter ziele gegane iconische club Illusion in Lier, tegenwoordig doet hij het ook internationaal. Zoals zaterdag in Nederland. Wij zagen zijn set op Winter Garden, zowaar een winterfestival. Al probeert de Zemstse dj/producer Nico Morano (42) zich vooral te verzetten tegen wat hij een spijtige evolutie in de

Lees meer »

Antwerp moet Overmars nog 9 maanden missen

Marc Overmars (50) vecht zijn wereldwijde schorsing wegens grensoverschrijdend gedrag niet meer aan. De Nederlander staat dus tot midden november aan de kant. Hoe moet het nu verder bij Antwerp, zonder sportieve baas?

Lees meer »

Kan “politiek” geladen nummer Israël deelname aan het Songfestival kosten? European Broadcasting Union onderzoekt de zaak

Zal Israël nog deelnemen aan het Eurovisiesongfestival of niet? Dat is dé vraag waar mening muziekliefhebber het antwoord op wil weten. Volgens Israëlische kranten is het lied van Eden Golan politiek geladen. Het is op het Songfestival echter niet toegestaan om een song te brengen met een politieke boodschap. De European Broadcasting Union (EBU) onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Franse acteur Gérard Depardieu opnieuw aangeklaagd wegens seksuele agressie

Een decorontwerpster heeft vrijdag klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film ‘Les volets verts’ van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw, Carine Durrieu-Diebolt, vandaag. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

Oekraïense defensieminister klaagt: “Helft van ons beloofde wapenleveringen komt niet op tijd. Dat kost ons mensen en gebied”

De helft van de westerse wapenleveringen die zijn beloofd aan Oekraïne zijn met vertraging geleverd. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov zondag. “Vandaag staat een belofte niet synoniem met levering. Vijftig procent van de beloftes wordt niet op tijd geleverd”, aldus de minister. Die vertraging “kost ons mensen, kost ons gebied”, voegde hij toe.

Lees meer »

“Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare

Dit weekend zet men in Roeselare de zotskap op. De stad wordt overgenomen door de carnavalisten. Een van de feestvierders zal ongetwijfeld regenboogprins Kristof I of Kristof Kerckenaere zijn die op een toevallige manier bij het Roeselaars canavalsgebeuren betrokken raakte.
The post “Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare appeared

Lees meer »