Krantenkoppen

Twee kinderen in auto zwaargewond bij aanrijding in Westmalle: bestuurder andere auto test positief op alcohol en drugs

In Westmalle zijn zondagnamiddag twee kinderen van 8 en 9 jaar zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Antwerpsesteenweg. De vader van de twee kinderen reed met de auto achterwaarts van een oprit. De bestuurder van een andere auto reed op dat moment op hen in, en testte nadien positief op alcohol en drugs.

Meer krantenkoppen in België

Kernwapens in Europa: hoeveel zijn er momenteel? En dient Europa uit te breiden?

Europese toppolitici willen het kernwapenarsenaal van Europa herbekijken, na de Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel hebben we er nu? Is dat genoeg of moeten we uitbreiden? En zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Onze tegenstanders moeten weten dat nucleaire vergelding altijd mogelijk is.”

Lees meer »

Gene Thomas kwam met zijn nieuwe show ‘Kom Wat Dichterbij’ naar Owla Brugge én wie zat er in zijn sofa?

We mochten enkele lezers gelukkig maken met duotickets voor de show van Gene Thomas in Owla Brugge. Wie aanwezig was, sprak enthousiast over deze show waarin Gene liedjes zong, maar ook interactief werkte met het publiek. Wie mocht er op zijn sofa zitten?
The post Gene Thomas kwam met zijn nieuwe show ‘Kom Wat Dichterbij’ naar Owla Brugge én wie

Lees meer »

Op bezoek in de enige Vlaamse school die gsm’s zo streng verbiedt: “We wrikken die hoesjes wel open, hoor”

Geen enkele Vlaamse school bant de gsm zo streng als het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Een hele schooldag lang, van 8.30 uur tot 15.30 uur, zitten 740 telefoons er in een vergrendeld hoesje dat door de leerlingen niet open te krijgen is. Of toch wel? En wat hoopt de school hiermee te bereiken? “Ik heb dágen slecht geslapen van wat ik

Lees meer »

LIVE GAZA. AFP: VN-Veiligheidsraad wil zich volgende week opnieuw buigen over staakt-het-vuren in Gaza

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. “Er kan niet onderhandeld worden zolang de honger het Palestijnse volk treft. We zijn van plan de onderhandelingen op te schorten totdat er hulp wordt geleverd aan het noorden van Gaza”, stelde een leider van Hamas

Lees meer »

KIJK. Julia opvallend energieker dan collega-K3’tjes in ‘De 3 Biggetjes’: “Ze danst haar schouder net niet uit de kom”

Op het socialemediakanaal TikTok stroomt het vol met video’s van de musical “De 3 Biggetjes’. Het valt fans immers op hoe Julie Boschman opvallend energieker danst dan Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen in hun biggenpakjes. Haar danspasjes zijn veel zwieriger, merkt ook K3-fan en influencer Jonatan Medart op: “Julia heeft zoveel enthousiasme, dat ze net haar schouder niet uit

Lees meer »

“Knokke-Heist heeft me nodig”: Philippe Vlietinck legt uit waarom hij comeback maakt als schepen

Als alles volgens plan verloopt, wordt Philippe Vlietinck op de volgende gemeenteraad van Knokke-Heist opnieuw aangesteld als schepen. Nochtans stapte de man uit onvrede rond het schooldossier vorig jaar nog uit Gemeentebelangen om als onafhankelijke te zetelen. “De burgemeester vroeg me of hij een beroep kon doen op mijn ervaring en inzet. En ik doe het ook voor mijn goede

Lees meer »

Na nieuwe Creative Studio lanceert Quindo Sociaal Productiehuis en SmartLab

Met de steun van Lions Club Liederik Harelbeke werd een nieuwe audiovisuele studio ingericht, maar daarmee is 2024 voor medialab Quindo pas begonnen. Zo lanceren ze binnenkort hun Sociaal Productiehuis waar social profit organisaties terechtkunnen voor communicatieve ondersteuning én waarin kwetsbare jongeren een eerste werkervaring kunnen opdoen. In het SmartLab zet Quindo dan weer in op het toegankelijk maken van

Lees meer »

Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Na Leuven en Gent krijgt nu ook Roeselare zijn Architectuurprijs. Het is het sluitstuk van een aantal initiatieven die het stadsbestuur de jongste jaren nam om de kwaliteit van architecturale projecten te bewaken. Architecten of bouwheren, grote publieke projecten of kleinschalig privaat, iedereen kan meedingen naar één van de twee prijzen.
The post Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Lees meer »

Als de haan 1875 maal kraait… 150 jaar oude traditie van ‘krieleniers’ leeft nog altijd in West-Vlaanderen

Zondag 18 februari zaten liefst 12 ‘krieleniers’, aan het kerkhof van Ruiselede, in de striemende regen, hanengekraai te tellen. Deze traditie bestaat al minstens 150 jaar en is inmiddels erkend als – jawel – Vlaams immaterieel Cultureel Erfgoed. De deelnemers hier komen onder meer uit Aarsele, Ruiselede, Aalter en Pittem en er zit zelfs een Belgisch kampioen tussen. Zijn haan

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

“Been kwijt, maar voel me nu veel gelukkiger”: Kennedy vertelt hoe ze na zwaar ongeval negen meter hoog in elektriciteitskabel gekatapulteerd werd

Door het oog van de naald, heet dat dan. Kennedy Littledike (19) werd bij een verkeersongeval zo krachtig uit haar wagen gekatapulteerd dat ze negen meter hoog in een elektriciteitskabel belandde. Daar zou de Amerikaanse met haar gebroken linkerbeen een uur lang bengelen. Nu – bijna drie jaar en 21 operaties later – heeft ze haar levensvreugde teruggevonden. “De situatie

Lees meer »