Krantenkoppen

Twee jonge kinderen zwaargewond bij ongeval in Malle: bestuurder onder invloed van drank en drugs

Bij een ernstig ongeval in Malle zijn zondagmiddag twee jonge kinderen van 8 en 9 jaar oud zwaargewond geraakt. De slachtoffers zaten in een wagen die langs achter werd aangereden, de bestuurder testte positief op drank- en drugsgebruik.

Meer krantenkoppen in België

Ouders van overleden kindje verkopen ‘Des Fleurs pour Féline’ voor Boven de Wolken

Dit jaar organiseert Kiwanis Young Professionals Ieper een actie die hen nauw aan het hart ligt. De bloemenactie Des Fleurs pour Féline is een eerbetoon aan het dochtertje van clubleden Jean-Louis Duhameeuw en Jantien Vandenbroucke. De dappere Féline overleed vrijdag dag op dag één jaar geleden. De opbrengsten gaan naar Boven de Wolken, een vzw die voor de nabestaanden van

Lees meer »

Restaurant ’t Hoeveke in Westende, bekend van de gsm-kluisjes, staat te koop

Mike Willems (45) houdt na zestien jaar op met zijn bekende restaurant ’t Hoeveke in Westende. Willems is de man die in 2018 de nationale pers haalde met zijn kluisjes om je gsm daarin te stoppen tijdens het eten. “Als zelfstandige is het er niet gemakkelijker op geworden”, zegt Mike. Zijn restaurant staat nu te koop.
The post Restaurant ’t

Lees meer »

Jury samengesteld op proces over moord op Jill Himpe (36) in Aalbeke

Zes vrouwen en zes mannen zijn maandagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43). De Kortrijkzaan staat terecht voor de moord op zijn ex-partner Jill Himpe (36). Het slachtoffer werd op 5 november 2019 in Aalbeke de keel overgesneden.
The post Jury samengesteld op proces over moord op Jill Himpe (36) in Aalbeke

Lees meer »

Nu het debat naar meer Europese atoombommen oplaait: hoeveel hebben we er momenteel en is dat genoeg?

Europese toppolitici streven naar een herziening van het nucleair landschap in Europa, als reactie op Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel zijn er? Is een uitbreiding aanbevolen? Zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Dit debat is niet nieuw. Ik durf er geen eed op te

Lees meer »

Voorinschrijvingen voor Nacht van Vlaanderen lopen nog tot eind mei

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni heeft de 43ste wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen plaats. Voor heel wat afstanden kan er enkel vooraf ingeschreven worden en dit tot en met 31 mei via www.nvv.be. Dat geldt voor de marathon, de halve marathon en de wandeltochten van 42 en 100 km. De voorinschrijvingen lopen
The post Voorinschrijvingen voor Nacht

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Speelgoed van Chinese onlinewinkel Temu is “veiligheidsrisico” voor kinderen

Wie online op zoek gaat naar speelgoed voor zijn kind, ziet gegarandeerd in de eerste zoekresultaten Temu blinken, en dan ook nog eens aan zeer interessante prijzen. Maar pas toch maar op. Het speelgoed dat de Chinese onlinekoopjeswinkel verkoopt, voldoet niet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Veel producten van Temu vormen zelfs ronduit een veiligheidsrisico voor kinderen. Dat stelt Toy Industries

Lees meer »