Krantenkoppen

Tweelingbroers kiezen 2 zussen als partner en krijgen op dezelfde dag een zoontje: ­“Is dit toeval? Misschien, maar wel een heel bijzonder toeval”

Tweelingbroers Tim en Nico Jacobs (31) doen alles samen, hun hele leven al. Voetballen, feesten en verliefd worden. Op twee zussen, die dan ook nog eens op dezelfde dag – met exact drie uur verschil – bevallen van een zoontje. “Puur toeval, maar dan wel een heel bijzonder toeval”, zeggen ze.

Meer krantenkoppen in België

“Dit is verwerpelijk en choquerend”: heisa over islamitische gezangen in Brussels Parlement

Op sociale media is heisa ontstaan nadat beelden zijn opgedoken van een imam die in het Brussels Parlement islamitische gezangen brengt. N-VA-Kamerlid Theo Francken reageert gechoqueerd. “Dat iemand in het parlement van de hoofdstad van Europa koranverzen komt opzeggen, is verwerpelijk”, klinkt het. Volgens parlementsvoorzitter Rachid Madrane (PS) had “het evenement niet mogen plaatsvinden”.

Lees meer »

David Vandyck uit Zedelgem zet met Valentijn je geliefde in de bloemen

Voor wie houdt van verrassingen kan op Valentijn zijn of haar geliefde eens laten verrassen met een opmerkelijke ruiker bloemen die persoonlijk wordt afgegeven door niemand minder dan David Vandyck. Hiermee geeft de singer-songwriter meteen ook een overduidelijk antwoord op zijn nieuwste hitsingle ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’ die deze week naar de 10de plek doorstijgt in De Vlaamse Ultratop 30.

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

Indra (24) dient klacht in na ‘onderzoek vol gaten’: “Papa pleegde zelfmoord, zeggen ze. Maar niemand kan moord uitsluiten”

Indra Van den Berghe (24) heeft een klacht wegens moord ingediend nadat haar vader dood teruggevonden werd in een geparkeerde auto. Op en naast de passagierszetel stonden twee gasflessen. Alles wees op zelfmoord. Het parket gaf het lichaam van Johan Van den Berghe (57) uit Knokke nog dezelfde dag vrij voor crematie. Nu blijkt dat de gaskranen niet open stonden

Lees meer »

Na openlijk verdriet van Thorgan Hazard en vice-eersteminister om hun parkiet en hond: “Rouwen om een huisdier is nog te vaak miskende rouw”

Thorgan Hazard die na zijn doelpunt een laatste eresaluut brengt aan zijn overleden parkiet en Petra De Sutter die openlijk diep verdriet heeft om het verlies van haar hond. Steeds meer mensen durven te tonen dat ze rouwen om hun huisdier, maar ze botsen ook nog vaak op onbegrip. “Maar het gaat over de band, over de verbinding, over de

Lees meer »

Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats

De leerlingen van basisschool Stimuland in de Parkstraat in Beernem hebben dinsdag geholpen bij de aanplanting van hun speelplaats. In samenwerking met de organisatie Houtland en Polders werden acht bomen en tot 360 haagplanten in de grond gestoken.
The post Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim kwart van Belgen rijdt met elektrische fiets

De elektrische fiets wint terrein. Ruim een op de vier Belgen (28 procent) gebruikte er in 2023 één. Een jaar geleden was dat nog 24 procent. Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de FOD Mobiliteit bij 6.240 landgenoten tussen 18 en 79 jaar oud.

Lees meer »

Kamp-Van Aert blijft rustig na mindere tijdrit: “Hadden er meer van verwacht, maar Vlaanderen hoeft niet te panikeren”

Gezien zijn voorbereiding zonder focus op de tijdritfiets trok Wout van Aert met lage ambities naar de tijdrit in Albufeira. Desalniettemin was de elfde plaats toch even slikken. “De verwachtingen bij Wout zijn altijd hoog, maar dit is een reëel beeld van de situatie waarin hij zich nu bevindt. Dit wil echter niets zeggen over het openingsweekend. Tegen zaterdag in

Lees meer »

De boeken van de week: meer tijd voor jezelf, onderzoek naar burn-outs, de nieuwe graphic novel van Brecht Evens en poëzie

In "Op een dag ben je dood" roept Anouck Meier op meer te leven volgens je eigen verwachtingen, in plaats van die van iemand anders. Stripauteur Brecht Evens verbeeldt in de graphic novel "De bondgenoten 1" de psychose die hij heeft doorgemaakt. Simone Atangana Bekono brengt met "Marshmallow" een verhalende dichtbundel over hoe de liefde en een relatiebreuk haar personages

Lees meer »

Stormloop op tickets voor revue De Spatjes

Kortrijkse toneelgroep De Spatjes brengt op vrijdag 8 maart de première van haar nieuwe revue in het Parochiaal Centrum op het Sint-Amandsplein. In ‘De Spatjes ip ulder skwoinst’ nemen de acteurs de actualiteit op een ludieke wijze onder de loep. In minder dan een week vlogen al tweeduizend tickets de deur uit.
The post Stormloop op tickets voor revue De

Lees meer »