Krantenkoppen

Twee gewonden en miljoenenschade bij grote brand in Duits pretpark

Twee mensen zijn gewond geraakt bij een grote brand in pretpark Pullman City in het zuiden van Duitsland. De schade in het park, dat de Far West als thema heeft, loopt in de miljoenen, zo meldt de politie.

Meer krantenkoppen in België

Kijk hier morgen naar de derde etappe van de Ronde van de Algarve

Geen zege voor Remco Evenepoel in de tweede etappe van de Ronde van de Algarve. Onze landgenoot moest z’n meerdere erkennen in Daniel Felipe Martinez. Morgen is het in principe weer aan de sprinters – is Gerben Thijssen dan opnieuw de snelste? Bij HLN zit u op de eerste rij, want u kan als abonnee LIVE naar de rittenkoers kijken!

Lees meer »

“Kijken mag, maar ik trouw toch liever met een Japanse”: samen met de KVK-Japanners Tsunoda en Fujii naar de Engelse les

Misschien stunt rode lantaarn KV Kortrijk zondag nog eens tegen Union. Houden Tsunoda en Fujii misschien wel hun landgenoot Machida af. KV Kortrijk redt zich misschien nog wel dankzij de twee nieuwe Japanners achterin. Maar ze leren toch wel beter Engels. Om de baas achterin João Silva te begrijpen, om uit te leggen dat ze geen tien kilometer kunnen lopen

Lees meer »

Expert legt uit waarom Israël nog 20 dagen geeft aan Hamas: “Ze weten dat offensief op Rafah tot menselijke catastrofe zal leiden”

De Israëlische regering heeft Hamas voor een ultimatum gesteld: voor 10 maart – de start van de ramadan – moet Hamas alle 130 Israëlische gijzelaars vrijlaten of het grondoffensief op de zuidelijke stad Rafah wordt ingezet. Daar verblijven anderhalf miljoen Palestijnse vluchtelingen. Zal Hamas op dat voorstel ingaan? Expert Midden-Oosten Koert Debeuf wikt en weegt: “Wellicht heeft de afkeuring van

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Zelzatebrug wordt 24 uur geblokkeerd, “mogelijk langer” – Scheepvaart niet mogelijk in Gentse haven

Boze boeren blokkeren sinds tien voor acht de Zelzatebrug over het kanaal Gent-Terneuzen. “De scheepvaart in het Gentse deel van de haven ligt plat”, bevestigt woordvoerder Johan Bresseleers van North Sea Port. De aangekondigde acties leggen alvast een bom onder de onderhandelingen tussen de Vlaamse regering en de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en de Groene Kring, die later vandaag op

Lees meer »

Dochy Promac neemt sectorgenoot Jern over

Dochy Promac, een groothandel in onderhoudsproducten- en machines uit Izegem, neemt sectorgenoot Jern uit Lendelede over. Die laatste is fabrikant van onderhoudsproducten.
The post Dochy Promac neemt sectorgenoot Jern over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielermuseum KOERS eert overleden Bjorg Lambrecht

Een fiets, trofee en trui van de in 2019 overleden talentvolle wielrenner Bjorg Lambrecht zijn voortaan in KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, te bewonderen. De objecten werden zondagmiddag in het bijzijn van de familie en supportersclub van Bjorg officieel onthuld. “We zijn heel erg dankbaar dat de fiets van Bjorn naast die van Eddy Merckx mag hangen.

Lees meer »

TERUGLEZEN. Israël denkt dat Hamas gijzelaars verbergt in Nasserziekenhuis – “Minstens acht burgers gedood in Libanon bij vergeldingsactie Israël”

Israëlische aanvallen op doelen in buurland Libanon hebben het leven gekost aan zeker acht burgers. Dat meldt de Britse omroep ‘BBC’. Persagentschap ‘Reuters’ houdt het op elf burgerdoden. De beschietingen waren een vergeldingsactie voor de dood van een militair. De belegering van het Nasserziekenhuis in de Gazastrook is volgens een Israëlische legerwoordvoerder bedoeld om gijzelaars op te sporen die door

Lees meer »

Nieuwe peiling: populariteit Conner Rousseau gekelderd, 1 op 5 Vlamingen wil Bart De Wever als premier

Een op de vijf Vlamingen vindt dat Bart De Wever (N-VA) premier moet worden. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van De Zondag, Knack, Le Vif, Trends, Trends-Tendances, De Krant van West-Vlaanderen en Kanaal Z. Huidig premier Alexander De Croo (Open VLD) staat op de tweede plaats, Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vervolledigt de top drie.

Lees meer »

“Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in Ieperse uitgaansbuurt

Twee stukgeslagen tanden en zeven hechtingen op het hoofd. Dat houdt een Ieperling over aan een vechtpartij in de Ieperse uitgaansbuurt. Twee broers gingen hem te lijf met glazen en flessen. “Dit kon erger afgelopen zijn”, waarschuwt de procureur die een celstraf vordert.
The post “Dit is een kwalijke trend aan het worden”: broers voor rechter na “hallucinante” vechtpartij in

Lees meer »

Vlucht voor een vergeten conflict

Fotograaf Mose Kasereka trok naar het Bulengo-vluchtelingenkamp nabij Goma. Volgens de UNHCR zijn in 2024, als gevolg van de aanhoudende onveiligheid en een alarmerende heropleving van geweld, bijna zes miljoen mensen op de vlucht.

Lees meer »

Enveloppen met verdacht poeder aangetroffen in kantoren Staatsveiligheid en Brussels justitiepaleis

In een kantoorgebouw op de Brusselse Albert II-laan, waar verschillende overheidsadministraties huizen, is donderdagvoormiddag een envelop met verdacht poeder aangetroffen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was de envelop aangekomen bij de Staatsveiligheid. Ook in het Brusselse justitiepaleis, aan het Poelaertplein, is een dergelijke verdachte envelop gevonden.

Lees meer »