Krantenkoppen

Twee meisjes leggen premier De Croo kritische vragen over Palestina voor en moeten uiteindelijk zaal verlaten

Opvallend incident in Ieper. Vrijdagavond kwam premier Alexander De Croo (Open Vld) er zijn boek ‘Waarom het beste nog moet komen’ voorstellen. Tijdens de vraag- en antwoordronde staken twee meisjes een betoog af over Palestina en de oorlog in Gaza. De premier hield het hoofd koel, maar de jongedames gingen zo fel te keer dat het net niet uit de hand liep.

Meer krantenkoppen in België

“Ik wou af van het etiket ‘klein blondje in de wielerwereld’”: wie is Marion Rousse, die Patrick Lefevere scherp van repliek diende?

Marion Rousse laat niet met zich sollen na de denigrerende uitspraken van Patrick Lefevere. Portret van de partner van Julian Alaphilippe, die nog in België naar school gegaan is en zich als ex-renster, tv-consultant en directrice van de Tour des Femmes thuisvoelt in de wielerwereld. “Praten over koers is het liefste wat ik doe.”

Lees meer »

Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Na Leuven en Gent krijgt nu ook Roeselare zijn Architectuurprijs. Het is het sluitstuk van een aantal initiatieven die het stadsbestuur de jongste jaren nam om de kwaliteit van architecturale projecten te bewaken. Architecten of bouwheren, grote publieke projecten of kleinschalig privaat, iedereen kan meedingen naar één van de twee prijzen.
The post Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Lees meer »

“Ik ging het aanzoek bijna annuleren”: financiële zorgen overschaduwen verloving van Wout Bru en Natassia

“In een week tijd zijn we van doffe ellende naar het ultieme geluk gegaan.” Dat sterrenchef Wout Bru (54) zijn grote liefde Natassia Van Kerkvoorde (32) ten huwelijk heeft kunnen vragen, mag bijna een wonder heten. Kort ervoor ging het koppel immers door een nachtmerrie toen ze het doelwit werden van hackers, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Het gevolg: flink

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

Geen watje op het matje

Premier De Croo was niet van plan om de dood van Aleksej Navalny onder de mat te vegen. De Russische ambassadeur mocht wel óp het matje komen.

Lees meer »

Donderdag nieuwe staatsbon met fiscale korting? ‘Methode-Van Peteghem’ wekt irritaties op

Vanaf donderdag kunnen beleggers zich inschrijven voor de nieuwe staatsbon. Maar aan welk netto-rendement: maximum 2% of tot 2,4%? Die vraag vormt de inzet van een stevig potje armworstelen. Financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V) wijst de liberalen en de banken met de vinger, maar blijkt binnen de Vivaldi-regering weinig medestanders te hebben. Waar zal het schip stranden? En welk compromis

Lees meer »

Stevige knauw voor Lotto Dstny in puntenjacht: alleen dagzege Maxim Van Gils telt in Ruta del Sol, geen punten voor ‘eindzege’

Een stevige knauw voor Lotto Dstny in hun strijd om punten om weer in de World Tour te geraken. Maxim Van Gils won vorige week de tijdrit van amper vijf kilometer, en daarmee ook de hele Ruta del Sol, waar heel wat ritten waren geschrapt. In principe goed voor heel wat UCI-punten, maar de wielerorganisatie steekt daar een stokje voor.

Lees meer »

Brugge krijgt een aparte afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes

Op een perceel naast de Centrale Begraafplaats van Assebroek zal een afscheidsplaats en begraaftuin voor sterrenkindjes aangelegd worden. “Het huidige perkje op de begraafplaats voldoet niet aan de maatschappelijke wensen en normen. We willen ouders en familie van sterrenkindjes een aparte plaats geven waar ze kunnen rouwen,” zegt de Brugse schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “We willen hen

Lees meer »

Niemand wordt er beter van: degradatieduel tussen RWDM en OHL eindigt zonder winnaar

Geen winnaar in het degradatieduel tussen RWDM en OHL (1-1), waarmee vooral de thuisploeg weinig opschiet. Die kwam nochtans verdiend op voorsprong, maar moest alweer op een stilstaande fase een doelpunt incasseren, waardoor het finaal weer niet kon zegevieren: 2 op 27 is de magere buit. OHL parkeert voorlopig op een veilige twaalfde plek met 26 punten, RWDM is veertiende

Lees meer »

In tegenstelling tot de BAFTA’s: ‘Barbie’ grote winnaar op de People’s Choice Awards

De ‘Barbenheimerstrijd’ blijft maar woeden. ‘Oppenheimer’ mocht zich op de BAFTA’s dan wel de winnaar van de avond noemen, maar op de People’s Choice Awards was het ‘Barbie’ die met alle prijzen naar huis mocht. Verder won ‘Grey’s Anatomy ‘nog de award van beste tv-serie. Ook Taylor Swift, Travis Kelce, Ice Spice, Beyoncé, Jennifer Aniston gingen niet met lege handen

Lees meer »

Strengere straffen voor seksueel geweld en terrorisme, maar ook meer “maatwerk”: zo ziet het nieuwe Strafwetboek eruit

Zwaardere straffen voor pakweg seksueel geweld, terrorisme, spionage of geweld tegen politie en hulpverleners, maar ook meer "maatwerk": dat belooft het nieuwe Strafwetboek. Het federale parlement heeft dat zopas goedgekeurd. Maar waarom was dat nieuwe Strafwetboek eigenlijk nodig, hoe zit het voortaan in elkaar en zijn er ook misdrijven uit verdwenen? Vijf vragen en antwoorden.

Lees meer »

Een écht alleenstaande moeder kijkt naar ‘Astrid & Natalia’: “Ik zie deze twee vrouwen vooral met luxeproblemen worstelen”

Een maand lang ruilen Astrid en Natalia hun glamoureuze leven in voor een leven als alleenstaande mama’s. Met échte jobs en een minimumloon keren ze ‘back to reality’. Hoe kijkt een echte alleenstaande mama naar dit armoede-experiment? Wij namen de proef op de som met Natasja(41), mama van drie en in schuldbemiddeling. “Klagen over een lelijke vloer? Wees blij dat

Lees meer »