Krantenkoppen

Twee gewonden bij grote brand in Duits pretpark

Twee mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een grote brand in pretpark Pullman City in het zuiden van Duitsland. De schade in het park, dat de Far West als thema heeft, loopt in de miljoenen, zo meldt de politie.

Meer krantenkoppen in België

Karl Vannieuwkerke en Ruben Van Gucht over de koers en het commentaar: “Ik zat naar een andere zender te kijken. Dramatisch”

Hoera, ’t is koers! Tijd voor Karl Vannieuwkerke (53) en Ruben Van Gucht (37) om plaats te nemen in de commentaarcabine en te doen wat ze het liefste doen: de schoonste sport ter wereld van commentaar voorzien. “De adrenaline neemt het soms over. Het gevoel van bijna in je scherm te willen kruipen als er iets groots gebeurt.”

Lees meer »

Waarom FIFA en UEFA vandaag met argusogen naar ons land kijken: BAS buigt zich over méér dan Anderlecht-Genk

Het BAS behandelt vandaag de ‘penaltygate’-zaak van Anderlecht-Genk. Maar wist u dat de drie zelfde arbiters vandaag ook hun licht laten schijnen over KV Mechelen-Club Brugge? Dat Anderlecht de enige partij is die geen arbiter heeft kunnen aanstellen? Of dat de UEFA en FIFA zenuwachtig over hun stoel schuiven? Achtergrond bij een juridisch wespennest.

Lees meer »

Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan in De Haan: “Op twee dagen meer dan 3 miljoen liter water weggepompt!”

Er werden verschillende pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die was in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee. Het verkeer kan al weer door, maar wel over één vak.
The post Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter omgekomen. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Raad van State geeft groen licht voor PRUP Kleiput Egem en omgeving

De Raad van State oordeelde deze week dat de verzoekschriften tot nietigverklaring tegen het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Kleiput Egem en omgeving ongegrond zijn. Dit betekent dat het PRUP definitief uitvoerbaar is.
The post Raad van State geeft groen licht voor PRUP Kleiput Egem en omgeving appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michelin-koorts: krijgt ons land er morgen een nieuw driesterrenrestaurant bij? “Nieuw Hof van Cleve maakt opmars”

Krijgt ons land er morgen – op de jaarlijkse Michelin-ceremonie – een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.”

Lees meer »

Barry Callebaut wil een derde van de jobs in België schrappen. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladeproducent ter wereld?

Het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut wil wereldwijd 2.500 banen schrappen, waarvan 500 in ons land. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladefabrikant ter wereld? In welke vestigingen verdwijnen er jobs? En waarom wil men — ondanks een gestegen omzet en winst — herstructureren? “Een bedrijf moet investeren, maar niet op de kap van z’n werknemers.”

Lees meer »

Meisje (5) maakt spreekbeurt over Taylor Swift, enkele maanden later ontmoet ze haar in het echt: “Love you forever”

Nee, de Australische Lily (5) wil geen juffrouw of dokter worden. Ze wil een zangeres worden net zoals Taylor Swift. Dat vertelde het meisje in een spreekbeurt op school over haar grote idool. Haar speech leverde haar een prijs op, maar enkele maanden later stond haar leven pas écht op zijn kop. Want toen ontmoette Lily Taylor Swift tijdens haar

Lees meer »