Krantenkoppen

Twee kandidaten en hun roosjes strijden naar de titel van Prins Carnaval

Carnaval Zwevezele is in aantocht, en bij carnaval hoort een Prins Carnaval. Glenne 1 en Bobby 1 nemen het tegen elkaar op. De verkiezingsfuif vindt plaats op zaterdag 3 februari.

Het hele jaar door kijken heel wat inwoners uit naar de carnavalsfeesten in hun dorp. Het is bijna zover. De carnavalsstoet met mooi versierde praalwagens trekt op zondag 10 februari door de straten. De week ervoor is er de traditionele Prins Carnaval-verkiezing.

Glenne 1

Op de valreep kan de Orde van de Bolhoed toch nog spreken van twee kandidaten die elk op hun manier strijden naar de eervolle titel. Glenne 1, Glenn Snauwaert ( 30) met roosje Lisa Billiet (31) kozen voor de rode kleur en hun campagne loopt volop. De tegenpartij heeft de blauw-gele kleur met Bobby 1, Bobby Dobbelaere (56) met roosje Sofie Vannieuwenhuyse (43). Bobby tekende pas in voor deelname aan de verkiezingen tijdens het weekend van 14 januari.

“Carnaval met alles erop en eraan, dat is pas Zwevezele en dit is dan ook het feest van het jaar”, vertelt Glenn. “Het is al jaren mijn ambitie om deel te nemen aan de verkiezingsstrijd en dit jaar kan het lukken. Samen met mijn roosje Lisa Billiet gaan we de sportieve strijd aan. Wij zijn beiden rasechte Zwevezelenaren en hebben een rijkgevuld verenigingsleven. Afgelopen weekend vond er een schitterende campagne plaats met veel ambiance met alles erop en eraan. Het slotmoment was dan ook prachtig, want plots kwam er zomaar een tegenkandidaat tevoorschijn. Wij zijn alvast heel tevreden dat Bobby 1 ons vergezelt.”

Bobby 1

“Het is al jaren dat ik wilde meedingen aan de verkiezing voor Prins Carnaval, maar mijn idee kwam nooit echt tot leven”, gaat Bobby verder. “Dit jaar was het moment, want een tweede kandidaat liet op zich wachten. Een verkiezingsfuif zonder voldoende kandidaten is ook maar niks. Mijn motto is dan ook: hoe meer plezier ik kan maken, hoe beter. Ik ken mijn roosje Sofie al heel lang van tijdens onze bijeenkomsten in het vroegere café Hapin in Zwevezele. We bouwden daar een grote vriendengroep op, die nog altijd levendig is. In Zwevezele zijn wij heel goed gekend. De campagne zal kort zijn, maar wegens tijdsgebrek heb ik totaal geen tijd om een lange campagne te voeren. Kort en krachtig en de gezelligheid en de sfeer zijn het belangrijkste.”

De veelbelovende verkiezingsfuif vindt plaats op zaterdag 3 februari in de feesttent langs de Tramstraat in Zwevezele. Stemmen kan van 19 uur tot 24 uur. De uitslag wordt bekendgemaakt omstreeks 1 uur. Drie lokale DJ’s uit Zwevezele verzorgen de muziek. Er zal een speciaal lichtspektakel te zien zijn.

The post Twee kandidaten en hun roosjes strijden naar de titel van Prins Carnaval is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mama van slachtoffer Joe Claridge waakt al 43 dagen bij haar zoon: “Of hij het haalt? Dat kunnen zelfs de dokters niet zeggen”

De mama van Joe Claridge (37) waakt al 43 dagen aan het ziekenhuisbed van haar zoon. Joe werd overreden door topchef Nick Bril en wordt nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. “Ze woont praktisch in zijn kamer in het ziekenhuis. Kapot van verdriet. De dokters kunnen niet zeggen of hij het zal halen”, zegt haar advocaat Karel Mul.

Lees meer »

▶ Maakt België dit jaar kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?: “De Franstaligen hebben duidelijk succesvollere inzendingen”

De Franstalige omroep RTBF heeft de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Maken we kans om te winnen? Zitten er opvallende kanshebbers bij de andere landen? En vormt de deelname van Israël een risico voor het Eurosongfestival? HLN Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen. “ In Armenië zijn ze van hun sokken geblazen.”

Lees meer »

Duizenden fans van Taylor Swift worden geëvacueerd na blikseminslag rond stadion waar concert zou doorgaan

Duizenden Australische fans van Taylor Swift gingen donderdagavond teleurgesteld naar huis. Omwille van de zware storm in Sydney, waar de Amerikaanse zangeres normaal gezien zou optreden, moest het stadion volledig ontruimd worden. Als gevolg werden alle aanwezige concertgangers, vermoedelijk ging het om zo’n 300.000 fans, weer huiswaarts gestuurd.

Lees meer »

“Meer dan 20 meter lang”: Vincent (53) maakt nieuwe TV-banner voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Vincent Salembier (52) uit Kuurne is momenteel nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn traditionele Kuurne-Brussel-Kuurne -banner, die hij zondag tijdens de live uitzending van de wielerwedstrijd aan elke TV-kijkende wielerliefhebber wil tonen. Als hij gelukt in zijn opzet, is het na 2021 en 2023 de derde keer dat Vincent met zijn banner op televisie kan komen.
The

Lees meer »

Derde Scumprijzen worden aan ‘de beste’ uitgereikt

The Dirty Scums reikt op 10 maart al voor de derde keer de jaarlijkse Scumprijzen uit. Nadat in 2022 en 2023 op zoek gegaan werd naar respectievelijk ‘de grootste’ en ‘de langste’ zetten de Kapelse punkers dit keer ‘de beste’ in de kijker.
The post Derde Scumprijzen worden aan ‘de beste’ uitgereikt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrachtschip vaart tegen verkeersbrug in China, minstens 2 doden en 3 vermisten bij instorting

In China zijn minstens twee mensen om het leven gekomen nadat een vrachtschip tegen een verkeersbrug is gebotst en een deel van de brug is ingestort. Nog eens drie anderen zijn vermist geraakt. Bij de instorting van de brug zijn een aantal auto’s in het water gevallen. De hulpdiensten hebben reddingsoperaties opgezet, meldt het Bureau voor Maritieme Zaken van Guangzhou.

Lees meer »